Stiri Liga I Masculin

Ovidiu Vasu: "Palmaresul secţiei de baschet e al Universităţii Cluj-Napoca"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.06.2014

Foto: transilvaniareporter.ro

Începând cu sezonul 2014-2015, Cluj-Napoca va avea două echipe în Liga Naţională de Baschet masculin. În urma turneului de promovare ce s-a desfăşurat în oraşul de pe malul Someşului Mic, Universitatea Cluj-Napoca a obţinut, după două reprize de prelungiri în meciul decisiv, dreptul de a evolua pe prima scenă a baschetului românesc.

Această promovare a reaprins un subiect delicat cu privire la palmaresul echipei studenţeşti. Într-o declaraţie acordată site-ului nostru Ovidiu Vasu a dat de înţeles că palmaresul echipei sale nu a fost niciodată transferat la "U" Mobitelco, rămând în tot acest timp alături de secţia de baschet a clubului.

La început nimeni nu dădea Universităţii prea multe şanse şi iată că s-a reuşit promovarea. Sunteţi mulţumit de evoluţia băieţilor?

Nici nu ne-am propus să promovăm. Am considerat că e îndeajuns dacă facem un baschet frumos, dar echipa, de-a lungul sezonului, a arătat că joacă un baschet frumos, exceptând ultimul joc când nu am fost într-o zi tocmai bună. Uite am reuşit să promovăm, alături de o altă echipă studenţească, iar asta spune foarte multe despre interesul pe care-l acordăm şi noi şi Ştiinţa Bucureşti sportului de performanţă.

Am putea spune că au reuşit mai mult decât şi-au propus respectiv mai mult decât ne-am propus noi ca şi conducere.

Jucătorii vor fi recompensaţi financiar pentru acest succes?

Ei au jucat pur şi simplu de plăcere. Clubul, într-adevăr i-a susţinut şi a plătit absolut toate cheltuielile inerente acestei competiţii. I-am şi permiat. Vor primi premieri pentru ceea ce au realizat, cu siguranţă.

Ce planuri aveţi pentru sezonul următor? Veţi transfera jucători străini?

Noi suntem un club sportiv studenţesc. Aş fi foarte fericit dacă am juca un baschet frumos şi am obţine cât de cât o poziţie bună în prima ligă cu sportivi clujeni sau români. Nu ne gândim să aducem sportivi străini. 

Ce se întâmplă cu palmaresul echipei?

Palmaresul secţie de baschet a clubului e palmaresul secţiei de baschet a clubului. Nu ai cum să-l transferi la altcineva. Ceea ce s-a realizat până în 2002 e meritul clubului, iar acum echipa fiind reînfinţată va continua. Ce a fost între nu e palmaresul nostru, e a lui Mobitelco. Cert e că echipa cea a promovat în prima ligă e a Universităţii. 

Vă gândiţi să funcţionaţi ca o echipă satelit a Mobitelco? Să legaţi un parteneriat?

Încă nu am luat nicio decizie, poate să se întâmple orice. Trebuie să mă consult, să vorbim cu Consiliul de Administraţie, să văd ce gândire au şi vom decide. E bine în probleme delicate să nu iei decizii de unul singur ci să te sfătuieşti. Vom vedea ce se va întâmpla. 

21 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Hai mai da-te-n...Adica in 2002 o trecut echipa asa cu totu(cu Sdebestyen, cu Pintea, cu Saftescu, cu Rotaru ca parac el era antrenor) la altcineva si nu o mai tinut de U si e cu totul alta echipa....si voi acuma ca niste studenti ce nu va stiti nici semna ati reinfiintat-o. Da-o dracu ma tata ma si vedeti de treburile voastre ca pe bani publici politica e usoara

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      echipa
      Adu-ti aminte ca in urma cu ceva ani buni echipa de baschet se numea Poli Carbochim, nu U Cluj. Dar asta e poveste veche. In ultimele campionate U Mobitelco semna intelegeri cu C.S. U ca sa poata folosi sigla, palmaresul si culorile. Asta e situatia... ca e o tampenie, e alta poveste

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      O tiganie tipica!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rock4ever :

