Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Aveți un pic de răbdare cu această echipă! Din ianuarie poate juca ceva de vis!”

Dan Calancea: „Aveți un pic de răbdare cu această echipă! Din ianuarie poate juca ceva de vis!”

Olimpia CSU Brașov începe astăzi meciurile oficiale din sezonul 2019-2020. Formația de sub Tâmpa joacă pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în meciul care deschide noua ediție de campionat. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a postat câteva gânduri înainte de începerea LNBF, în care a vorbit atât despre tinerele din lot, pentru Katy Armanu așteptând un sezon de vis, dar a abordat și alte aspecte, din trecut.     

„Am fost întrebat cu ce gânduri încep noul sezon și dacă acest nou grup de jucătoare poate sa mai joace încă cel puțin o finală. Firesc rezultatul este important, dar poate nu cel mai important! Consider că am jucat finala mică a sezonului trecut puțin nemeritat, cred că echipa din Constanța era mult mai îndreptățită să o dispute. Era formația mult mai omogenă, câștigase acasă cu Arad, apoi în deplasare la Târgoviște, iar în primul meci din sferturi a reușit să ne învingă chiar la Brașov. Nu știu nici acum cum am fost capabili să câștigăm două jocuri la Constanța! Dacă pierdeam, nu am fi avut șanse cu Târgoviște și am fi jucat pentru locurile 7-8. Dar, mult mai important ca realizare pentru ediția trecută, din punctul meu de vedere, este saltul valoric al Alinei Podar (consider că este pregatită în acest moment pentru postul de titular al naționalei de senioare)”, și-a început postarea de pe facebook Dan Calancea.

Acesta a cerut răbdare iubitorilor de sport din Brașov cu noua formulă de la Olimpia CSU, care are destul de multe nume noi. Tehnicianul brașovean le-a menționat dintre tinere pe nou-venitele Armanu, Dumitru și D. Zubac. În prima rundă din campionat alb-albastrele nu vor putea conta pe Armanu, care este la mondialul 3x3 U23.

„Pentru acest sezon am mai multe pariuri cu mine însumi. Brașovul are acum un lot foarte tânăr. Media de vârstă 20 de ani! Pentru Katy Armanu cu siguranță urmează un sezon de vis. Teo Dumitru, poate însemna un exemplu și pentru alți antrenori. Împreună cu Dragoș Curtifan încercăm să facem ca visul acestei tinere să devină realitate. Dar ce doresc cu tărie să se înțeleagă dupa acest sezon poate fi transmis prin jucătoarea Dragana Zubac. 18 ani, nu beneficiază de nici o regula. Financiar câștigul ei lunar înseamnă un număr format din trei cifre (nu este 9 prima)! Minutele ei în teren vor fi direct proporționale cu modul extraordinar în care se pregătește. Faptul că a ales Brașov în ciuda altor foarte multe oferte, mă obligă pe mine enorm. Iubitori de sport din Brașov, aveți un pic de răbdare cu această echipă! Din ianuarie poate juca ceva de vis!”, a adăugat Dan Calancea.

Acesta a ținut să reamintească de șansele pe care le-a acordat de-a lungul timpului unor jucători tineri și și-a exprimat și părerea că românii nu trebuie să beneficieze de o regulă pentru a fi în teren.

„Nu trebuie să mai spun, sunt un vehement susținător al jucătorului român. Dar pe de altă parte nu consider că acesta trebuie să beneficieze de o regulă pentru a fi în teren. Am promovat și la masculin și la feminin foarte mulți jucători cu vârste între 15-18 ani fără să existe această regulă. În fotografie primul coș al Mariei Ferariu, la numai 15 ani, împotriva Rapidului. La 16 ani cu Maria în cinci-ul de început, 27 minute jucate, 7 puncte, învingeam la Cluj (o echipă cu 50 de sponsori). În acel joc peste zece minute a jucat și Iulia Brezoi, o altă tânără jucătoare. Sunt foarte mulți jucători, jucătoare care au înscris primele lor puncte în liga națională la Brașov, fără să beneficieze de nici o regulă! Când Adiță Blidaru, la 17 ani juca în prima etapă titular și înscria 10 puncte, după acel meci toți mă întrebau cine este acest puști, care a fost cel mai bun de pe teren!”, a mai scris antrenorul alb-albastrelor.

Olimpia CSU Brașov joacă în această seară, de la ora 19:00, primul meci al noii ediții de campionat, la Sepsi Arena. Brașovencele întâlnesc campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu care au mai jucat un amical și acum câteva zile și alb-verzile s-au impus la o diferență importantă.

*foto: Olimpia Bv facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!