Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Codi Miller vs. Kris Richard – cum s-au descurcat jucătorii naturalizați în duelul România – Bulgaria

Codi Miller vs. Kris Richard – cum s-au descurcat jucătorii naturalizați în duelul România – Bulgaria

Joi, 23 februarie, în Pitești Arena s-a desfășurat primul meci de baschet după inaugurarea sălii. Naționala masculină de baschet a României a fost învinsă de Bulgaria cu scorul de 62 la 61, la capătul unui final extrem de disputat.

Ambele echipe au avut în componență câte un jucător naturalizat. Pentru Vulturi a evoluat Kris Richard, aflat la a doua prezență în maioul tricolorilor, în timp ce, pentru bulgari, a jucat proaspătul naturalizat Codi Miller-Mcintyre.

Richard s-a aflat pe teren vreme de aproape 36 de minute și a adunat 8 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări, 2 capace și 2 greșeli, pentru un indice al eficienței de +8. Jucătorul lui CSM Oradea a avut 25% la aruncările din acțiune (3/12), toate coșurile fiind marcate din interiorul semicercului (3/8 de la 2 puncte, 0/4 de la distanță). De asemenea, Richard a marcat cele două libere primite.

De partea cealaltă, Miller a jucat aproape 33 de minute și a strâns 11 puncte, 12 pase decisive, 2 recuperări, 3 intercepții și 3 greșeli, având 19 unități ale eficienței. Baschetbalistul lui Gaziantep a avut 36.4% la aruncările din acțiune (4/11), izbutind o triplă (1/4) și trei coșuri de două puncte (3/7). Și Miller a transformat două libere din tot atâtea obținute.

Din cele patru decisive date de Richard, România a înscris nouă puncte, astfel că americanul naturalizat a contribuit la 17 din cele 61 de puncte ale trupei lui Dragan Petricevic (27.9%). În schimb, cele 12 pase decisive ale lui Miller au dus la 27 de puncte, astfel că naturalizatul bulgarilor a contribuit direct la 38 din cele 62 de puncte ale balcanicilor (61.3%).

În ultimul sfert, Richard a avut două puncte, două intercepții, o pasă decisivă, un fault obținut, o greșeală și două ratări, contribuind la patru puncte ale României. În replică, Miller a avut cinci pase decisive, două intercepții, o recuperare, un fault, o greșeală și două ratări, contribuind la 12 puncte ale Bulgariei.

Dincolo de diferențele statistice, a părut să existe și o diferență de implicare și motivație în jocul celor doi americani naturalizați.

Codi Miller-Mcintyre este unul din mulții jucători aflați pe impresionanta listă cu jucători naturalizați a Bulgariei. A evoluat, de-a lungul carierei sale, la Leuven Bears, Parma, Texas Legends, Zenit Saint Petersburg, Cedevita Olimpija Ljubljana, Partizan Belgrad, JL Bourg, MoraBanca Andorra și, în prezent, joacă la Gaziantep.

Kris Richard a trecut pe la Halcones de Xalapa, Xaspiy Aktau, Liepajas Lauvas, VEF Riga, Tigers Tubingen, Zielona Gora, SIG Strasbourg și, în prezent, evoluează la CSM CSU Oradea.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!