Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Contribuții majore pentru tandemul Dundjerski - Mladenovic

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.12.2012

Aleksandar Mladenovic și Slobodan Dundjerski au adus un veritabil plus echipei Gaz Metan Mediaș în vctoria repurtată asupra lui Tartu Rock în etapa a 5-a din sezonul regulat al FIBA EuroChallenge. Scorul final a fost de 81-58.

Dacă Ivan Ivanovic a fost de departe liderul inspirațional, cât și statistic al echipei, cei doi baschetbaliști sârbi au avut contribuții majore.

Pivotul Mladenovic a oferit o prestație completă, demonstrând încă o dată că este unul dintre cei mai valoroși pivoți din România. El a avut contribuții atât din punct de vedere ofensiv cât și defensiv. În 33 minute de joc, el a totalizat 7/11 la aruncările din acțiune și 4/9 la linia de pedeapsă pentru un total de 18 puncte. Sasha a contribuit cu 8 recuperări (două ofensive), 4 capace și 2 intercepții cu două posesii pierdute pentru un indice de 21 la eficiență. Încă o dată, Mladenovic și-a etalat procedeele de clasă prin care se separă de majoritatea jucătorilor care evoluează pe poziția 5. De asemenea, implicarea și efortul său trebuiesc apreciate.

În schimb, Dundjerski s-a achitat de sarcinile trasate pe faza ofensivă. El a petrecut 31 minute în teren, perioadî în care a totalizat 5/8 la aruncările din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă pentru un total de 15 puncte. El a distribuit 5 pase decisive și 3 recuperări, având o singură posesie pierdută pentru 19 la eficiență. De notat că fundașul lui Gaz Metan a fost faultat de nouă ori. În pofida unor decizii care l-ar fi scos din sărite pe orice antrenor, încercând pase pe la spate sau alte asemenea decizii pretențioase într-un meci decisiv și în condițiile unui joc aglomerat, Dundjerski a găsit de cele mai multe ori decizia potrivită pentru a-și ajuta echipa.
De notat că Dundjerski a terminat acest meci cu 30 la categoria +/-. Așadar, cu el pe parchet Gaz Metan a fost mai bună decăt Tartu cu 30 de puncte.

În fine, aportul ofensiv al lui Deven Mitchell a contat. El a totalizat 7/13 la aruncările din acțiune, fără reușită de la distanță, pentru un total de 15 puncte. El a adăugat 7 recuperări (3 ofensive), 2 intercepții și un capac fără posesie pierdută pentru 19 la eficiență în 34 minute de joc. Americanul a petrecut cel mai mult timp pe parchet.

În schimb, Paul Graham a bifat 20 minute de joc, perioadă în care a avut 0/5 la aruncările din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 2 puncte. El a adăugat o recuperare, o pasă decisivă și o posesie pierdută pentru un indice de -2 la eficiență.

Mike St John a absentat din nou pentru Gaz Metan Mediaș. Centrul american este suspect de ruptură de menisc.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!