Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea o învinge pe Legia Varșovia și se califică în faza următoare

CSM Oradea o învinge pe Legia Varșovia și se califică în faza următoare

Astăzi, 22 noiembrie, CSM Oradea a primit vizita Legiei Varșovia, într-un meci din ultima etapă a primei faze a FIBA Europe Cup. După o primă repriză echilibrată, vicecampioana României a preluat inițiativa asupra jocului, a dominat partida și a obținut victoria care le aduce calificarea în faza următoare a competiției.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Legia Varșovia: Michal Kolenda, Christian Vital, Marcel Ponitka, Aric Holman, Josip Sobin

Oaspeții au început mai bine confruntarea și au condus cu 4-0, 6-2 și 12-7. Gazdele, în schimb, nu au fost prea inspirate nici în defensivă, nici în ofensivă, permițând multe puncte și marcând, în preponderență, prin acțiuni individuale. La jumătatea actului inaugural, Cristian Achim și-a utilizat primul time-out și l-a introdus pe Cătălin Baciu, care a înscris imediat. A urmat o perioadă mai bună a roș-albaștrilor, însă apoi oamenii mari ai polonezilor au condus un nou run al acestora. P.J. Pipes a marcat în ultima secundă a primului sfert și scorul a devenit 33 la 21 pentru Legia Varșovia.

Revenit pe teren în debutul actului secund, Neal a coordonat foarte bine atacurile vicecampioanei României, care a reușit un parțial de 13-0, după coșuri marcate de Baciu, Tarolis și Bobe Nicolescu. CSM Oradea a preluat conducerea (34-33), iar Wojciech Kaminski s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. După reluarea meciului, jocul a devenit mult mai echilibrat, iar cele două tabere au mers cap la cap până la finalul reprizei. Drept dovadă, după 20 de minute, scorul era 45 la 45.

Legia a condus în două rânduri după revenirea de la vestiare, însă Richard, Neal și Tarolis au evoluat excelent în ofensivă și CSM Oradea s-a distanțat la șase puncte: 56-50. Raymond Cowels a dat replica prin două triple consecutive, iar alb-verzii s-au apropiat la o posesie: 58-56. Richard și-a continuat prestația solidă și a marcat și el de la distanță, iar Nicolescu i-a urmat exemplul. Apoi, Pearson a dus scorul la 66-56 și Kaminski a solicitat un nou time-out. Indicațiile sale n-au avut efectul dorit pentru că sfertul al treilea s-a încheiat cu un nou coș de trei puncte al căpitanului Oradiei, care a făcut ca diferența de pe tabelă să crească la 13 puncte: 69-56.

În debutul actului decisiv, Leii Roșii s-au dezlănțuit și au realizat un run de 8-0, distanțându-se la 21 de puncte: 77-56. Ponitka a pus capăt acestui parțial al bihorenilor, însă nu s-a mai pus în niciun moment problema învingătoarei. Jucătorii lui CSM Oradea au rămas concentrați până la final, încercând să își asigure un coșaveraj cât mai bun, și s-au impus cu 93 la 74.

Liderii învingătoarei au fost Kris Richard (24 de puncte), Donatas Tarolis (15 puncte, 4 pase decisive), Nijal Pearson (13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Cătălin Baciu (13 puncte, 13 recuperări), Bobe Nicolescu (11 puncte, 4 recuperări) și Erick Neal (10 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Christian Vital (17 puncte, 5 recuperări), Marcel Ponitka (12 puncte, 4 pase decisive) și Aric Holman (11 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, CSM Oradea ajunge la un bilanț de 2-2 (+23) în clasamentul formațiilor de pe poziția a doua.

*foto: Facebook – CSM Oradea

8 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Bravo
    Felicitari si succes mai departe!

    cu 5 luni în urmă (22.11.2023) Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    Calificare
    Muncita, dar pe deplin meritata!
    În sfârșit l-am văzut din nou pe Richard la adevăratul potențial!

    cu 5 luni în urmă (22.11.2023)
    • m4riu5:

      exact!
      și Freeman dovedește din nou că e veriga slabă a echipei

      cu 5 luni în urmă (22.11.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Richard
      Frumos meci, atmosfera pe masura. O victorie muncita din greu pe deplin meritata. Sa fiu sincer, nu speram sa batem dupa ce am vazut in prima repriza. Legia, e o echipa buna. Dupa pauza, apararea noastra a fost mult mai buna, si ne-a adus victoria.
      Intradevar, Richard a jucat astazi asa cum juca in primul sezon la noi. Eu unul nu pricep, de ce se intampla asta asa rar. Am impresia mereu la Richard ca nu da totul pe teren. Baciu, e la a 2-a tinerete. Vorba unui suporter: a avut nevoie de 4 ani sa ne arate nivelul lui maxim.

      cu 5 luni în urmă (22.11.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Victorie mare
    O victorie importanta pentru calificare dar si pentru moral.
    Cred ca este prima victorie impotriva unei echipe poloneze,sper sa nu ma insel.
    Polonezii desi calificati au luptat exemplar pina in ultimele secunde.O victorie mare si muncita din greu.
    Ma bucur pentru revenirea lui Baciu si integrarea deplina a lui Gotcher in angrenajul echipei.Arledge se vede ca are experienta dar va avea nevoie de timp pt integrare.
    Felicitari echipei ,staff-ului,si suporterilor care au sustinut echipa ,crezand in calificarea echipei!

    cu 5 luni în urmă (22.11.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Baciu, cum ii fi tu
    dar cu siguranta mereU ai dat cat ai putut! Felicitari tie si implicit echipei.

    cu 5 luni în urmă (22.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    vis
    tot mai sus, leilor

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023) Raspunde
  • Bihor :

    sup.OR.ter
    intr-adevar, cu echipele poloneze nu prea ne-am descurcat, poate cel mai dureros a fost esecul din final four de acum 2 ani ... victorii cu ei am avut doar acum 2 sezoane, cand am castigat cu trefl sopot in ambele partide ...
    si meciul de ieri a inceput rau, personal nu credeam ca mai revenim, dar echipa a fost fantastica incepand cu sfertul 2
    trebuie sa recunosc ca sunt un fan achim, insa fara a fi de acord, in mod neconditionat, cu toate alegerile pe care le face ... de exemplu, nu m-a bucurat perseverenta cu care a pastrat unii jucatori, in conditiile in care acestia nu au dat randament in sezonul (sau chiar sezoanele) anterior, cum s-a intamplat cu holt, baciu, markovici, gheorghe ... iata ca, in cazul lui baciu, a avut dreptate
    revenind la baciu, cred ca in mare parte lui ii revine meritul calificarii, si aici nu ma refer la meciul de ieri, ci si la meciul de la levice (in special) si cel cu kataja ... de baciu cu un randament bun aveam mare nevoie, in conditiile in care freeman nu este ceea ce ar trebui, sufeream foarte mult sub panou, mai ales in atac, la jocul cu pivotul, ceea ce obliga ceilalti jucatori sa gaseasca solutii alternative de finalizare si sa forteze aruncari de la distanta

    cu 5 luni în urmă (23.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!