Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare, victorie clară împotriva lui Sirius Târgu Mureș

CSM Satu Mare, victorie clară împotriva lui Sirius Târgu Mureș

CSM Satu Mare s-a impus categoric pe teren propriu, scor 85-56 în duelul de vineri, 4 februarie, cu BC Sirius Târgu Mureș din etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Satu Mare: Taylor, Dzombeta, Cucu, Ardelean, Kostowicz

Sirius: Lipovan, Solyom, Cortez, Badi, Sherrill

Începutul partidei a fost echilibrat, în mai multe momente fiind egalitate între combatante (5-5), sătmărencele punând primele două posesii între, la 9-5. Mureșul a revenit și s-a apropiat la 11-10 prin liberele lui Badi, de unde formația gazdă a pus cinci puncte la rând pe tabelă și ecartul creștea la 16-10. Biszak și Dzombeta au dus-o pe CSM Satu Mare la trei posesii în față, scorul sfertului inaugural fiind stabilit de Mircea, 20-15.

Vicecampioana României a reușit să meargă la +7 aproape de jumătatea sfertului al doilea, 29-22, iar Vuckovic a înscris de trei ori la rând și scorul devenea 36-22. CSM Satu Mare și-a continuat seria foarte bună, tot Vuckovic reușind următoarele puncte ale gazdelor (42-24), iar în cele din urmă s-a intrat cu 46-26 la cabine. Formația pregătită de Miguel Lopez a câștigat acest sfert cu 26-11 și a avut 7/10 din acțiune în ultimele șase minute ale primei reprize.

Sirius Târgu Mureș a pierdut de 17 ori posesia în primele două sferturi, în vreme ce Satu Mare a avut 9 turnovers. Procentajele din acțiune au fost mai bune pentru gazde (58-38%), lupta la recuperări fiind câștigată la limită de CSM Satu Mare (17-16), spre deosebire de assist-uri, unde era 10-2. Katarina Vuckovic și-a trecut în cont 13 puncte până la pauză, toate reușite exclusiv în al doilea sfert.

Un run de 6-0 a deschis sfertul al treilea în favoarea gazdelor și Sotiriou ducea scorul la 52-26, ulterior ecartul ajungând la +28. Ardelean a punctat pentru 60-31, iar Badi a replicat cu o aruncare precisă de la distanță și a pornit o serie de șapte puncte la rând din partea oaspetelor (60-38). Până la încheierea sfertul al treilea s-a făcut 62-43 și Mureșul venea după multe momente la mai puțin de 20 de puncte în urmă.

Sherrill a adus prima reușită pentru vizitatoare în ultimul sfert (62-45), dar Satu Mare a pus cinci puncte la rând și s-a făcut 67-45, tot Sherrill reușind să modifice scorul printr-un three-point play (67-48). CSM Satu Mare a revenit după mai multe atacuri la +20, tripla lui Szmutku fiind bună pentru 75-54, ulterior ecartul continuând să crească și meciul s-a terminat cu scorul 85-56.

CSM Satu Mare trece la 13-1 în LNBF și are etapă liberă cu următoarea ocazie, pentru ca în runda a 20-a să dispute derby-ul cu FCC Baschet UAV Arad, în vreme ce Sirius Târgu Mureș ajunge la 8-7 și o să joace pe teren propriu cu Phoenix Constanța.

Katarina Vuckovic a adunat 18 puncte pentru învingătoare, cu 7/8 din acțiune (3/3 de la distanță), iar din tabăra Mureșului principala marcatoare a fost Sara Solyom (12 puncte), antrenorul Carmin Popa neputându-se baza pe Dalishia Griffin în acest joc. 

*foto: Facebook CSM Satu Mare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!