Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Formațiile românești și-au aflat adversarele din competițiile europene feminine

Formațiile românești și-au aflat adversarele din competițiile europene feminine

Tragerea la sorți pentru preliminariile și grupele din principalele două competiții feminine intercluburi, Euroliga și EuroCup, a avut loc miercuri (09.08) la Munchen, fiind implicate trei formații românești.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, CSM Constanța și CS Universitatea Cluj-Napoca participă în ediția 2023/2024 a cupelor europene, campioana României fiind prezentă în preliminariile Euroligii, formația dobrogeană pe tabloul principal al EuroCup, iar „studentele” în preliminariile EuroCup.

În urma tragerii la sorți, Sepsi va juca pentru un loc pe tabloul principal al Euroligii cu TTT Riga, formația letonă fiind deținătoarea a 18 trofee în istoria competiției, acestea fiind obținute între anii ’60 și ’80.

În cazul în care trece de Riga, campioana României va face parte din grupa A alături de Fenerbahce Alagoz Holding (Turcia), Beretta Familia Schio (Italia), Valencia BC (Spania), LDLC ASVEL Feminin (Franța), AZS UMCS Lublin (Polonia), Casademont Zaragoza (Spania) și câștigătoarea duelului dintre DVTK HUN-Therm Miskolc (Ungaria) și London Lions (Marea Britanie).

Sepsi are locul asigurat în EuroCup, acolo unde se va duce în grupa F dacă nu trece de Riga. Aici, oponentele covăsnencelor ar fi Olympiacos (Grecia), Melikgazi Kayseri (Turcia) și învingătoarea dintre Ruzomberok (Slovacia) și Ostrava (Cehia).

CSM Constanța a fost repartizată în grupa C din EuroCup alături de Galatasaray Cagdas Faktoring (Turcia), UFAB 49 (Franța) și Kibirkstis (Lituania). În fine, CS Universitatea Cluj-Napoca se va duela în preliminarii cu Eleftheria Moschatou iar dacă va trece de trupa din Grecia, ar urma să facă parte din grupa A alături de Flammes Carolo Basket (Franța), Cadi La Seu (Spania) și Zabiny Brno (Cehia).

Partidele din preliminariile Euroligii vor avea loc pe 20 și 27 septembrie, iar cele din EuroCup pe 21 și 28 septembrie.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!