Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Alexandria învinge Phoenix Știința Constanța la debutul în grupa Est din LNBF

CSM Alexandria învinge Phoenix Știința Constanța la debutul în grupa Est din LNBF

CSM Alexandria a debutat cu o victorie acasă în noua ediție a LNBF. Teleormănencele s-au impus cu Phoenix Știința Constanța după ce s-au desprins decisiv în sfertul trei. Scorul a fost 69-58, pe sferturi: 21-23, 14-14, 23-9, 11-12. Gazdele au făcut diferența cu reușitele de după semicerc, Mihai, Voicu și Mazilu fiind principalele marcatoare ale CSM-ului. Formația vizitatoare, cu patru jucătoare în double-digits, a venit cu o formulă mult schimbată față de cea din etapa trecută.

Pentru teleormănence meciul din etapa a 3-a era primul în noua ediție a LNBF, în timp ce constănțencele veneau după înfrângerea la scor suferită acasă cu campioana Sepsi SIC, în care au folosit doar tinere localnice. Pentru partida de la Alexandria, formația de la malul mării a avut șase jucătoare pe care nu le-a folosit în etapa trecută, inclusiv trei straniere.

CSM Alexandria le-a avut în formula de start pe Viorela Voicu, Ana Botorogeanu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Paloma Cucu. Față de cvintetul care a început meciul din runda precedentă, doar Nicoleta Mititelu a intrat în primul 5 al lui Phoenix Constanța în meciul din etapa a 3-a, alături de Andreea Beldian, Denisa Vați, Vladinka Erak și Lauren Brozoski.

Horlea și Erak au marcat primele puncte ale jocului. Mititelu și Mihai reușeau primele triple ale partidei, pentru 7-5. Voicu și Mihai le-au dus pe gazde la +7, 20-13 în minutul 4. Au urmat două minute fără coș pentru teleormănence, iar constănțencele au marcat 9 puncte la rând și au trecut la conducere după reușita de afară a lui Beldian, 20-22. Pe finalul sfertului s-a marcat doar de la linia de fault, iar scorul primei pauze a fost 21-23. Oaspetele au început mai bine sfertul secund și s-au distanțat la cel mai mare avans al lor, de 7 puncte, 23-30 și 28-35. După time-out-ul lui Mădălin Piperea, Voicu a strâns ecartul la două puncte. La pauza mare tabela arăta 35-37.

Repriza secundă a început cu ratări de ambele părți. Fiereșteanu a înscris primul punct după revenirea de la vestiare, iar Erak a reușit primul coș din acțiune din repriza a doua. Au urmat mai mult de patru minute fără coș pentru vizitatoare. CSM Alexandria a scuturat plasa de afară prin Voicu, Cucu și Mazilu, iar Fiereșteanu a dus run-ul gazdelor la 17 puncte și scorul devenea 53-39 în minutul 26. Vați a oprit seceta din atacul oaspetelor cu o triplă, iar Brozoski micșora ecartul la 9 puncte. Mihai și Mazilu au refăcut diferența de 14 puncte și Erak a stabilit scorul ultimei pauze, 58-46.

Sfertul patru a început cu mai mult de două minute de ratări. Mazilu a scuturat plasa de la distanță pentru primul coș al perioadei de joc. Gazdele au menținut un avans confortabil până la final, oaspetele reușind să îl reducă doar până la zece puncte. Scorul final a fost 69-58 și CSM Alexandria debutează în noua ediție a LNBF cu o victorie, în timp ce Phoenix Știința Constanța suferă a doua înfrâgnere.

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (5x3), iar Viorela Voicu (integralistă) a încheiat în double-double pentru gazde cu 18 puncte (2x3) și 14 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 13 puncte (3x3, 7 recuperări), Fiereșteanu 9 puncte (9 recuperări), Cucu 5 puncte și Horlea 2.

Andreea Beldian a fost cea mai bună marcatoare de la învinse cu 14 puncte (4x3), iar Vladinka Erak (integralistă) a bifat un double-double cu 11 puncte și 11 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Brozoski 13 puncte (5 recuperări), Mititelu 11 puncte (7 recuperări), Vați 7 puncte și Geleriu 2.

CSM Alexandria a făcut diferența din spatele semicercului, cu 11 triple reușite față de 7, iar la libere transformate scorul a fost 8-5. Oaspetele au stat puțin mai bine la șuturile de la semidistanță, cu 16 reușite față de 14. Teleormănencele au terminat partida cu 26 de puncte înscrise după greșeli adverse față de 16 și 16-9 a fost scorul la puncte reușite după recuperări ofensive. 22 de puncte au înscris jucătoarele venite de pe banca gazdelor, față de 2.

Formația teleormăneană joacă și la finalul săptămânii pe propriul teren, primind sâmbătă vizita Agronomiei București. Pentru Phoenix Știința Constanța urmează un meci acasă cu Rapid București în etapa din weekend.

*foto: Club Sportiv Municipal Alexandria facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!