    DeKkt
    Am crezut ca numai miticii sunt in stare de tziganii de-astea. Evident d-l Vasu este un mic Napoleon care are ceva de demonstrat. Echipa va fi ciuca batailor, si probabil se va retrage inainte de sfarsitul sezonului, cu oun iaurt si ostrangere calda de mana nu mai prostesti pe nimeni. Oare cand vor juca cele doua echipe impreuna ce vom striga, "Haide U"?Ma umfla rasu-plansu

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Ce tampenie
    Au fost destui fani ai Universitatii care au spus ca asta e adevarata echipa a clubului si n-au mai fost la meciuri la U Mobitelco BT.
    Ziceau ca ei la aceasta echipa merg. Nu le-a pasat nimic altceva. Performantele care i se datoreaza in cea mai mare masura lui Mircea Cristescu n-au contat. Ce daca e singurul care reuseste sa mai faca performanta la Cluj; mai bine sa-l contestam!!!

    Dar sa vezi lucru frumos :) adevarata echipa a Universitatii Cluj joaca turneul de promovare la Cluj. Si marii suporteri, care-l contestau pe Cristescu si jurau dragoste reinfiintatei echipe au venit cu miile la sala sa-si incurajeze favoritii. Sau, mai degraba, au vrut sa vina, ca de vazut nu i-a vazut nimeni taman cand echipa lor juca cele mai importante meciuri.

    In rest, despre conducrea clubului, ce sa spui; atitudine infantiloida. Si asa e cu toate sectiile la retrogradare (exceptie fetele de la handbal care nu stiu cat vor mai rezista fara salarii) sau, mai rau, in B, mai creeaza una ca sa aiba cu cine face suta si farul Constanta, ca destul au fost astia ciuca batailor.

    Si acum probabil dl. Vasu sare in sus de bucurie, mai ceva ca Iacobescu, pt ca echipa de baschet care a adus ultimul titlu la Cluj nu mai poate folosi numele de "U"

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      Din pacate, ce descrii tu se numeste suporterul Gica Contra in slujba adevarului absolut! Este suporterul care ccontesta pe absolut oricne si care intotdeauna are dreptate, uraste pe toata lumea si detine ura suprema impotriva ASR! Nu am stiut cum sa scap de ei pe FB, eram ca prins intr-un film cu prosti si daca incercam sa le explic ceva au fost ca o combinatie letala intre pepsi si mentos!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    babel
    Pai daca au fost semnate acele intelegeri de a folosi sigla, plamares etc, atunci cum vine nenea asta si zice ca de fapt din 2002 incoace echipa aia nu are legatura cu U ? Pe de alta parte daca din acest sezon Mobitelco nu va mai avea dreptul de a folosi sigla U, va deveni o alta echipa ce nu va avea legatura cu Universitate. Problema e ca daca au fost semnate asemenea intelegeri in mod normal palmaresul din acesti ultimi ani ajunge tot la U iar Mobitelco ramane o echipa fara palmares ? Foarte complicata treaba dar asa e in Romania, se fac acte fara a gandi inainte.

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      Se fac acte cu tot felul de trichiflici care au respect doar pentru nimci si considera ca sunt cu drept de viata si de moarte asupra tot ce misca! "U" a devenit un fel de hopa mitica care musai trebuie sa bantuie prin "fundul" clasamentului!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    n-am inteles nimic
    Poate explica cineva despre ce e vorba... sa inteleaga si astia mai mici, ca mine, de par exemplu; am citit stirea, am priceput ca la Cluj vor fi 2 echipe -oare e bine?-am citit si comentariile si am senzatia ca va certati... deci, care-i faza?

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      Nu ne certam intre noi, ne certam cu personajul obscur din imagine!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      Corect
      Cam asa e, ARM :)
      Mira, pe scurt: inainte de 2000, nu mai stiu cand, sectia de baschet s-a rupt de CS Universitatea ca sa se poata administra singura. Au luat-o de la zero cam cu toate. Doar locul in prima divizie l-au pastrat. S-au numit U Poli Carbochim, BU Poli carbochim, BU Mobitelco... adica BU - baschet Universitar. Inclusiv cele 3 titluri de la inceputul anilor '90, la care a contribuit masiv si Cristescu, au ramas in palmaresul CS Universitatea.

