Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești câștigă un duel spectaculos împotriva celor de la CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.01.2022

CSM Petrolul Ploiești câștigă un duel spectaculos împotriva celor de la CSM Târgu Jiu

CSM Petrolul Ploiești a trecut de CSM Târgu Jiu cu scorul de 94-88, într-un meci de pe teren propriu din etapa a 13-a a Ligii Naționale. Prahovenii au avut 28 de assist-uri în acest joc și ajung la un bilanț de cinci victorii și opt eșecuri. Gorjenii au patru succese și nouă înfrângeri.

Mihai Popa a început cu Magdevski, Calotă, Chițu, Milin și Watson. Jordanco Davitkov a alcătuit următorul prim 5: Troupe, Sly, Morgan, Bădiță, Allen.

Chițu a deschis tabela cu un coș de două puncte. Milin a mărit ecartul la patru puncte, înainte ca Troupe să înscrie primele puncte de la distanță ale confruntării. Allen i-a adus pe gorjeni pentru prima oară în avantaj, înainte de două triple ale lui Calotă care făceau ca tabela să indice 10-5 pentru prahoveni. Într-un duel de la distanță al veteranilor, Troupe a înscris și el a doua sa aruncare de la distanță, după care a egalat la 10 printr-un floater. Earl Watson a reușit un dunk de efect la faza următoare. Pivotul echipei lui Mihai Popa a continuat prestația excelentă, iar după un tomahawk dunk în tranziție, l-a forțat pe Davitkov să ceară timp de odihnă la scorul de 18-13. Troupe a înscris imediat după timeout un nou coș de afară. Morgan a reușit și el un stepback de afară, iar oaspeții treceau în avantaj. Scorul după 10 minute era egal, 19-19.

Ilie a deschis al doilea parțial cu un coș de trei, iar Chițu a transformat două libere. Același Ilie a conlucrat cu Troupe și a înscris un layup excelent. Duelul autohtonilor a continuat cu o triplă dificilă a lui Chițu care făcea ca tabela să indice 26-27. Calotă a revenit de pe bancă și a înscris pentru a treia oară de la distanță. Ahmed și-a readus echipa în avantaj după un coș sub inel, înainte ca Watson să câștige lupta cu fundașii adverși  din preajma panoului. După încă un slam dunk al lui Earl, Davitkov a cerut timp de odihnă. Sekulovic l-a găsit pe Magdevski în spațiul de trei secunde, iar acesta a finalizat fără probleme. Negoițescu a înscris și el pe contră. Hammond i-a urmat și el exemplu și a finalizat o pasă excelentă a lui Chițu. Morgan și Ahmed au conlucrat pentru un alley-oop de efect. Prahovenii au continuat să exceleze în tranziție, iar Sekulovic a înscris la sirenă pentru a stabili scorul la pauza mare: 41-34.

Milin a deschis sfertul trei cu o reușită din zero grade și a dus ecartul în double digits, înainte ca Morgan să înscrie de la semi-distanță cu un floater și mai apoi de afară pentru a înjumătăți diferența. Milin a ajuns la șapte puncte consecutive pentru echipa sa după un reverse layup. Sly a înscris cinci puncte consecutive și gorjenii se apropiau la trei puncte. Troupe a transformat și el o aruncare de afară, imediat după o reușită de două puncte a lui Magdevski. Veteranul gorjenilor a continuat să domine din spatele semicercului și a ajuns la cinci triple în meci. Milin a răspuns imediat prin același procedeu, iar tabela indica 57-51. Allen a încercat să respingă o aruncare a lui Calotă, dar mingea a intrat în propriul coș pentru încă două puncte ale ploieștenilor. Înaintea ultimului sfert, scorul era 66-61 pentru gazde.

Watson a deschis ultimele 10 minute de joc cu încă un slam dunk. Hammond a punctat de la distanță, iar Davitkov a cerut un timeout după doar un minut scurs din parțial. Magdevski a mărit ecartul la 12 puncte. Allen și Troupe au redus diferența la doar șapte lungimi, după ce pivotul american a profitat de o împerechere favorabilă. Magdevski a primit trei libere după ce a fost faultat pe o aruncare de afară și a transformat două. Watson a readus ecartul din nou în double digits (78-68) printr-un coș cu fault după un pick and roll executat la perfecție cu Magdevski. Calotă a înscris și el după o pătrundere spectaculoasă, imediat după timeout-ul cerut de Davitkov. Earl Watson l-a servit pe Milin cu un no look pass și scorul devenea 84-69. Acesta a fost servit decisiv și de Chițu în tranziție. Matija a continuat prestația spectaculoasă și a reușit un coș de sus după un nou assist al lui Watson. În cele din urmă, scorul final a fost 94-88 pentru formația gazdă

Matija Milin a fost coșgheterul ploieștenilor cu 22 de puncte și 4 recuperări. Earl Watson l-a urmat cu 21 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții și 2 pase decisive. Andrej Magdevski a cochetat cu un triple double și a încheiat cu 10 puncte, 13 pase decisive și 7 recuperări. De partea cealaltă, Porter Troupe a terminat cu 23 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Kevin Allen a avut un double double cu 16 puncte și 13 recuperări.

*foto:csmploiești.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!