Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești se impune în fața lui SCM Timișoara la o diferență de un singur punct

David Istrate

David Istrate
11.02.2019

În seara de 11 februarie, BCM U FC Argeș Pitești a primit vizita lui SCM Timișoara, formație ce se află într-o formă excelentă în această fază secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Prima repriză a fost foarte echilibrată, însă în sfertul al treilea gazdele au reușit să preia controlul asupra jocului. Cu toate acestea, timișorenii nu au renunțat la luptă și au fost aproape să învingă cu un coș în ultima secundă. În cele din urmă, victoria a revenit argeșenilor, scor 86-85.

Florin Nini a început această partidă cu Marius Ciotlăuș, Ivan Siriscevic, Maksim Sturanovic, Tony Bishop Jr. și Jahii Carson, în timp ce pentru bănățeni au intrat pe teren la începutul jocului Dragoș Diculescu, Sherwood Brown, Brandon Randolph, Marko Stojadinovic și Vladan Vukosavljevic.

Prima posesie a meciului a aparținut gazdelor care au și reușit să înscrie rapid prin Carson. Timișorenii au răspuns imediat cu o triplă și după o intercepție au dus scorul la 5-2. Elevii lui Florin Nini au revenit rapid la conducere grație lui Siriscevic și a lui Ciotlăuș, iar la jumătatea primului sfert, scorul era 17-12 pentru BCM U Pitești. Vukosavljevic a reușit un coș de la mare distanță, surprinzând apărarea argeșeană, însă Bishop Jr. a replicat printr-un stop-șut. Jocul a continuat într-un ritm alert, cele două adversare marcând foarte mult. Cu 90 de secunde rămase din prima perioadă, Siriscevic a reușit o triplă urmată de coșul de trei puncte al lui Brandon Randolph. În cele din urmă, BCM U Pitești a terminat sfertul cu un avantaj de două puncte, scor 29-27.

Actul secund a fost deschis de Pesakovic, sportiv ce a reușit o aruncare de trei puncte din pasa decisivă a lui Octavian Popa Calotă. Au urmat două acțiuni ale gazdelor încheiate cu Jeremic la linia de fault, acesta înscriind trei din cele patru libere primite. Jocul a continuat să fie foarte echilibrat și după încă cinci minute, gazdele conduceau cu 40-38. Jahii Carson a marcat două libere pentru piteșteni și apoi Jeremic a înscris încă un punct, însă Pesakovic a răspuns cu patru puncte consecutive. Ultimele trei minute ale reprizei au aparținut elevilor lui Florin Nini care au intrat la vestiare cu un avantaj de 5 puncte, scor 50-45.

După reluarea jocului, Iulian Orbeanu a fost primul care a marcat urmat de Brandon Randolph. Apoi, a fost rândul lui Carson să iasă la rampă, americanul din lotul piteștean reușind să înscrie patru puncte consecutive. După încă o ratare a oaspeților, Siriscevic a stabilit cea mai mare diferență de scor de până în acel moment, nouă puncte, scorul fiind 58-49. Timișorenii au încercat să restabilească egalitatea, însă gazdele s-au apărat foarte bine provocând mai multe greșeli în tabăra adversă. Prin urmare, cel de-al treilea sfert s-a încheiat cu scorul de 73-62 pentru BCM U FC Argeș Pitești.

Ultimele 10 minute au fost deschise de un coș de două puncte semnat de Ivan Siriscevic, dar apoi au urmat opt puncte înscrise de oaspeți. Gazdele nu s-au regăsit în atac, timișorenii a înscris din nou și Florin Nini s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă la scorul de 75-72 pentru echipa sa. După acest time-out, Tony Bishop Jr. a asigurat liniștea formației sale pentru moment, reușind o triplă. Au urmat câteva faze fără puncte marcate, dar apoi Vukosavljevic a înscris un coș de trei puncte prin care SCM Timișoara s-a apropiat la un punct. Tehnicianul gazdelor a cerut încă un time-out însă jucătorii lui nu au reușit să puncteze iar la celălalt panou, Stojadinovic și-a adus echipa în avantaj, scor 80-78. Tony Bishop a răspuns cu un slam-dunk de senzație, fiind și faultat și astfel finalul se anunța a fi foarte tensionat. Cele două combatante au continuat să meargă cap la cap, însă gazdele au fost mai concentrate pe final și cu 22 de secunde rămase conduceau cu scorul de 86-82. La time-out, Cristian Bota a desenat o schemă pentru Vukosavljevic iar acesta a reușit încă o triplă, reducând diferența la un singur punct. La celălalt panou, Orbeanu a fost faultat și a ratat ambele libere, și Kevin Calotă a plecat pe contraatac înscriind la o jumătate de secundă după finalul partidei. Astfel, BCM U Pitești s-a impus cu scorul de 86-85.

