Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita celor de la CS Vâlcea 1924 în ultima rundă din Conferința B

CSM Oradea primește vizita celor de la CS Vâlcea 1924 în ultima rundă din Conferința B

CSM CSU Oradea va încheia prima fază a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o partidă pe teren propriu, în fața lui CS Vâlcea 1924. Duelul din etapa a 18-a va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie.

Bihorenii revin în fața fanilor după deplasări succesive în precedentele două săptămâni. Echipa antrenată de Cristian Achim a jucat la mijlocul acestei săptămâni în Germania, pe terenul lui Niners Chemnitz, într-un joc devansat din etapa a 5-a a grupei N din FIBA Europe Cup. Oradea a cedat după o repriză suplimentară în fieful liderului Bundesligii, 98-101, la finalul unei dispute în care a avut șapte jucători în double digits, iar dintre aceștia a ieșit în evidență în mod special Nijal Pearson (22 de puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții, 5/6 de la distanță).

Dacă în cupele europene situația nu stă doar în mâinile ei și depinde de alte rezultate pentru a spera la calificare, vicecampioana va intra în Top 10 cu al doilea bilanț, fiind depășită de U-BT Cluj la acest detaliu. CSM Oradea are în prezent 13-2 în Conferința B și rezultatul cu CS Vâlcea (7-8) nu va avea vreun efect pentru faza secundă, după ce nou-promovata va continua stagiunea în grupa 11-18.

„Leii Roșii” o să revină cu ocazia etapei a 18-a din LNBM în Arena Antonio Alexe. Potrivit unei știri de pe site-ul csmoradea.ro, locația de desfășurare a fost schimbată întrucât în Oradea Arena derulează o lucrare de amploare. Pe 4 martie 2023 au jucat ultima dată bihorenii în Arena Antonio Alexe (81-80 vs. CSU Sibiu).

Meciul tur dintre Oradea și Vâlcea s-a încheiat cu succesul multiplei campioane, 90-74 în Sala Traian. Erick Neal a contribuit atunci cu 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, iar Stephaun Branch a stat cu 16 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive în replică.

Vicecampioana în exercițiu are patru meciuri pe teren propriu cu cel puțin 90 de puncte marcate, detaliu apărut după un început mai greoi de sezon în plan ofensiv. De partea cealaltă, Vâlcea a câștigat în precedentele două deplasări cu același număr de puncte marcate, 96, la Ploiești și Craiova, iar celălalt succes departe de casă pentru echipa lui Hristu Șapera a venit tot în urma unei prestații ofensive solide (94 de puncte la Târgu Mureș).

În Top 8 se regăsesc Oradea și Vâlcea la intercepții, recuperări, puncte, iar la nivelul mingilor pierdute cele două au medii apropiate. Diferența cea mai clară apare la procentajul liberelor transformate, capitol la care „Leii Roșii” sunt mult peste „Lupii Negri” (76.7 - 59.8%). Erick Neal (13.4 puncte) și Steph Branch (17.5 puncte) sunt liderii ofensivi din cele două tabere, iar principalii jucători la urmărire sunt Cătălin Baciu (7.6 recuperări), respectiv Peter Olisemeka (10.7 recuperări), pivotul vâlcenilor aflându-se pe primul loc în LNBM la acest detaliu.

Duelul din Arena Antonio Alexe va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18.00 și va fi transmis pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!