Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC deschide campionatul cu o victorie clară acasă cu Olimpia CSU Brașov

ACS Sepsi SIC deschide campionatul cu o victorie clară acasă cu Olimpia CSU Brașov

*foto: János Henning / 3szek.ro (de la amicalul de sâmbătă dintre cele două echipe)

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov au deschis Liga Națională de Baschet Feminin, ediția 2019-2020. Scorul meciului din prima rundă a grupei Est a fost 76-43, pe sferturi 20-15, 24-11, 14-5, 18-12. Oaspetele au condus în primele minute, dar covăsnencele au revenit și s-au distanțat la o diferență confortabilă.

Sepsi a început partida cu Annemarie Godri Părău (c), Chrissy Givens, Kristina Topuzovic, Andra Mandache și Nora Demeter (U23). Olimpia CSU Brașov le-a avut în formula de start pe Cristalah Lyons, Romina Filip, Biljana Pesovic (c), Amira Al Ash Hab (U23) și Nikolina Zubac. Ambele formații au avut câte o jucătoare sub 23 de ani absentă de la această partidă, Nicolett Orban (de la gazde) și Ecaterina Armanu (de la oaspete) fiind la mondialul 3x3 U23. Au fost câte 4 straniere pentru fiecare formație la acest meci. Dacă Olimpia CSU are doar 4 jucătoare străine în lot, la Sepsi Brewer nu a fost pe foaie, dar nici Pasic nu a intrat.

N. Zubac și Mandache au marcat primele coșuri ale partidei. Oaspetele s-au dus la patru puncte în față (7-11) prin Pesovic și prima triplă a partidei, reușită de aceeași N. Zubac. Au urmat aproape trei minute în care alb-albastrele nu au înscris, iar Mandache, Kovacs și Butler au dus campioana în față cu două puncte, 13-11. Brașovencele au intrat în penalizare și covăsnencele s-au distanțat la cinci puncte de la linia de fault. Scorul la prima pauză a fost 20-15, cu alb-verzile distanțându-se grație celor 8 libere transformate, față de 0 aruncări de un punct în dreptul alb-albastrelor. Sepsi a reușit 6 puncte după recuperări ofensive, iar oaspetele au înscris 10 puncte din căciulă, față de 4.

Vucetic, Butler și Mîrne-Nagy au mărit ecartul la 12 lungimi în debutul sfertului secund, iar Lyons a marcat primele puncte brașovene în acest sfert după 2 minute. Apărarea gazdelor a început să funcționeze mult mai bine, au fost din nou 3 minute fără coș pentru oaspete și alb-verzile s-au distanțat la 18 puncte după atacuri rapide. D. Zubac a oprit seceta din ofensiva alb-albastrelor, iar Topuzovic a răspuns cu o reușită de după semicerc cu care a mărit ecartul la 19 puncte. Givens a dus diferența la 21 de puncte, dar Zubac a scuturat plasa de la distanță. La pauza mare tabela de la Sepsi Arena arăta 44-26. Elevele lui Zoran Mikes au stat mai bine și la recuperare și în sfertul secund.

Diferența a continuat să crească după revenirea de la vestiare. Oaspetele au înscris doar 5 puncte în a treia perioadă de joc, iar gazdele au profitat și s-au distanțat cu alte 9 lungimi. La ultima pauză scorul era 58-31. Cea mai mare diferență a fost de 33 de puncte și s-a înregistrat la intrarea în a doua jumătate a sfertului patru (după tripla lui Vucetic) și la final, cu ultimele patru puncte înscrise de jucătoarele mari ale lui Sepsi. Scorul final a fost 76-43 pentru campioană.

Alb-verzile au făcut diferența din căciulă, cu 46 de puncte înscrise față de 22, iar jucătoarele venite de pe banca lui Sepsi au contribuit cu 33 de puncte față de 12. Gazdele au dominat la recuperare, 59-38, având 17-8 la puncte marcate din a doua șansă.

Jelena Vucetic a fost coșghetera partidei cu 15 puncte. Natalie Butler a debutat la covăsnence cu un double-double, 12 puncte și 10 recuperări. Pentru alb-verzi au mai înscris: Givens 12 puncte (8 recuperări), Mandache 13 puncte (6 recuperări), Topuzovic 10 puncte (9 recuperări), Demeter 8 puncte, Mîrne-Nagy 4 și Kovacs 2 puncte (7 recuperări).

O nou-venită a fost cea mai bună marcatoare și la oaspete. Nikolina Zubac a marcat 13 puncte (plus 6 recuperări). Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 10 puncte (8 recuperări), D. Zubac 10 puncte (5 recuperări), Lyons 6 puncte, Al Ash Hab 2 puncte (5 recuperări) și Voica Nagy 2 puncte.

În etapa din weekend cele două echipe joacă în deplasare. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe merge la Constanța pentru meciul cu Phoenix Știința, iar Olimpia CSU Brașov va juca pe terenul Rapidului.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!