Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache a bifat un nou record personal de puncte în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.03.2024

Andrei Mandache a bifat un nou record personal de puncte în Liga Națională

Dinamo București și-a păstrat în viață șansele la calificarea în play-off. Într-un duel în deplasare cu una dintre principalele contracandidate la ultimul loc din post-sezon, CSM Târgu Mureș, alb-roșii au avut o prestație dominantă și s-au impus cu scorul de 89-102, obținând avantajul meciurilor directe față de ardeleni. În ierarhia din top 10, elevii lui Sotiris Manolopoulos au un bilanț de 4-11, în timp ce adversarii lor stau cu 5-10.

Acest meci a consemnat o prestație memorabilă pentru unul dintre cei mai importanți veterani ai baschetului românesc. Andrei Mandache a reușit să bifeze un nou record personal la puncte în carieră, la capătul unei dispute în care a avut o precizie de invidiat din spatele arcului de cerc, încă din primele minute de joc.

Fundașul grupării din Ștefan cel Mare a marcat de trei ori din spatele arcului de cerc în primul parțial, prevestind o evoluție de zile mari. În sfertul al doilea, el s-a concentrat mai mult pe playmaking și reușite din interior, însă nu a uitat să lovească încă o dată de afară până la pauza mare.

Același lucru s-a întâmplat și după revenirea de la cabine, când Mandache a punctat mai mult de la libere și din interior. El a lovit de afară de două ori în ultimele două minute ale sfertului, una dintre reușite fiind un stop-șut pe sirenă. Cireașa de pe tort a fost adusă de un step-back în debutul sfertului decisiv, prin care Andrei a reușit să atingă career-highs la puncte și transformări de la distanță în cariera sa în LNBM.

La finalul confruntării, căpitanul dinamoviștilor a totalizat 29 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive în 34 de minute, pentru +30 la eficiență. Baschetbalistul român a transformat 10/14 aruncări din acțiune, 7/10 de la distanță, respectiv 2/2 de la linia de libere.

În etapa următoare, Dinamo București joacă acasă cu FC Argeș, duminică, 24 martie, de la ora 19:00.

*foto: Facebook/CSM Constanța

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Cum ar fi, dac-ar fi fost?
    Pentru cine are ochi să vadă și urechi ca să priceapă, e ușor să constate faptul că din Oradea au plecat în ultimii 20 de ani cîțiva jucători importanți (după Alexe) care au pus umărul la echipele importante ale momentului pe plan național: Apostol, Szijarto, Nicoară, Lazar, Török, Mandache și am zis numai cîțiva aici, fiindcă am scris în grabă! De ce nu au rămas ei acasă (mai ales ultima generație, cea a lui Mandache), ca să nu mai pomenim că ne întrebăm de ce s-a oprit "producția de jucători", de ce nu promovăm nimic din curtea noastră? La întrebarea asta poate răspunde doar Papa CoAch H'Akeem the Dream...

    cu 1 lună în urmă (20.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!