Stiri Liga I Feminin

CSM Alexandria a câștigat ediția 2023/2024 a Ligii 1 la baschet feminin

CSM Alexandria a câștigat ediția 2023/2024 a Ligii 1 la baschet feminin

Campioana ediției 2023/2024 din Liga 1 la baschet feminin a fost desemnată joi, 11 aprilie, după ce finala s-a încheiat în minim de meciuri. CSM Alexandria a avut parte de un sezon perfect.

Formația din Teleorman s-a duelat cu Agronomia București în ultimul act și a deschis seria cu 74-63 pe teren propriu, în data de 5 aprilie. Meciul al doilea s-a jucat joi (11.04) în Capitală și a adus un nou succes pentru CSM Alexandria, diferența fiind mai mare: 66-46.

Raluca Lungu (24 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții), Mihaela Mazilu (11 puncte, 11 pase decisive, 2 recuperări) și Ioana Velcea (11 puncte, 3 intercepții, 2 pase decisive) au fost cele mai bune marcatoare ale învingătoarelor.

În replică, Alexandra Chițanu și Eva Petrof au terminat cu câte 12 puncte, prima având și 10 recuperări, iar Anamaria Pop a stat cu 10 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Alexandria a obținut 20 de victorii în tot atâtea meciuri și în cinci cazuri a reușit să depășească suta pe parcursul acestui sezon de Liga 1. În playoff, această echipă s-a întâlnit cu Poli Iași în sferturi (107-41 și 106-54), respectiv cu Sportul Studențesc în semifinale (88-47 și 70-45). În plus, formația din sudul țării a putut să ajungă până în semifinalele Cupei României.

Seriile pentru locurile 3-4, 5-6 și 7-8 nu s-au încheiat. Olimpia București are 1-0 în finala mică cu Sportul Studențesc, CSU Oradea a deschis cu dreptul seria pentru locurile 5-6 împotriva Politehnicii Timișoara, iar CSȘ Bega Timișoara o conduce pe Poli Iași în lupta pentru pozițiile 7-8. Dacă se va ajunge la decisiv în vreuna dintre serii, cortina peste această ediție se va trage în jurul datei de 18 aprilie.

*foto: Facebook Club Sportiv Municipal Alexandria

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!