Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Akos Szentkuti își va continua cariera în prima ligă din Danemarca

Akos Szentkuti își va continua cariera în prima ligă din Danemarca

Akos Szentkuti, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca, își va continua cariera în Danemarca, la EBS Holbaek-Stenhus, formația care a terminat stagiunea 2022-2023 pe ultima poziție în Basketligaen.

În prima fază a campionatului, Holbaek a adunat o victorie și 19 înfrângeri, iar apoi, în faza secundă, a mai acumulat un succes și șapte eșecuri.

Născut în 4 ianuarie 2006, Szentkuti a evoluat pentru U-Banca Transilvania la U13, U14, U15, U16, U17 și U18, iar în 2020 a făcut pasul spre echipa de seniori a ardelenilor. În stagiunea 2022-2023, a avut medii de 1.7 puncte, 0.8 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.6 intercepții.

În Cupa României, tânărul jucător a avut medii de 4.3 puncte, 1.0 recuperări și 0.8 pase decisive, fiind numit „cel mai de perspectivă jucător” al Final 8-ului câștigat de U-BT Cluj-Napoca.

Săptămâna trecută, Szentkuti a participat la un try-out în Germania, pentru Lowen Braunschweig, echipă din Bundesliga. În cele din urmă, conform agenției care îl reprezintă, acesta își va continua cariera în Danemarca, la EBS Holbaek Stenhus.

*foto: u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    cum spuneam odinioara
    inca e prea crud, dar mentalitatea nordica il poate face barbat.

    cu 8 luni în urmă (15.08.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Eu
    recunosc deschis ca am probleme sa inteleg logica unor transferuri.

    In cazul de fata baiatul pleaca de la o echipa de pe locul 1 din campionat (iar regula din campionatul intern nu putea decat sa il avantajeze in privinta minutelor primite in noul sezon), cu posibilitate (fie ea mai mult teoretica) de a juca intr-o competitie tare din Europa si avand colegi valorosi de la care ar mai fi putut invata ceva, pentru o echipa din alta parte care a terminat sezonul trecut pe ultimul loc. Chiar asta sa fie nivelul valoric real?

    As fi inteles (mai ales ca am tot citit pe aici unele si altele) daca ar fi ramas in Germania la echipa unde tinerii sunt "modelati" de acel roman si sa continue acolo sa se perfectioneze.

    Cand a plecat Diculescu am inteles: a mers odata cu antrenorul care i-a si asigurat un rol suficient de consistent in echipa.
    Szentkuti va merge pentru minute mai multe garantate? Va avea un rol serios in echipa? Eu ma indoiesc. Normal ca ii doresc succes dar nu pot sa nu ma intreb daca nu il vom vedea plecat de acolo pe la mijlocul sezonului si cu o experienta mai degraba de viata nu de baschet in mod specific. Iar experienta lui de acolo sa fie doar un motiv pentru agentul sau sa ii negocieze un contract mai bun tot la noi in tara.

    cu 8 luni în urmă (15.08.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    As zice că bine a facut
    Întrucât se gândește să acumuleze și intelectual să își facă un rost în viața. Probabil au discutat în familie și au decis la rece. Nu e un jucător ce sa fii putut face diferența, nici măcar la nivel mioritic. Eu am zis mereu că parcă ar fi"sosia" lui Kuti, care la randu-i se zbate în mediocritate. Revenind, in Danemarca va face școală și poate va reuși și în baschet la un nivel mai modest. Altfel, într-adevăr, de ce sa fi plecat de la Cluj, mai ales că Rareș Trandafir a plecat în USA. Mai e puțin și încep amicalele și vom uita de micile știri.

    cu 8 luni în urmă (15.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!