Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Sirius Târgu Mureș revine în LNBF după un sezon în care a făcut loc CSM-ului din oraș

BC Sirius Târgu Mureș revine în LNBF după un sezon în care a făcut loc CSM-ului din oraș

Târgu Mureș rămâne pe harta Ligii Naționale de Baschet Feminin deși proiectul CSM a intrat în colaps. CS BC Sirius Târgu Mureș revine în campionatul de senioare după un sezon în care a făcut loc CSM-ului. Ionel Brustur va fi antrenorul lui Sirius, la fel ca în stagiunea 2017-2018. Se cunosc și câteva nume care vor face parte din echipă, inclusiv o americancă.

BC Sirius Târgu Mureș a participat două sezoane în Liga Națională de Baschet Feminin, 2016-2017 și 2017-2018. În ambele a fost prima echipă sub linia de play-off. Ionel Brustur a preluat echipa în al doilea sezon petrecut în LNBF, în care a avut destul de multe tinere autohtone în lot. Acesta a fost antrenor și la CSM Târgu Mureș și va continua să conducă echipa de senioare din oraș în LNBF și după revenirea lui Sirius în prim-plan.

În vara trecută a apărut CSM Târgu Mureș și Sirius a făcut loc noii echipe, care s-a bazat în mare parte pe jucătoarele care au jucat și pentru Sirius, inclusiv antrenorul. Fiind club nou-înființat, CSM-ul nu a avut dreptul să urce în play-off, deși a fost pe primul loc în Grupa Galbenă la finalul fazei a doua a campionatului. CSM-ul s-a confruntat cu probleme financiare, după ce nu a primit o parte importantă din fondurile alocate de autorități și a intrat în colaps. După ce au fost restanțe salariale mari, în această vară echipa de baschet feminin a fost închisă. Istvan Kiss (președinte la BC Sirius și fost director tehnic la CSM) a fost cel care anunța în urmă cu o lună că a fost oprită funcționarea secției de senioare de la clubul municipal.

Sirius a reușit să se regrupeze după cele întâmplate cu CSM și să se înscrie în ultima clipă în noua ediție a LNBF. Dintre jucătoarele care au încheiat sezonul precedent la CSM Târgu Mureș nu vor continua cu vechea și noua prim-divizionară din oraș Antonia Radu, Alina Pop, Bianca Nagy Voica și Ruxi Chiș. Conform pontmaros.ro, echipa se va baza pe Alexandra Ignat, Johana Borșan, Cristina Badi, Bokor Beáta, Mészáros Kata și Andreea Feiseş. Ultimele trei au jucat pentru Sirius și în ultima participare în LNBF, de acum două sezoane. Alte cinci jucătoare U16 au fost invitate în lotul pentru următoarea stagiune. Conform aceluiași site local, în iarnă ar putea veni întăriri.  

Pe lângă acestea, BC Sirius Târgu Mureș a transferat și un fundaș american. Brittney Dunbar face 26 de ani în decembrie și are 1,73 metri. A jucat la nivel de colegiu la Weber St, până în 2016. În Europa a evoluat în Irlanda (Maxol WIT Wildcats Waterford), 14 partide în sezonul 2016-2017 (medii de 12,1 puncte, 6,7 recuperări, 5,3 assist-uri și 5,1 intercepții, conform eurobasket.com). În ianuarie 2019 s-a alăturat echipei croate ZKK Plamen Pozega. În 11 meciuri din prima ligă croată a avut medii de 18,1 puncte, 7,5 recuperări, 7 assist-uri, 4,5 turnovers și 4,9 intercepții în 34.1 minute.

Sirius Târgu Mureș face parte din grupa Vest în prima fază a campionatului. Mureșencele vor juca în prima etapă pe propriul teren, cu ACS KSE Târgu Secuiesc, în 9 octombrie. Programul grupei Vest după retragerea lui CSM Sibiu îl găsiți aici. Primele trei se califică în grupa A din faza a doua, iar celelalte vor intra în grupa B. În primul tur al Cupei României, Sirius va întâlni CS Agronomia București. Primul meci va fi în capitală în 16 octombrie, iar returul în 23 la Târgu Mureș.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!