Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tunde Kilin revine la Universitatea Cluj-Napoca după 8 ani

Tunde Kilin revine la Universitatea Cluj-Napoca după 8 ani

Tunde Kilin se întoarce la Universitatea Cluj-Napoca după opt ani în care a evoluat pentru cinci echipe. În această perioadă a câștigat trei titluri de campioană și trei cupe cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În ultimul sezon a evoluat pentru CSM Târgoviște.

Universitatea Cluj-Napoca trece printr-o nouă perioadă de schimbări în această vară. „U” și-a prezentat noul antrenor, Giannis Koukos, la începutul acestei săptămâni. Atunci noul președinte al secției de baschet feminin, Vlad Helgiu, declara că aproape toate fetele de anul trecut au renunțat la baschet, astfel că vor apărea și multe noi în lot.

Tunde Kilin revine după 8 ani la formația din orașul său natal, cu care debuta în primul eșalon în deceniul trecut. Fundașul care face 28 de ani în luna decembrie vine de la CSM Târgoviște, cu care a terminat pe locul 5 în ultima ediție a Ligii Naționale. Dâmbovițencele au avut doar două straniere în lot, din cauza restricțiilor la transferuri internaționale, au avut o perioadă foarte bună în campionat, dar și o scădere în partea „fierbinte” a sezonului. CSM a învins chiar Universitatea în lupta pentru locul 5.

Pentru Tunde Kilin a fost sezonul cu cea mai mare medie de minute în primul eșalon. În 28 de meciuri de LNBF alături de dâmbovițence a avut medii de 5,3 puncte, 2,1 recuperări, 2,1 assist-uri, 2,2, turnovers și 1,1 intercepții în 24:29 minute. În Cupa României a disputat patru partide, cu medii de 9,5 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive, 3,3 turnovers, 2,3 intercepții și 11 eficiență în 24:01 minute.

Fundașul de 1,71 metri a făcut în 2014 pasul către ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la care avea să joace timp de patru sezoane. Alături de alb-verzi și-a trecut în palmares 3 titluri de campioană și 3 cupe ale României. În stagiunea 2016-2017 a bifat cele mai multe meciuri ale sale într-o ediție de campionat, 36. În perioada petrecută la formația covăsneană a debutat în EuroCup și la echipa națională de senioare. A evoluat în 4 partide din ultima campanie de calificare la europeanul din acest an, cu o medie de un punct în 8.4 minute.

A jucat la nivel de juniori cu BC PH Baschet Cluj-Napoca, făcând pasul spre Divizia A la „U” Cluj-Napoca. Conform statisticilor de pe site-ul federației, are 41 de meciuri jucate în primul eșalon la formația clujeană în 2009-2011. A urmat un sezon la CSM Sportul Studențesc București, în care a trecut pentru prima dată de 30 de partide în prima ligă. Stagiunea 2012-2013 a început-o la Olimpia București, dar echipa s-a retras din Liga Națională după tur. A trecut la BCM Danzio Timișoara, pentru care a evoluat un sezon și jumătate. În stagiunea 2013-2014 a trecut prima dată de 20 de minute pe meci (24 de apariții), egalându-și media de 5,4 puncte pe partidă, avută în ultimul sezon la „U”.

Universitatea Cluj-Napoca va începe meciurile oficiale din noul sezon în 2 octombrie, când va primi vizita celor de la CSU Oradea în prima etapă a LNBF. Clujencele fac parte din grupa Vest în prima fază a campionatului, în care primele 3 avansează în grupa A. Programul complet al primei faze îl găsiți aici. Elevele lui Giannis Koukos se vor lupta cu Rapid București pentru un loc în turul doi al Cupei României.

*foto: Dan Potor, Ville Vuorinen/fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!