Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF revine la rândul său la un sistem fără grupe valorice din sezonul viitor

LNBF revine la rândul său la un sistem fără grupe valorice din sezonul viitor

În cursul zilei de luni, 15 iunie, Federația Română de Baschet a trimis o adresă către toate cluburile din Liga Națională de Baschet Feminin cu privire la sezonul competițional 2020/2021.

Cu această ocazie, aflăm că FRB va face în LNBF la fel ca în liga masculină și va abandona sistemul cu mai multe grupe valorice. Astfel, liga de baschet feminină va trece la un sezon regulat clasic, cu meciuri tur-retur cu toate echipele participante, urmând ca apoi să se joace în sistem playoff/playout.

Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Finala mică, turneul 5/8, respectiv playout-ul se vor juca în sistemul cel mai bun din trei meciuri.

În Cupa României se vor juca două tururi și apoi se va organiza un turneu Final 4. Primele două clasate din LNBF în momentul în care sezonul 2019/2020 a fost înghețat vor juca direct din turul doi.

LNBF va începe în data de 3 octombrie și se va termina pe 15 mai, în varianta în care vor exista 14 echipe înscrise în competiție. În schimb, Cupa României va începe pe 7/14 octombrie și se va termina cu un Final 4 care va avea loc pe 27/28 februarie.

Interesant este că președinții de cluburi au decis și reînființarea Ligii 1 de baschet feminin, în timp ce participarea la competițiile de streetball nu va mai fi obligatorie.

Date importante:

  • 15 iulie – termen limită înscriere
  • De la 3 august până la 72 de ore înainte de startul competiției – perioada de transferuri
  • 20 august – plata taxei de înscriere și a tranșei 1 din taxa de participare
  • 25 august – tragere la sorți LNBF și Cupa României

Pe toată durata partidei vor fi pe parchet două jucătoare autohtone, din care cel puțin una va fi eligibilă pentru U23. De asemenea, față de sezonul trecut se mărește numărul de jucătoare non-europene la 3!

Taxe

  • taxa de înscriere: 500 euro (include vize și legitimații pentru jucători/oficiali)
  • Taxă jucător străin: 750 euro
  • taxă transfer jucător român: 550 lei
  • taxă formare junior (se plătește anual până când jucătorul împlinește 25 ani): era de 750 de euro și urmează să fie reanalizată, la propunerea președinților de cluburi

*foto: facebook Sepsi Sic

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!