Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea sparge recordul de invincibilitate în competițiile interne al lui U-BT Cluj

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.05.2024

CSM Oradea sparge recordul de invincibilitate în competițiile interne al lui U-BT Cluj

CSM Oradea a devenit prima echipă care o învinge pe U-BT Cluj-Napoca în actuala stagiune internă. Leii Roșii au dus la 2-1 scorul la general al finalei, după ce au trecut de campioana en-titre cu scorul de 94-92, în meciul al treilea al finalei.

CSM Oradea: Abdul Gaddy, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Adam Mokoka, Mihai Măciucă, Mareks Mejeris, Andrija Stipanovic

Gazdele au avut un start lansat, cu un run de 7-0, orchestrat de tripla lui Bobe și reușitele din interior ale lui Tarolis și Kris Richard. Pat Richard a oprit acest moment bun cu un coș de afară, dar a primit imediat un răspuns similar din partea omologului său din tabăra adversă, Kris. Mejeris a semnat un slam-dunk, înaintea unui nou run al gazdelor, de 6-0 de data aceasta, prin care diferența intra pentru prima oară în double-digits: 16-5. Ofensiva clujeană a continuat să scârțâie, în timp ce la panoul advers, Richard și Tarolis și-au făcut de cap și bihorenii s-au distanțat chiar și la 16 puncte. Adversarii lor au tăiat din deficit pe final de sfert, iar după 10 minute scorul era 30-20.

Debutul sfertului secund a readus-o pe U-BT în joc, pe spatele evoluțiilor lui Cățe și Eddie care au marcat rapid nouă puncte, cu care studenții veneau la o singură posesie: 32-29. Tarolis și-a continuat evoluția bună cu încă două puncte din interior, pentru ca Jones și Cățe să reducă deficitul la doar un punct. Mokoka a ratat șansa de a o aduce pe campioană pentru prima oară la conducere cu un coș de trei. Freeman, Gaddy și Tarolis au oferit un moment de respiro Leilor Roșii, ce se duceau din nou la nouă puncte. Baciu stabilea scorul la pauza mare: 49-41.

Tarolis a refăcut diferența de două cifre cu un coș pe recuperare ofensivă în debutul reprizei secunde. Richard a răspuns de la semi-distanță. Jones a transformat o triplă după liberele lui Nicolescu. Tarolis și Jones s-au duelat în reușite de trei. Bryce a reușit și pentru a treia oară în acest sfert să lovească de afară. Richard a urmat exemplul colegului său și a dus scorul la 59-57, înaintea unui timeout al lui Cristian Achim. Pearson a semnat un coș de trei, înaintea unui dunk de senzație al lui Jones. Oradea conducea cu șase puncte cu 10 minute înainte de final, după un coș din zero grade al lui Arledge: 69-63.

Eddie a spart gheața în actul decisiv cu un fadeaway de la semi-distanță. De la libere, Cățe a adăugat și el un punct. Richard și Gaddy au refăcut diferența de două posesii. Kris a semnat și un four-point-play din zero grade cu care ducea scorul la 76-70. Stipanovic și Freeman s-au duelat în reușite spectaculoase de sub inel. Bobe l-a faultat apoi pe Seeley pe o aruncare de trei, iar acesta a transformat cele trei libere rezultate. Arledge a transformat un nou coș de la semi-distanță pe sirenă. Kris Richard a dus diferența la șapte lungimi, iar Gaddy a readus-o în double-digits cu o triplă. Cățe, Stipe și Pat au înjumătățit deficitul. Defensiva orădenilor a avut mari probleme pe final, iar Jones și Cățe și-au apropiat echipa la o singură posesie. Trupa lui Cristian Achim a rezistat asaltului și s-a impus cu 94-92.

Kris Richard a făcut un meci de zile mari, încheiat cu 27 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Donatas Tarolis a marcat și el 20 de puncte. Pentru învinși, de pe bancă, au venit Bryce Jones cu 23 de puncte, DJ Seeley cu 19 și Emi Cățe cu 13.

