Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova - Timișoara, duelul formațiilor cu bilanț asemănător în grupa 11-18

Craiova - Timișoara, duelul formațiilor cu bilanț asemănător în grupa 11-18

SCM Universitatea Craiova revine pe teren propriu și va juca în premieră acasă în grupa 11-18, cu ocazia rundei a treia din această fază a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Adversara oltenilor în weekend este SCM Timișoara, într-un meci care va avea loc sâmbătă (10.02).

Cele două formații au început la fel partea secundă a campionatului. Craiova a trecut cu 75-74 de CSM Galați și cu 75-48 de Laguna București, ambele jocuri fiind în deplasare. De partea cealaltă, SCM Timișoara le-a învins pe CSM Focșani (98-69) și CSM Petrolul Ploiești (89-75). Înaintea confruntării directe, oltenii și bănățenii au același bilanț, 7-1.

O primă întâlnire a avut loc în Cupa României, la mijlocul lunii septembrie 2023, atunci când „Leii din Banat” au câștigat cu 70-67, dar n-au reușit să ajungă în Final 8. De altfel, din 2021 încoace niciuna dintre formații n-a putut să lege victoriile, Craiova fiind ultima care a câștigat meciuri consecutive în fața alb-violeților.

Privind toate jocurile din Liga Națională în ediția 2023/2024, SCM Timișoara a adunat o medie mult mai bună de puncte, lucru care a rămas valabil și în faza secundă. Echipa antrenată de Dragan Petricevic are 93.5 puncte pe meci în grupa 11-18, iar SCM U Craiova beneficiază de a treia cea mai modestă ofensivă aici, cu 75 de puncte în medie.

Diferențele sunt mai mici în privința recuperărilor, iar la nivelul mingilor pierdute „Leii Băniei” au stat mult mai rău în primele partide din grupa 11-18. Timișoara, în schimb, este clubul cu cele mai puține turnovers în faza secundă a campionatului.

Pavlo Krutous are o medie de 14.5 puncte de când a debutat grupa 11-18, fiind astfel principalul marcator din cele două tabere. Igor Kesar și Tyreek Scott-Grayson au adunat câte 12.5 puncte. Edward Petrescu este cel mai eficient autohton din cele două loturi, cu 10.5 puncte și 10.0 recuperări, iar Vitaliy Zotov și Luka Mitrovic au contribuit cu mediile cele mai bune de pase decisive.

Confruntarea dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara va avea loc sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!