Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Teodora Neagu se întoarce la Universitatea Cluj după două sezoane

Teodora Neagu se întoarce la Universitatea Cluj după două sezoane

Teodora Neagu se întoarce la Universitatea Cluj-Napoca după doi ani în care a evoluat pentru trei echipe și și-a trecut în palmares un titlu și o cupă a României. Extrema de forță revine la formația pentru care a jucat trei sezoane, în perioada 2014-2017, cu care a disputat finala LNBF. Jucătoarea nu se mai încadrează în regula U23 din noul sezon.

Universitatea Cluj-Napoca a mai luat o jucătoare de la CSM Târgoviște. După Tunde Kilin, revenită la „U” după 8 sezoane, este rândul Teodorei Neagu să se întoarcă la alb-negre. Aceasta a jucat pentru formația clujeană în perioada 2014-2017, după ce debuta în Liga Națională la BCM Danzio Timișoara, iar la nivel de junioare evolua la Phoenix Galați și CSS Bega Timișoara.

Jucătoarea care face 23 de ani luna aceasta a totalizat 69 de partide în campionat în cele trei sezoane petrecute la Universitatea. În primul an alături de alb-negre a avut cele mai multe meciuri într-o ediție de campionat, 30, precum și cea mai mare medie de minute, 20:36. Atunci a avut medii de 3,8 puncte, 2,3 recuperări și 2,1 eficiență. În următoarele sezoane la „U” a disputat 19 și 20 de partide în LNBF, cu medii de 5:15 și 7:25 minute, respectiv 1,7 și 1,3 puncte. În ultimul campionat pe care l-a disputat alături de ardelence a disputat finala.

Gălățeanca a făcut în 2017 pasul spre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, fiind principala variantă a campioanei pentru regula U22 (obligatorie în primul sfert). A disputat 27 de meciuri în campionat alături de covăsnence, cu medii de 3,2 puncte, 1,7 recuperări și 3,4 eficiență în 12:21 minute. A câștigat în acel an eventul cu Sepsi și a debutat în EuroCup. În 2017 debuta la naționala de senioare. A disputat 5 partide sub tricolor în campania de calificare la europeanul din această vară, având o medie de 8.6 minute pe meci, cu 0,4 puncte și 0,4 recuperări. A jucat și pentru diverse reprezentative de junioare a României.

În 2018 s-a transferat la FCC ICIM Arad, la care a evoluat până în luna februarie. Reamintim că în sezonul 2018-2019, în LNBF era obligatorie prezența unei jucătoare U23 în teren în prima repriză. În 16 meciuri de campionat în galben-albastru a avut medii de 3,9 puncte, 2,4 recuperări, 0,8 assist-uri și 3 eficiență în 19:59 minute. A terminat sezonul la CSM Târgoviște, pentru care a bifat 12 partide în campionat, cu medii de 2,9 puncte, 3,2 recuperări, 0,9 assist-uri și 3,4 eficiență în 14:37 minute.

Universitatea, preluată în această vară de antrenorul Giannis Koukos, va începe noua ediție a LNBF cu un meci pe propriul teren, în 2 octombrie, cu CSU Oradea. Clujencele sunt în grupa Vest în prima fază a campionatului, din care primele trei se califică în grupa A din faza a doua. Alb-negrele vor întâlni Rapidul în primul tur al Cupei României, meciurile fiind programate în 16 și 23 octombrie.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!