Meciul al patrulea al finalei are loc luni, 20 mai, de la ora 19:00 și poate fi transmis pe Prima Sport 2, Digi Sport 3 și FRB TV.

*foto: u-bt.basketball/Lavinia Gordan

15 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Arbitraj
    Impecabil. Si sper sa apreciati ca spun asta cand UBT a pierdut 😂😂😂😂😂

    cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      Asa e
      La cum s-a crizat Silvasan nu as spune ca e chiar asa, dar ma rog.
      Nu am văzut nici un antrenor în liga națională sa conteste și sa comenteze atât de mult cat o face Silvasan împreună cu Cuic. Niște milogi, care nu știu pierde cu demnitate.

      cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024)
    • UnNecunoscut:

      De mentionat
      In ultimele secunde unde s-a decis posesie pentru U si care a fost schimbata. Faza la care mingea se presupune ca a iesit din Jones si nu din Gaddy, daca nu este o reluare care sa asigure arbitrii ca decizia initiala a fost gresita, decizia din teren nu se poate schimba. Fapt care probabil a schimbat soarta meciului.

      cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Numa autul dat invers la cady si faultul de an boulea la mokoka
      Is doua posesii furate in ultimele 30’’ 🤫

      cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @unnecunoscut
      Și pe reluarile de la TV a părut ca ambii jucători au atins mingea. Decizia normala era 1 la 1. Asta însemna posesie Oradea

      cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024)
    • wemby:

      Decizia corecta
      In cazul in care reluarea nu poate fi suficient de clara pentru a decide contrariul, decizia corecta e de a ramane cu decizia initiala. Adica posesie pt U.

      cu 2 săptămâni în urmă (19.05.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Decizie
      Ceea ce spui se aplică când faza nu poate fi vizionata ca nu merg reluarile sau faza nu poate fi vizionata pt ca pe reluări nu poți vedea contactul.
      Aici reluarile au arătat faza din mai multe unghiuri și se vadă Gaddy are mana pe minge iar Jones o lovește din interiorul terenului spre exterior. Chiar dacă Jones o trimite spre exterior mie mi s-a părut ca ambii o ating la final. Deci și dacă nu decideau ca Jones a trimis-o afara, trebuia sa decidă 1 la 1,, pt ca respectivul contact a putut fi vizionat

      cu 1 săptămână în urmă (19.05.2024)
    • Soare:

      @Jordan
      Se vede destul de clar că mingea își schimbă traiectoria la atingerea lui Jones deci logic posesia trebuia să fie pentru Oradea dar… decizia inițială a fost posesie U, arbitri se uită pe sistemul keymotion NU pe reluările de la TV. M-am uitat aseară de mai multe ori la fază pe FRBTV, nu ai cum să-ți dai seama din cine a ieșit mingea din filmarea aia. Regulamentul spune că dacă NU ai dovezi indubitabile, NU schimbi decizia din teren. Deci trebuia să fie posesie U chiar dacă nu ar fi fost corect, asta fiind decizia inițială.

      cu 1 săptămână în urmă (19.05.2024)
    • wemby:

      @Jordan
      Ceea ce spun eu se aplica exact atunci cand merg reluarile si exact atunci cand arbitrii pot sa revada faza. Din punctul meu de vedere, se vede din traiectoria mingii cine a atins ultimul mingea, dar poate sunt subiectiv.
      Ca sa nu intram in polemici inutile. daca ar fi sa fie cum zici tu, atunci arbitrii ar fi trebuit sa dicteze "1 la 1" si nu posesie pentru Oradea. Decizia finala a fost "posesie pentru Oradea", nu "1 la 1".
      In caz ca ai vrea sa imi spui ca nu e nicio diferenta, fiindca si la "1 la 1" posesia ajungea tot la Oradea, te asigur ca exista. Daca se dicta atunci "1 la 1", daca ar mai fi existat vreo faza de "1 la 1" pana la final, posesia trebuia sa ajunga la Cluj. Asa, chiar daca ar mai fi existat faze greu de decis, puteau da iar posesia pentru Oradea.

