Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu a câștigat medaliile de bronz în ediția 2022/23 a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.05.2023

BC CSU Sibiu a câștigat medaliile de bronz în ediția 2022/23 a Ligii Naționale

BC CSU Sibiu a reușit să câștige încă un meci decisiv în deplasare în post-sezonul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ardelenii au trecut de Rapid București cu 82-78, în meciul cinci al finalei mici din LNBM și ocupă astfel locul trei la finalul stagiunii.

Rapid București: Vaidas Kariniauskas, Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Roberts Blumbergs, Monyea Pratt, Rareș Uță

Primele trei minute au fost sărace în realizări ofensive. Pratt a deschis scorul cu un floater, înainte ca Olah și Kariniauskas să aducă patru puncte la rând gazdelor. Pivotul român a înscris din nou, dar liberele lui Blumbergs și tripla lui Whelan duceau scorul la 6-7. Kariniauskas a bifat apoi prima triplă a feroviarilor. Jeremic i-a urmat exemplul, iar Pratt a continuat și el recitalul coșurilor de la distanță prin două astfel de reușite (12-13). Stone a oprit duelul aruncărilor de afară printr-un floater, iar Uță a marcat și el pe recuperare ofensivă. Gîrbea a reușit o nouă triplă și tabela indica 17-15. După primul sfert, cele două echipe s-au anihilat reciproc și tabela indica 19-19.

Kariniauskas a inaugurat al doilea parțial cu un coș pe pătrundere. El și Marinelli s-au duelat apoi în coșuri de la distanță. Barro a reușit apoi un and-one și își readucea echipa în avantaj. Tot el a majorat apoi avantajul, înainte ca rapidiștii să egaleze la 27 printr-o nouă triplă. Uță a răspuns cu șapte puncte la rând din interior. Duelul pivoților a continuat prin reușitele lui Barovic și Barro și scorul devenea 33-36. Gavriloaia a punctat apoi printr-un floater. La pauza mare, tabela indica 39-41 în favoarea sibienilor.

Stone a înscris patru puncte la rând în debutul părții secunde și rapidiștii preluau din nou inițiativa. Whelan a egalat pe pătrundere, iar apoi cele două echipe și-au reintrat în mână de la distanță, iar Jeremic, Conger și Pratt marcau prin acest procedeu. Sibienii au reușit un run de 6-0 și scorul devenea 49-52, înainte ca Stone să restabilească egalitatea cu un coș de afară. Blumbergs a marcat patru puncte din interior, dar Barovic și Stone au întors din nou armele și gazdele conduceau cu 58-56. Finalul de sfert le-a aparținut oaspeților, care conduceau cu 60-61 înaintea sfertului patru.

Actul decisiv a debutat cu un and-one al lui Barovic. Bilinovac a majorat avansul cu un coș de la distanță. Barovic a dus scorul la 67-61 cu un cârlig din căciulă. După patru minute, Barro a adus primele puncte ale sibienilor în ultimul sfert cu un slam-dunk, dar Stone a răspuns cu o triplă în fața acestuia. După un timeout cerut de Rinkevicius, Pratt a reușit un coș dificil de la semi-distanță, dar Barovic a punctat imediat din căciulă. Diferența redevenea de o posesie după o nouă triplă a lui Pratt, dar Stone nu a ezitat să marcheze prin același procedeu la posesia imediat următoare. Dragoste a lovit și el de afară și scorul devenea 74-71. Uță a restabilit în cele din urmă egalitatea la 76. Tot el i-a readus pe ardeleni la conducere. CSU Sibiu s-a impus în cele din urmă cu 82-78.

Monyea Pratt a fost omul serii și a totalizat 27 de puncte și 13 recuperări pentru sibieni. Rareș Uță a fost și el în double-double, cu 17 puncte și 12 recuperări. Tyler Stone s-a remarcat cu 25 de puncte pentru Rapid.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

24 comentarii la aceasta stire:
  • U1919 :

    Felicitari Sibiu!!!!!!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
    Cu un buget de locurile 10-12 au reusit sa termine pe locul 3. CSU este surpriza acestui campionat.
    Am si uitat de toate momentele urate din trecut dintre noi si sibieni si m-am bucurat la finalul meciului de parca a castigat U.
    Aaaaa…inca ceva: ma bucur sa il vad pe Helcioiu ca pierde…atatia ani la Asehoti era obisnuit sa joace in 8 pe teren iar acuma comenteaza la arbitrii la orice decizie uitand ca nu mai este Ghita sponsorul federatiei.
    Inca o data: felicitari CSU Sibiu!!!

    cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Asa si eu (si multi altii) la meciurile din finala mare. :) Bafta!

      cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      +1
      Cred ca suntem destul de mulți sibieni care țin pumnii Clujului în finala asta :) Bafta!

      cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      U CLUJ
      Susținem Clujul in finală

      cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    • U1919:

      Multumim
      Sper sa aveti la anul un buget cu care sa va bateti de la egal la egal cu noi si cu Oradea. Baschetul romanesc are nevoie de CSU,de sali pline cum sunt la Sibiu mereu si la multe meciuri la Oradea si Cluj. Noi avem noroc cu BT…Oradea cu Primaria. sigur va gasi Horatiu solutii pt a avea si Sibiul un buget de minim 2-3 mil de euro.
      Sibiul merita mai mult decat locul 3.

      cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Cluj
      +1
      Bafta si maine la fotbal !

      cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    👏
    Un loc nesperat, dar pe deplin meritat. Băieții ăștia s-au ridicat atunci când a fost nevoie și probabil și-au depășit condiția. Sa bați echipe cu loturile și bugetele Voluntariului și Rapidului și, culmea, cu decisivul pe terenurile lor, era de neimaginat acum câteva luni.
    Tomas a făcut minuni și a construit o echipa, iar echipa e de cele mai multe ori peste individualitățile plătite regește (pana dispare primarul și te pândește falimentul).

    PS: sper ca domnul Costescu e cu capul în nisip la ora asta. E puțin jenant totuși sa pierzi asa, mai ales ca de data asta nu a jucat în jungla.

    cu 10 luni în urmă (23.05.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Sala Rapid este pământ sibian
    O seară super. Marele, Inegalabilul, Neprețuitul antrenor Costescu unde a fost la premiere? A fost să plătească galeria de fotbal, pe care a chemat-o la meci?

    cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    • U1919:

      Galeria Rapidului?
      Care galerie? O galerie adevarata ramane pana la final in sala .Ei au plecat cand au vazut ca Rapidul pierde in ultimele secunde de joc fara sa mai aplaude echipa favorita. Concluzia: Rapidul nu are galerie la baschet sau au acelasi caracter ca si stimatul “domn” Helcioiu.

      cu 10 luni în urmă (23.05.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      "Galerie"
      Se grabeau sa ajunga inapoi la stadion.

      cu 10 luni în urmă (24.05.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Sibiul
    Sibiul a fost surpriza campionatului anul acesta, sunt curios sa văd cum se va prezenta echipa sezonul viitor, in Fiba Europe Cup, cu mici schimbări cred că ar putea trece de grupele principale. Mă bucur mult pentru suporteri, la Voluntari și la Rapid nu merge nimeni la meciuri, sunt ambele 2 proiecte fara perspectivă pe termen lung.

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • Iulian22 :

    Bravo CSU !!!
    Trei echipe din Ardeal pe primele trei locuri !!!

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari!
    dincolo de performanta "absoluta", adica medalia de bronz, cred ca ar trebui felicitati mai mult pentru daruirea lor si pentru faptul ca au subliniat in seriii de meciuri (cu Voluntari si Rapid) ca se pot bate echipe cu bugete sensibil sau mult mai mari. Si asta poate motiva in viitor si alte echipe si astfel vor rezulta meciuri mai intense si frumoase

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Sibiu
    felicitari Sibiu. ma bucur ca i-ati invins la ei acasa. sper sa ramina cit mai multe echipe dian ardeal, cu toate ca am impresia ca si frb o ia pe urmele frf sa incerce sa scoata cit mai multe echipe din partea asta de tara fiinca au deplasari prea lungi pina la noi
    se tot infiinteaza echipe prin jurul Bucurestiului, dar degeaba, cad Bucurestenii

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Felicitări
    Felicitări, Sibiu! Cu un buget inferior față de Voluntari și Rapid ați demonstrat că banii nu înseamnă totul, la ce start greu de sezon ați avut meritați pe deplin acest loc 3.
    Musai echipa de anul viitor trebuie să înceapă cu Rinkevicius pe bancă, a scos minuni din echipa actuală și aș vrea să îl văd cu o echipă mai competentă, formată de el, cum se va descurca.