      La un moment dat au incheiat un parteneriat cu CS Universitatea prin care palmaresul, culorile si sigla U sa poata fi folosita si de echipa de baschet. Iar CS Universitatea se putea, la randul ei lauda, cu performantele echipei de baschet.
      Annual intelegerea trebuia prelungita. Acum, a intrat in prima liga echipa oficiala a CS Universitatea si Vasu, care e presedintele clubului, cel mai probabil n-o sa mai incheie un nou protocol. Adica echipa pe care o stie toata tara nu mai are dreptul sa foloseasca sigla U. Si in palmares nu va mai avea 4 titluri de campioana ci doar unul.
      Si asta in conditiile in care majoritatea sectiilor sportive sunt in moarte clinica. Nici sectia de baschet a clubului CS Universitatea nu sta mai bine. baietii, care aproape toti au trecut pe la U Mobitelco, nici macar salariu nu primesc. Asa ca... e de asteptat ce performante vor avea.
      Acum pricepusi? :)

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      @Carlos, un fel de mandrie prosteasca se numeste ce face tovarasu Vasu, nu a facut nimic pentru sport dar, are si el o caramida cu care sa se bata in chept!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Vasu
      iacobescu varianta ardeleneasca si, si sarac!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      @carlos
      multumesc pentru rezumat :)
      am inteles, dar... n-am prea priceput LOL; e cam incurcat ca nu vad care-i cistigul daca sint 2 echipe; iar daca nu-i niciunul, ce mai vrea si nenea asta? o sa-si puna U pe frunte?

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      .....
      Din pacate ati ajuns si voi in situatia in care suntem noi cu fotbalul.... doua echipe, suporterii impartiti, orgolii mari, totul pentru niste arginti.....

      cu 9 ani în urmă (03.06.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U
    Cand am inceput sa imi fac abonament la baschet echipa era U Mobitelco, ghilimelele au aparut pe urma, prin 2009 sau 2010 daca nu ma insel si daca este un contract pe 6 ani.....

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      @ ARM
      Contractul trebuie actualizat annual. Anul trecut a fost innoit, trebuie si anul asta. Asta e sigur

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      Este o declaratie a lui Cristescu care zice ca a fost pe 6 ani! Contractul pentru ghilimele a aparut in 2009 sau 2010 pentru ca erau interesati si cei de la Gladiator de el! Probabil ca era un contract pe 6 ani cu actualizare anuala, cum vine asta.... habar nu am,cert este ca vine si sta pe vine! Oricum, indiferent cum se va numi si indiferent pe ce loc o sa fie eu tot cu "U"-ul lui Cristescu voi tine si daca o sa fie musai voi sta fara retineri in tribuna oaspetilor, adica la locul meu de fiecare meci!

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    BT CLUJ
    sau cum o fii? si eu raman de partea lor...cu tot cu familia mea!

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Destul de clar
    Adica acum 6 sau 12 ani (inca nu am priceput exact) oamenii astia au facut tot ce a fost posibil sa mentina pe U in prima liga si au facut-o extrem de bine, au avut si performante si acum vine un pierde vara sa revendice sigla si palmaresul. Nu inteleg ce vrea sa demonstreze;acum ca e in liga nationala chiar crede ca cineva il va sustine ? Deh, daca nu se inteleg la anul probabil nu vom mai vedea un derby CSU - U si derby-ul va fi CSU - Mobitelco. Ca iubitor al baschetului nu ai cum sa recunosti echipa asta hibrid , iar fanii lui U cu atat mai putin.

    cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Cluj
      Cam asa ceva, sunt 12 ani de cand Universitatea nu a mai avut echipa de baschet! Din pacate nu le revendica, le detine de drept, le ia doar ca sa le terfeleasca si sa le tavaleasca prin coada clasamentului!Al "U" in afara de cel a lui Cristescu nu exista, ce face limbricul asta se numeste (gaseste toate epitetele din lume si considera ca le-am scris aici)

      cu 9 ani în urmă (02.06.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!