      cu 1 săptămână în urmă (19.05.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    A avut dreptate Achim
    Arbitrajul a jucat un rol mai important decat ar fi trebuit. Nu mi s-a parut anti-U, doar confuz si aleator ca de obicei, cu decizii gresite de ambele parti. Oare lumea vine la sala ca sa jucatori faini jucand bine sau pe arbitri?

    Felicitari pentru CSM, mai ales la libere. La noi lumea a muncit, dar nu mi-a placut Stipe carr a bagat mai mult zazanie decat baschet. Sper sa isi revina.

    cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024) Raspunde
  • Snake :


    Da pot să spun UBT promovează violența prin banca tehnică ( nu am văzut antrenor care să înjure mai mult în toată viața mea ) provocări a jucătorilor din teren marea galerie care înjură și nu participă la spectacol și am o întrebare pt antrenorul lui U : cine e FATA mare???
    Îi răspund eu UBT 🤣🤣🤣😉😎

    cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Per total
    A fost ok arbitrajul… nu din cauza asta am pierdut cu siguranta. Ci din cauza celor 16 recuperari mai putine pe care le am avut fata de Oradea.

    cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Infrangere mai dulce
    Care pana la urma cred ca ne poate cadea bine.
    Cand te trezesti la viata in minutul 8 cu -16 este și destul de greu sa castigi chiar dacă din momentul ala joci bine.
    În sensul asta cred ca artileria grea( ma refer la jucătorii cei mai productivi) sa înceapă din min 1 în teren ar fi de bun augur
    Astăzi Oradea a reușit pana in minutul 39 și 22 sec sa nu se piarda cu firea și ii felicit pentru asta și pentru joc.
    Referitor la arbitraj mi-ar placea ca arbitrii sa aibă mai multa putere și la prima abatere sa le dea un tehnic celor care le contesta deciziile și la a doua abatere sa ii trimită în tribune, nu de alta dar tare mi-ar plăcea sa vad un meci alături de Silvasan și Ciuc.
    Cred ca dacă arbitrii ar avea parte de mai mult respect ar arbitra și mai bine.

    cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Meciul nr.3
    Nuca de cocos a fost sparta!
    Am reusit o victorie mare impotriva unei echipe foarte bune,cu un buget triplu fata de al nostru.
    Felicitari CSM!
    Meciul a fost foarte disputat,miza si-a spus cuvantul asupra evolutiei jucatorilor.
    Arbitrajul a fost bun.O singura observatie as avea de facut.Arbitri au tolerat nepermis de agresivitatea lui Stipanovic in teren si inafara lui.
    Foarte nervoasa si banca tehnica a Clujului,proteste la aproape fiecare decizie a arbitrilor.Silvasan si Cuic formeaza un tandem foarte agresiv.Cred ca li se permite totusi prea mult.
    Hai CSM !

    cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024)
    • CSM CSU Oradea b4:

      Problemă
      Și marea problemă a clujenilor după meciulor doi era Rade Markovic, care se ridică.

      Înțeleg că fiecare dintre noi suntem subiectivi, dar hai să încercăm, măcar un pic, să vedem unde lucrurile nu sunt OK. Banca băncii e foarte agresivă. Și transmite agresivitatea asta în teren. Uneori e pozitivă, alteori e foarte nocivă. De cele mai multe ori.

      Dragi clujeni care ați fost revoltați de ridicatul lui Markovic, l-ați remarcat astăzi pe Guzman în dreptul băncii de rezerve, deși nu avea dreptul să fie acolo? Ba mai mult, l-ați văzut când a intrat în teren să protesteze, deși el era un simplu spectator?

      cu 2 săptămâni în urmă (18.05.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!