Din tabăra gazdelor, patru jucători s-au aflat în double-digits: Ivan Siriscevic (18 puncte, 5 recuperări), Tony Bishop Jr. (16 puncte, 7 recuperări), Mladen Jeremic (16 puncte, 4 pase decisive) și Jahii Carson (15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții). De partea cealaltă, Vladan Vukosavljevic a făcut un meci excelent, terminând cu 31 de puncte și 9 recuperări. De asemenea, din lotul lui Cristian Bota s-au mai remarcat Nikola Pesakovic, cu 14 puncte și 4 pase decisive, Brandon Randolph, cu 11 puncte, și Sherwood Brown, cu 10 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

În urma acestui joc, BCM U FC Argeș Pitești o egalează pe SCM Timișoara în clasament, ambele având 8 victorii și 10 înfrângeri. În următoarea etapă, elevii lui Florin Nini vor juca în deplasare pe terenul campioanei CSM CSU Oradea, în timp ce SCM Timișoara va primi vizita lui SCM U Craiova.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    au fost aproape
    sa invinga nu sa se invinga.
    Altfel, bravo Nini, bravo Pitesti pt ca au reusit sa intrerupa seria Timisoarei. Sa vedem cum reactioneaza TM.

    cu 5 ani în urmă (11.02.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Victorie norocoasă
    Din pacate antrenorul n a reusit pana acum sa rezolve problemele pe faza de aparare. Sa stii ca pivotul lor are mana buna de la 3 si sa l lasi liber de atatea ori...Pe final puteam pierde meciul pe doua greseli ale bancii tehnice. Cu 16 secunde ramase, avand 4 pct avans, sa nu faci fault, mi se pare o greseala. Apoi, cu 7 secunde ramase, sa alegi sa repui din terenul advers ci nu din cel propriu, o greseala de incepatori. Bravo Bishop si Jeremic.

    cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Exact asta am remarcat și eu... Complet defazat Nini azi. Plus insistența cu Paliciuc, care a permis Timișoarei să reintre în meci

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Nini e supraapreciat! Ați uitat cum a pierdut un titlu cu CSM Târgoviște?

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • BC CSU Sibiu DonJuan:

      Nini
      Daca as avea 4pct și 16secunde, nici eu nu as trimite adversarul la linia de pedeapsa.

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Anyway
      Să ai +4 la 16 s rămase și să fii la o fracțiune de secundă de a pierde meciul, nu poate însemna decât că ai gestionat teribil de prost finalul de meci.

      cu 5 ani în urmă (12.02.2019)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ghinion
    Azi puteam castiga daca aveam putin noroc si ajutor mai mult de pe banca.Cu toate ca in ultimele minute abia mai respira Vuko ne-a tinut in meci si asa cum am spus fara el nu cred ca eram in PO.Daca am mai fi avut un jucator de valoarea lui cred ca eram top 3

    cu 5 ani în urmă (11.02.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Pitesti
    Bravo, Nini. Bravo, Pitesti. Trebuia sa vina si o infrangere pentru Timisoara. Vukosavljevic cred ca ii cel mai complet pivot din tara.

    cu 5 ani în urmă (11.02.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    1. O victorie importanta.
    2. Cred ca Timisoara a revenit pe relaxarea Pitestiului.
    3. Pivotul lor e foarte bun.
    4. In sfertul 3, aveam 6 faulturi si ei 0.
    5. Baciu e dat de FRB ca fiind accidentat. O gluma?!

    Ca sa le raspund ‘fanilor’ lui Nini, nu l cunosc personal, dar pare un tip super. Mingea a ajuns la pivotul sarb dupa multe pase, la cosul de 3. Deci rotatia nu a mers, atata tot.

    Bravo, baieti!

    cu 5 ani în urmă (11.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!