Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic susține că U-BT Cluj-Napoca va evolua în EuroCup și în sezonul următor

Branko Cuic susține că U-BT Cluj-Napoca va evolua în EuroCup și în sezonul următor

U-BT Cluj-Napoca a evoluat în acest sezon, în premieră, în 7DAYS EuroCup, terminând sezonul regulat cu un bilanț de 5 victorii și 13 înfrângeri. Alb-negrii nu s-au calificat în playoff-ul competiției însă, conform lui Branko Cuic, vor avea o nouă șansă în stagiunea următoare.

Invitat la podcastul 100%U, directorul sportiv al clujenilor a vorbit despre prima participare a echipei pe care o conduce în EuroCup:

A fost un parcurs dificil, o experiență nouă pentru noi, pe care ne-am asumat-o din plin. Știam ce o să fie și cum o să fie anul acesta. Au fost foarte multe deplasări, foarte puțin timp pentru antrenamente. S-a terminat EuroCup, din păcate, pentru noi și putem să tragem concluziile. Suntem fericiți că am avut ocazia să participăm la un alt nivel, la un nivel foarte ridicat. Suntem mulțumiți și fericiți că ne-am prezentat foarte bine, am avut cea mai mare medie de spectatori, în ciuda rezultatelor nu foarte favorabile. Nu am reușit aceleași rezultate ca anul trecut, în prima participare în BCL. Primim numai laude din toată Europa despre organizație, echipă, joc, despre tot. Rezultatele, să fiu sincer, ne-au lăsat cu un gust amar. Au fost niște meciuri pe care le-am avut în mână și le-am pierdut și care au decis soarta clasamentului și a playoff-ului. Părerea mea e că meciul cu Ulm de acasă și-a lăsat cel mai mult amprenta. Am condus la 15-16 puncte și am pierdut. Toată lumea, de la jucători și până la staff, era puțin dezumflată, a fost o mare dezamăgire. Asta ne-a tras în jos în EuroCup, asta e părerea mea. Imediat după am pierdut cu Rapid.

Trăgând linie, sperăm că am învățat ceva nou, dorim să participăm în continuare acolo. Cred că publicul nostru, organizația noastră și publicul din România merită o echipă la acest nivel în Europa. Aici sunt cel puțin 18 meciuri europene garantate și multe echipe au șansa de a intra în Euroligă, prin EuroCup. La final pot să zic că, la prima participare, suntem mulțumiți de cum am arătat, de cum ne-am prezentat. Lumea e mulțumită de noi, am avut niște meciuri foarte faine, niște victorii remarcabile.

De asemenea, Cuic a declarat că U-BT Cluj-Napoca va evolua și în stagiunea 2023-2024 în 7DAYS EuroCup:

Asta e dorința noastră. În principiu, eu zic că vom fi acolo. Eu nu dau procentaje dar pot să vă spun din experiența mea că o să fim acolo.

Directorul sportiv al ardelenilor a vorbit și despre ce urmează pentru formația sa, despre seria cu Craiova și o eventuală finală cu CSM Oradea, dar și despre academia de juniori a lui U-BT Cluj-Napoca.

Întregul podcast poate fi ascultat aici:

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Fara
    sa am niciun pic de experienta, am spus ca vom fi in EuroCup si sezonul viitor. Citat " pot să vă spun din experiența mea că o să fim acolo." Nu stiu la ce experienta se refera defapt Cuic, dar simpla cunostere a modului de organizare a competitiei, te poate duce la niste concluzii.
    In schimb, din experienta de privitor la competitiile sportive ( in speta, baschet ) pot spune ca fara fixarea unor obiective functie de bugetul disponibil, mare performanta nu se poate face. Iar pentru sezonul viitor daca se doreste o anume performanta ( de exemplu loc 5-6 si calificare in play-off ) clar trebuie lungita banca strainilor. Iar exemplul Prometey de anul acesta cred ca poate fi urmat. Si anume cu 3 straini indisponibili, au avut totusi alti 5 plus 3 autohtoni care au asigurat calificarea cu emotii ( desi in grupa nu prea au avut ).
    Ce vreau sa spun este ca la anul fara 8 straini plus Petrica al nost' si adus inca un roman mai bun linga Cate, nu se va putea trece la un nivel superior. In plus intinerirea lotului de straini. Dar asta cred ca le stiu deja si cei din staf, ramine de vazut ce buget vor stringe. Am vazut ca Primaria a plusat, mai trebuie lamurite puzderia de firme IT cu care ne place sa ne laudam, dar care parca dau cam putin inapoi comunitatii, cu toate facilitatile fiscale de care beneficiaza. Cine stie poate asa mai scad si preturile la apartamente ... :)
    Nu in ultimul rind as face un apel, la celebrele firme "de partid" care fac bani frumosi ( adica PROFIT URIAS ) din importul de "piatra naturala" din China, cu care au 'binecuvintat" Clujul. Aici ar trebui sa se grabeasca, ca anul 2024 va fi un an DEOSEBIT d.p.d.v. ELECTORAL ! Dar cine stie poate ca vor conta si voturile celor aproximativ 2000 de abonati ai U-BT ! Indiferent daca vor fi exprimate odata, de doua ori sau de patru ori.

    cu 1 an în urmă (14.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Cj
    Vrem Eurocup, dar la cum jucam in semifinale suntem out.

    cu 1 an în urmă (14.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!