Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București se impune pe teren propriu în fața lui CSM Târgu Jiu

CSA Steaua București se impune pe teren propriu în fața lui CSM Târgu Jiu

CSA Steaua București a obținut a 7-a victorie stagională, după ce a învins în etapa a 15-a a Ligii Națională de Baschet Masculin pe CSM Târgu Jiu cu scorul de . partida desfășurată astăzi, 15 ianuarie, în Sala Mihai Viteazul a fost prima pentru steliști după o pauză de aproape o lună, fortață de infectările cu Covid-19.

Steaua a marcat primele două coșuri ale partidei. Kevin Allen debloca tabela și pentru gorjeni, după două minute scurse de pe tabelă. Următorul minut de joc a fost mai alert iar gazdele duceau scorul la 9-4, după care Djuric mai punea două puncte pe tabelă cu un coș simplu pe contraatac în urma unei intercepții. CSM Târgu Jiu a replicat 5 puncte la rând dar în continuare jocul la intercepție a funcționat pentru steliști, care au dus excelent două contraatacuri iar scorul devenea 15-9. A urmat un time-out pentru oaspeți, care au răspuns excelent și au egalat replicat cu un run de 10-4. CSM Tîrgu jiu a preluat conducerea, după o combinație între Troupe și Bădiță. Doar Djuric mai marca până la finalul sfertului inaugural, care se încheia cu scorul de 22-21.

Primul minut din actul secund s-a scurs fără coș marcat, până la pătrunderea superbă a lui KJ Jackson. De aici cele două echipa s-au deblocat. Până la jumătatea sfertului gorjenii s-au desprins pentru prima la mai mult de o posesie, 33-28. Steaua a găsit răspunsul, un run de 7-0, încheiat cu tripla lui Konjevic. Cele două echipe au mers umăr la umăr apoi până spre finalul de repriză. Scorul la jumătatea meciului a fost stabilit de Porter Troupe cu o reușită de la distanță, 40-37 pentru CSM Târgu Jiu.

Steliștii au ieșit foarte bine de la cabine și au marcat 8 puncte în primele două minute de la reluarea jocului și astfel treceau în avantaj, 45-44. Gorjenii au revenit din în față, după o triplă a lui Brandon Sly pe un atac rapid. După un nou atac irosit de gazde, Troupe mai lovea o dată de la distanță. Gîrbea o oprit elanul oapseților, după o acțiune individuală. Morgan a replicat dar a urmat un run de 14-0 pentru Steaua, care avea 10 puncte avantaj. Titus Nicoară a marcat un buzzer-beater în finalul sfertului trei, care se încheia astfel cu scorul de 62-54.

Actul decisiv a demarat cu un coș al lui Sly, după pătrundere. Steaua a adăugat și ea două puncte pe tabelă, dar după două vizite la linia de fault ale lui Carter și Jacskon. Morgan lovea de la distanță și oaspeții veneau la doar două posesii în urmă, 64-59. Americanul gorjenilor repeta reușita iar Bashir Ahmed cu două libere egala după un nou atac irosit de gazde. Până la jumătatea actului decisiv scorul devenea 69-65 pentru Târgu Jiu. Konjevic și Djuric aducea două reușite de afară și se schimba din nou echipa de la conducere. Djuric mai lovea o dată din 0 grade și era rândul Stelei să aibă două posesii avantaj. Finalul partidei a fost încrâncenat iar același Djuric ducea scorul la 78-72. Allen o ținea în viață pe CSM Târgu Jiu cu două libere transformate. A urmat un dunk al lui Carter dar rapid, Titus Nicoară a marcat un coș de 3 puncte. Steliștii au fost preciși de la linia de fault și au închis meciul. Scor final, 86-78.

Davor Konjevic a fost omul meciului cu 22 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Zarko Djuric a reușit 20 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Terrell Carter a acumulat un double-double, 16 puncte și 10 recuperări.

Kevin Allen a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 19 puncte și 11 recuperări. Malik Morgan a venit de pe bancă cu 18 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări. Porter Troupe a terminat cu 11 puncte, 9 pase decisive și 3 recuperări iar Brnadon Sly cu 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

foto: Răzvan Păsărică/ Sportpictures

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Steaua
    Șanse mare sa intre în play-off in acest sezon, au deja 7 victorii, ar mai avea nevoie de încă un jucător bun pe poziția 5 pentru când iese Carter de pe teren.

    cu 2 ani în urmă (16.01.2022) Raspunde
  • Csm.O :

    Play off
    1 Cluj
    2 3 Oradea Voluntari ( cred că Oradea va termina pe 2)
    4 5 Pitești Craiova ( Pitești pe 4)
    6 7 Timișoara Steaua (Timișoara pe 6)
    8 Sibiu Constanta Ploiesti Dinamo ( Sibiu pe 8)

    cu 2 ani în urmă (16.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!