Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Câte meciuri au avut în 2022 U-Banca Transilvania, CSM Oradea și CSO Voluntari

Câte meciuri au avut în 2022 U-Banca Transilvania, CSM Oradea și CSO Voluntari

Anul 2022 a fost unul plin de baschet pentru formațiile din Liga Națională. Mai multe echipe au început să participe în cupele europene, s-au jucat serii interesante de playoff și au avut loc partide intense, decise în ultimele secunde.

În ultimele sezoane, principalele grupări din campionatul României au fost U-BT Cluj-Napoca, CSO Voluntari și CSM CSU Oradea, care au terminat pe podium și în stagiunea 2021-2022.

Aceste formații au jucat cele mai multe meciuri în anul 2022, având jocuri în campionat, Cupa României, SuperCupa României sau în competiții europene precum EuroCup, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

Iată, așadar, câte partide au disputat Cluj, Oradea și Voluntari în anul 2022.

1. U-BT Cluj-Napoca – 60 de meciuri

Campioana României a avut parte de unul dintre cei mai buni ani din istoria clubului, fiind aproape de calificarea în Final Four-ul Basketball Champions League, câștigând al doilea titlu național la rând și obținând apoi un wild-card pentru EuroCup.

În 2022, U-Banca Transilvania a jucat 60 de meciuri oficiale, incluzând aici și duelul cu Prometey din Basketball Champions League, care a fost apoi anulat, după retragerea ucrainenilor din competiție. Alb-negrii au reușit un bilanț de 45 de victorii și 15 înfrângeri, așadar un procentaj de 75% al succeselor.

Iată care este bilanțul echipei clujene în fiecare din competițiile în care a participat:

  • Campionat – 35-4
  • Cupa României – 1-2
  • SuperCupa României – 1-0
  • Basketball Champions League – 5-3
  • EuroCup – 3-6

2. CSM CSU Oradea – 53 de meciuri

Trupa lui Cristian Achim a ajuns în acest an din nou în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, apoi a obținut medaliile de bronz în campionat, după o finală mică jucată împotriva lui FC Argeș Basketball și, în acest sezon, evoluează excelent atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

Prin urmare, CSM Oradea a disputat 53 de partide oficiale în anul 2022, cu un bilanț de 37 de victorii și 16 înfrângeri. Așadar, un procentaj de 69.8% al succeselor pentru gruparea roș-albastră.

Iată care este bilanțul formației orădene în fiecare din competițiile în care a participat:

  • Campionat – 26-11
  • Cupa României – 2-0
  • FIBA Europe Cup – 9-5

3. CSO Voluntari – 51 de meciuri

Vicecampioana României a reușit în anul 2022 să câștige Cupa României pentru al doilea sezon consecutiv, apoi s-a calificat în premieră în finala Ligii Naționale, unde a fost învinsă de U-BT cu scorul de 3-1, iar în această toamnă a consemnat prima participare în cupele europene.

Drept consecință, CSO Voluntari a avut 51 de meciuri în acest an, cu un bilanț de 31 de victorii și 20 de înfrângeri. Așadar, un procentaj de 60.8% al succeselor pentru alb-albaștri.

Iată care este bilanțul formației bihorene în fiecare din competițiile în care a participat:

  • Campionat – 24-14
  • Cupa României – 4-0
  • SuperCupa României – 0-1
  • Basketball Champions League – 1-1
  • FIBA Europe Cup – 2-4

Așadar, grupările din baschetul masculin care au terminat pe podium stagiunea 2021-2022 au avut cel puțin 50 de meciuri în anul 2022, recordul aparținându-i lui U-BT Cluj-Napoca, trupă ce a ajuns la 60 de partide.

În comparație, ne-am uitat și la cele mai bune echipe din Euroligă și NBA pentru a vedea câte jocuri au avut în acest an. Astfel, Barcelona a jucat 86 de meciuri, Real Madrid a avut 85 și Anadolu Efes a disputat 82 de partide. În schimb, Golden State Warriors, campioana en-titre din NBA, a ajuns la 107 dueluri în anul 2022.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!