Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Corona Brașov o învinge pe CSU Sibiu în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.02.2024

Corona Brașov o învinge pe CSU Sibiu în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului în LNBM

Corona Brașov a urcat la un bilanț de 3-7 în Top 10, după ce a obținut primul succes din cea de-a doua fază a campionatului. Formația nou-promovată a trecut rapid peste eșecul cu FC Argeș și a învins-o pe CSU Sibiu cu scorul de 97-93, într-un meci plin de întorsături de situație și care a avut nevoie de overtime. Vulturii au un bilanț de 5-5 după acest joc.

Corona Brașov: Brandon Anderson, Andrei Petică, CJ Williams, Andrei Oinaru, Ouszy Barro

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Dragoste a deblocat tabela printr-un coș de trei puncte. Petică a punctat primul pentru gazde, înainte ca Uță să domine jocul de interior și să bifeze trei coșuri în interior. În acest timp, Williams și Anderson au marcat pe pătrundere, iar cel din urmă a lovit și de afară pentru a ține scorul la 9-10. Loving de sub panou, respectiv Ivanov printr-un and-one au refăcut diferența de două posesii. Petică și Threatt au punctat apoi de la semi-distanță în posesii consecutive. În ciuda insistențelor lui Cane, triplele lui Kuti și Ivanov făceau ca diferența să ajungă în double-digits. Gray, Petrescu și Cane au reușit să înjumătățească acest deficit, însă la capătul primului sfert, scorul era 22-28, după ce Loving a punctat de la linia de pedeapsă.

Gruparea de sub Tâmpa a restabilit rapid egalitatea, printr-un and-one semnat de  Ouszy Barro și o triplă a lui Petică. Threatt a răspuns cu două reușite din spatele arcului de cerc, dar Petică și-a continuat evoluția excelentă prin alte cinci puncte la rând. Loving a calmat apele în rândul sibienilor, iar Cane a replicat de la semi-distanță. O nouă triplă a lui Petică o ducea pe Corona pentru prima oară la conducere. Williams a majorat diferența la două posesii, înainte ca Loving și Pratt să egaleze la 40. Dragoste și-a readus echipa la conducere cu un coș de trei. Ouszy Barro a întors din nou acul balanței, iar Gray a majorat diferența prin cinci puncte la rând. Repriza a fost încheiată de triplele lui Anderson și Kuti, care făceau ca scorul să fie 54-48.

Ouszy Barro a înscris primele puncte ale părții secunde, finalizând o servire excelentă a lui Petică. Anderson a punctat pe recuperare ofensivă pentru ca echipa sa să se distanțeze pentru prima oară la două cifre de adversari. Cu un stop-șut de la semi-distanță al aceluiași Anderson, gazdele forțau timeout-ul lui Tomas Rinkevicius. Elevii săi au reacționat bine, iar Pratt a întrerupt seceta ofensivă a echipei sale. Anderson nu a ezitat să își păstreze mâna fierbinte și a punctat printr-un coș de trei. Oinaru a punctat pe contră, dar oamenii mari din linia de start a Sibiului au reușit să taie din ecart pentru a duce scorul la 66-61, moment în care a venit rândul lui Ionuț Bâscoveanu să ceară timeout. Gheorghe a finalizat apoi o acțiune colectivă de toată frumusețea. Pratt a marcat cinci puncte la rând pentru a își aduce echipa la o posesie. Mouhammed Barro a egalat apoi, dar în actul decisiv se intra cu 68-70, după un layup spectaculos al lui Cane.

Sfertul al patrulea a debutat cu coșul de trei al lui Gray. După mai multe momente în care cele două echipe au stat fără punct înscris, Threatt a reușit să puncteze din spatele arcului de cerc. Oinaru a replicat prin același procedeu. Threatt a readus diferența la o posesie, înainte ca Anderson să puncteze spectaculos după o posesie în izolare. Sibienii au mutat jocul ofensiv în interior, iar datorită lui Uță au reușit să țină aproape de adversari. El a avut ocazia să egaleze la 80, dar a ratat libera rezultată din and-one. Totuși, Threatt a reușit să își aducă echipa în avantaj de la linia de libere. Loving a adăugat două puncte la diferență. Williams a egalat cu un stop-șut de trei pe sirenă. Loving a dus-o pe Sibiu la conducere, dar Cane a marcat de la semi-distanță cu 13 secunde rămase de jucat, în ciuda defensivei excelente a lui Pratt. Datorită acestei reușite s-a intrat cu 85-85 în prelungiri.

Gray a evitat un turnover al lui Williams și a reușit să finalizeze prima posesie din overtime cu o părundere electrizantă. Williams a urmat același model pentru a înscrie în ultimele secunde de atac. Diferența ajungea la șase lungimi după ce Cane și-a forțat calea spre coș și a finalizat din fața lui Loving. Gray a adăugat și el la suferința adversarilor, în ciuda timeout-ului cerut de Tomas Rinkevicius. Loving a spart run-ul de 10-0 al gazdelor printr-un coș de trei din zero grade. Threatt și-a readus echipa în joc cu un layup în tranziție care ducea diferența la doar o posesie. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au avut nervii mai tari și s-au impus cu 97-93.

Brandon Anderson a fost MVP-ul brașovenilor și a adunat 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Armin Cane a avut 18 puncte și 6 recuperări de pe bancă, de unde și Juwan Gray a marcat 16 puncte. Ousmane Barro a strâns 10 puncte, 8 recuperări și 6 assist-uri.

Marc Loving a fost principalul marcator pentru oaspeți, cu 22 de puncte, urmat de Jay Threatt care a contribuit cu 21 de puncte și 6 pase decisive. Rareș Uță a fost în double-double, cu 18 puncte și 12 recuperări.

În etapa următoare din Top 10, Corona Brașov va juca pe terenul vicecampioanei României, în timp ce CSU Sibiu va avea un duel de foc cu U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Facebook/sportsmedia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!