Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kriszta Kozman, după victoria cu Austria: „E doar începutul, de acum urmează greul”

Kriszta Kozman, după victoria cu Austria: „E doar începutul, de acum urmează greul”

Naționala U18 feminină a României a debutat cu succes la Campionatul European de Baschet, divizia B. Tricolorele s-au impus în fața Austriei cu scorul de 57-45, după o repriză secundă câștigată la 11 puncte.

Acum elevele antrenate de Loredana Ion se pregătesc de duelul cu Danemarca, programat astăzi, 1 august, de la ora 16:00. Înaintea acestui meci, Kriszta Kozman, componentă a lotului național, a oferit un interviu exclusiv pentru Baschet.ro în care a vorbit atât despre jocul cu Austria, cât și despre defensiva și ofensiva Acvilelor.

Consider că în perioada lungă de pregătire pe care am avut-o, am reușit să devenim o echipă unită. Mă bucur pentru victorie și pentru faptul că am pornit cu bine la acest turneu, dar e doar începutul. De acum urmează greul. Suntem conștiente de importanța Campionatului European și știm că este obligatoriu să rămânem concentrate pentru următoarele jocuri.

Pe lângă victorie, partea bună în disputa cu Austria a fost că România a primit doar 45 de puncte. Partea mai puțin bună, în schimb, a fost că reprezentantele noastre au înscris doar 57 de puncte. Kriszta ne-a povestit despre ambele faze ale jocului, punctând ce s-a făcut bine și ce aspecte trebuie îmbunătățite.

Apărarea agresivă a reprezentat un avantaj în mod cert împotriva Austriei și acest aspect poate fi cheia în următoarele jocuri. Venim după o perioadă lungă de pregătire și am încredere în colegele mele că putem să evoluăm bine în continuare. Este adevărat că în atac am întâmpinat probleme, iar asta probabil a fost cauzată de emoții și de o lipsă de concentrare. Trebuie să rămânem concentrate până la finalul fiecărui atac, pentru a putea termina faza cu coș marcat, deoarece munca noastră până în acel punct e în zadar dacă nu se termină cu punct sau puncte pe tabelă în dreptul nostru. Va fi necesar să ne îmbunătățim procentajele la nivelul aruncărilor, fiindcă fără multe puncte marcate nu putem câștiga meciuri.

La final, jucătoarea lui KSE Târgu Secuiesc a explicat ce urmează pentru naționala U18 a României.

Următoarele zile mă aștept să fie grele și obositoare, dat fiind programul nostru, dar simt că suntem pregătite pentru această provocare. Ambiția și determinarea vor fi factori decisivi, toate trebuie să dăm 100% pe parchet pentru a putea evolua bine.

Confruntarea de astăzi cu Danemarca poate fi urmărită de la ora 16, la următorul LINK.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!