Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța domină duelul cu SCM U Craiova și începe cu dreptul anul 2024

CSM Constanța domină duelul cu SCM U Craiova și începe cu dreptul anul 2024

Unul din cele șapte meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin programate sâmbătă, 6 ianuarie, a fost cel dintre SCM U Craiova și CSM Constanța, din etapa a 16-a a primei faze a campionatului.

SCM U Craiova: Vitaly Zotov, Matt Freeman Amedeo Casale, George Blaj-Voinescu, Milan Milovanovic

CSM Constanța: Jorden Duffy, Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Rolland Torok, Kyndahl Hill

Duffy a continuat să arate forma excelentă pe care a avut-o în runda precedentă, când a fost numit MVP al etapei, și a început meciul cu o pasă decisivă pentru Hill și cu o triplă. Cizauskas s-a descurcat și el foarte bine ca al doilea coordonator de joc, dând un assist și marcând la finalul unei pătrunderi. De partea cealaltă, ca de-obicei, Zotov a fost principalul remarcat al gazdelor, ucraineanul fiind cel în jurul căruia se construiește ofensiva olteană. Venit de pe bancă, Cedric Henderson Jr. a înscris nouă puncte în mai puțin de două minute, iar Vitaly Stepanovski s-a văzut nevoit să solicite time-out. După reluarea jocului, Duffy și-a mai trecut în cont două reușite, iar actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 24 la 11 pentru oaspeți.

Primele coșuri ale alb-albaștrilor în sfertul al doilea au fost înscrise de Giordan Watson și Blaj-Voinescu, jucători ce au fost accidentați pentru o bună parte a acestei stagiuni. În ciuda celor două reveniri, tot CSM Constanța a fost echipa care a dictat ostilitățile, iar diferența de pe tabelă a crescut și mai mult. Dan Fleșeriu și-a utilizat și el un timp de odihnă și elevii săi au terminat prima repriză cu un avantaj de 21 de puncte: 49-28.

După revenirea de la vestiare, jocul a devenit mai echilibrat, oaspeții nu au mai dominat, însă diferența mare de pe tabelă a făcut ca misiunea gazdelor să fie extrem de dificilă. La jumătatea sfertului al doilea, Mario Lazăr a fost căpăcit de Amedeo Casale, însă și-a luat revanșa după un turnover al adversarilor, dar Milovanovic a răspuns cu două coșuri consecutive și Fleșeriu a cerut time-out. Indicațiile sale n-au dat roade și Zotov a înscris șase puncte la rând și deficitul a fost redus la 11 puncte: 48-59. Au urmat două alley-oop-uri ale Constanței, reușite de Bryan Griffin din pasele lui Duffy, și a fost rândul lui Stepanovski să solicite un timp de odihnă. În cele din urmă, la finalul sfertului al treilea, scorul era 69 la 52 pentru trupa din orașul de pe malul Mării Negre.

În actul decisiv, constănțenii și-au conservat foarte bine avantajul, au păstrat un nivel ridicat al intensității, iar craiovenii nu au mai putut face nimic. Drept consecință, după 40 de minute, tabela arăta o victorie la 20 de punct pentru CSM Constanța: 91-71.

Liderii învingătoarei au fost Cedric Henderson Jr. (18 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Jorden Duffy (16 puncte, 13 pase decisive, 4 recuperări), Vytenis Cizauskas (14 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Bryan Griffin (14 puncte, 6 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Vitaly Zotov (20 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Milan Milovanovic (16 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, CSM Constanța ajunge la un bilanț de opt victorii și șapte înfrângeri, în timp ce SCM U Craiova are cinci meciuri câștigate și opt pierdute.

În următoarea rundă, elevii lui Dan Fleșeriu vor primi vizita lui FC Argeș Basketball, iar jucătorii lui Vitaly Stepanovski se vor deplasa pe terenul lui CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Trista situatie
    Pentru suporterii Craiovei, care au avut parte de cateva sezoane bune, ce au culminat anul trecut cu debutul exuberant din Fiba Europe Cup.
    Din pacate lipsa lui Watson si contingentul de straini cu o valoare simtitor mai scazuta fata de sezonul precedent, a cantarit greu.
    Viitorul pare tot mai innegurat.

    cu 3 luni în urmă (07.01.2024) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Resemnare
    Felicitari invingatorilor!Dan a pregatit perfect meciul,setat pe victorie,iar jucatorii sai au executat ca la carte,castigand de o maniera care nu lasa loc de comentarii!
    Noi,in tribune,deja resemnati,parerea unanima fiind ca nu am mai avut o echipa in asa hal de slaba de la primii ani de cand am revenit in prima liga!Lamentabili,sub orice critica!Majoritatea fanilor invoca faptul ca lotul a fost alcatuit extrem de tarziu,motiv pentru care au aterizat la noi numai ciurucuri!Din punctul meu de vedere nu este o scuza,dar respect opiniile concitadinilor mei!
    Tot respectul pentru Gicu,dar cred ca accidentarea asta urata suprapusa varstei i-au incheiat cariera pentru un nivel competitiv,mai presteaza doar in limitele stiintei jocului pe care o poseda.Surpriza mare,unul din "favoritii" mei,Milovanovic,care aseara a fost singurul care s-a luptat ca un leu,ziceai ca viata-i depinde de jocul asta,tot respectul pentru asta!La polul opus,eternul Tibarna,ajuns deja subiect de caterinca in tribune,ceea ce vorbeste de la sine!Partea nasoala e ca in afara de Laguna,nu prea vad pe nimeni de care sa nu ne temem!
    P.S.Apropos de Dan,comit o benigna indiscretie,am schimbat doua vorbe cu el si imi spunea ca de departe cea mai mare apasare a sa este dorul de casa...

    cu 3 luni în urmă (07.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!