Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari țintește a doua victorie consecutivă în grupele FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.10.2022

CSO Voluntari țintește a doua victorie consecutivă în grupele FIBA Europe Cup

CSO Voluntari evoluează miercuri, 26 octombrie, de la ora 20:00, în primul meci în afara României în grupele FIBA Europe Cup. Ilfovenii vor da piept cu nemții de la HAKRO Merlins Crailsheim în etapa a treia a fazei grupelor.

Până la acest moment, gruparea de la marginea capitalei are o victorie și un eșec în această competiție. CSO Voluntari a debutat cu stângul în competiție, cu un eșec în fața rivalilor interni de la SCM Universitatea Craiova, scor 61-70, chiar pe terenul Leilor din Bănie.

Ilfovenii s-au revanșat la o săptămână distanță, în fața spectatorilor din Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, și au învins-o categoric pe campioana Suediei, Norrkoping Dolphins. Scorul final al acelei confruntări a fost 75-60.

Între aceste două jocuri, Voluntari a avut parte de o săptămână de pauză, întrucât vicecampioana României a stat în Liga Națională. În acest weekend, Troublemakers au revenit pe parchet și în competiția internă, printr-o victorie de bun augur în fața uneia dintre cele mai în formă echipe din acest debut de campionat.

Într-o partidă din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” din Voluntari, gazdele s-au impus cu 72-65 în fața celor de la SCM OHMA Timișoara cu scorul de 72-65. Bănățenii nu aveau vreun eșec în toate competițiile după opt partide, dar elevii lui Sasha Ocokoljic au reușit să se impună într-o partidă dominată de la un capăt la altul.

De cealaltă parte, cei de la Merlins Crailsheim au un început dezamăgitor de stagiune pe toate planurile. Din șapte meciuri, aceștia au obținut doar două victorii. Una dintre ele a venit în Cupa Germaniei, în fața celor de la Niners Chemnitz, iar cea de-a doua în campionat, în fața lui Brose Bamberg.

În FIBA Europe Cup, HAKRO are două eșecuri din tot atâtea meciuri. Prima a venit în disputa din Suedia, cu Norrkoping Dolphins, scor 87-93 după o repriză de prelungiri. O săptămână mai târziu, SCM U Craiova a profitat de forma proastă a echipei din Germania.

Oltenii s-au impus cu 73-60 pe terenul celor de la Merlins Crailsheim, într-un meci în care nemții au avut inițiativa preț de 30 de minute. Sfertul patru, în care finalista Cupei Germaniei de anul trecut a înscris doar șase puncte, a fost decisiv pentru soarta partidei. Elevii lui Vitaly Stepanovski au reușit un run de 21-1 pentru a închide partida.

Mai multe detalii despre HAKRO Merlins Crailsheim am prezentat în avancronica disputei cu SCM Universitatea Craiova din etapa a doua a fazei grupelor din FIBA Europe Cup.

Disputa dintre CSO Voluntari și HAKRO Merlins Crailsheim va avea loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită în direct pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!