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023)
    • BC CSU Sibiu Jim:

      TR
      Sa vedem daca reuseste sa il tina.

      cu 10 luni în urmă (24.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ce sa mai zic
    ... trebuie sa recunosc ca m-am inselat inca odata atunci cand ziceam ca finala mica nu are nici o semnificatie. echipa asta mi-a dovedit ca nu-i asa , astfel ca nu-mi ramane decat sa zic: chapeau bas Tomas si baieti.

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      @gyke
      Eh, mai greșești si tu :) glumesc, în esență ai spus bine pentru că mentalitatea corectă e să te bați acolo sus, nu să te mulțumești cu puțin, dar în cazul nostru e mai greu, date fiind toate evenimentele prin care a trecut echipa sezonul ăsta și toate condițiile, băieții au reușit să atingă o bornă importantă, defapt punctul maxim posibil al ascensiunii.
      Elementul care aduce bucuria în toată povestea asta, este modul în care baieții au reușit, pornind de fiecare dată cu șansa a doua, atât din perspectiva valorii lotului ( nu aș vrea să se interpreteze că baieții nu au valoare, pentru că tocmai au demonstrat că au) cât și din perspectiva avantajului terenului propriu.
      Practic, echipa a fost în multe momente ca un boxer aflat în corzi, dar prin spiritul de lupta al jucatorilor, au reușit de fiecare dată să reintre în meci și să se cațere pe adversar :)
      Ce

      cu 10 luni în urmă (24.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Felicitări
    Nu mai sunt multe de spus, un sezon încheiat excepțional (cine ar fi crezut la un moment dat...)
    Vreau să remarc și legătura dintre echipă și suporteri asta mi se pare că s-a transmis și în dorința asta pentru locul 3

    Mulțumim încă o dată pentru acest sfârșit de sezon

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Just
    WOW. Chiar nu m-as fi asteptat sa bata sibiul in seria asta, in special sa castige meci decisiv la rapid. Asta denota, fara a atinge valoarea lotului SB, un miserupism extrem din partea unora dintre mercenarii rapidului si o incapacitate a marelui Costescu de a-i motiva sa castige bronzul in anul centenar.
    In orice caz, felicitari Sibiului si multa bafta in consolidarea acestui parcurs pozitiv in sezonul si sezoanele urmatoare.

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    epic
    e tot parcursul de la preluarea echipei de Tomas pana la medalii. Cred ca un ingredient secret in toata evolutia mentionata a fost abordarea umila si fara presiune, un element surpriza pentru adversarele noastre, chiar daca nu s-a concretizat tot timpul.
    Acum presiunea e pe conducere si sunt curios daca se va ridica la nivelul echipei. (just for the record, SA NU UITE CA TR I-A SCOS DIN RAHAT. )
    Eu as remarca prestatia de exceptie a lui Pratt din jocul de ieri - sa fie oare cantecul de lebada ?

    Si as imaprti niste bucurie colegului Ciuca, felicitandu-l pentru ca al nush'catelea an consecutiv Costescu a terminat in primii 4, cred ca toti fanii sibieni se bucura alaturi de tine - kudos.

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Felicitari !
    Sibiul a fost clar mai echipă decat Rapid si a produs marea suroriza.
    Nu pot sa nu il remarc pe Uță care in decisiv a inscris 2 cosuri pe final si a facut o recuoerare ofensiva dupa liberele ratate a lui Whelan, care au cantarit greu.
    Altfel fiecare jucator a pus suflet si a contribuit dupa puteri si inspiratie.
    Bravo lor!

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Bravo CSU
    Extraordinar parcursul Sibiului în acest sezon. Dintr-o situație ce părea fără ieșire a apărut acest loc 3. Mă aplec în fața lui Tomas Rinkevicius și al băieților din echipă. Este în primul rând meritul antrenorului care a știut să facă o Echipă din ceea ce a avut la dispoziție, dar și al jucătorilor care i-au respectat indicațiile. Bravo CSU!!!!

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Multumesc
    pisicuțâ.felicitâri conducerii sibiului ptr rezultatul meritat care nu ar fi fost posibil fârâ ei. Voi ați adus jucâtorii şi schimbat antrenorul la momentul potrivit.

    cu 10 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!