Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a învins-o pe CSA Steaua București la Memorialul Elemer Tordai

CSU Sibiu a învins-o pe CSA Steaua București la Memorialul Elemer Tordai

BC CSU Sibiu și CSA Steaua București s-au întâlnit marți seara (20.09) în cea de-a doua semifinală de la Memorialul Elemer Tordai, eveniment organizat în Sala Transilvania. Galben-albaștrii au bifat prima victorie din presezon, după 86-72 cu bucureștenii.

Sibienii au avut un prim 5 alcătuit din Dragoste, Ionescu, Manchon, Blumbergs și Walton, în timp ce Steaua a replicat cu Jovanovic, Vasile, Vragovic, Nicoară și Olisemeka.

„Militarii” au condus la capătul primelor 10 minute cu 25-19 și la pauză avantajul a rămas tot de două posesii, 41-36. Mai mult, în cel de-al treilea sfert Steaua s-a putut desprinde la +16, însă CSU Sibiu a reușit să recupereze mult din deficit și era 60-56 pentru oaspeți la intrarea în sfertul decisiv.

Formația lui Miguel Angel Hoyo a reușit să marcheze 30 de puncte în parțialul final și diferența maximă pe care a format-o a fost de +14, avantaj care s-a înregistrat în cele din urmă prin victoria cu 86-72. Pe parcursul reprizei secunde, CSU Sibiu a putut să înscrie 50 de puncte, cel mai clar sfert în privința diferenței fiind ultimul.

Dallas Walton a contribuit cu double-double la primul succes al Sibiului din presezon, 24 de puncte și 10 recuperări, următorii în double figures fiind Daniel Manchon (18 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții), Roberts Blumbergs (18 puncte, 3/4 de la distanță, 6 recuperări) și Sebastian Ionescu (11 puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri, 2 intercepții).

Strahinja Jovanovic a condus lista marcatorilor de la Steaua, având 18 puncte, 5 recuperări și 5 assist-uri, iar în double figures au fost și Zarko Djuric (15 puncte, 8 recuperări), Karlo Vragovic (13 puncte), respectiv Peter Olisemeka (10 puncte, 8 recuperări).

Steaua a câștigat lupta la recuperări (41-35), iar Sibiul la assist-uri (18-10) și la procentajele din spatele arcului de cerc (34.5-29.6%). Amfitrionii au lasăt puncte la linia de fault, unde au încheiat cu 14/21, spre deosebire de 12/13 pentru Steaua. Roș-albaștrii au marcat mai bine prin jucătorii veniți de pe bancă (23-9), dar au pierdut lupta punctelor din paint (40-30 pentru Sibiu).

Miercuri, 21 septembrie, vor avea loc cele două finale în ediția 2022 a Memorialului Elemer Tordai. Începând cu ora 16.30 se vor duela CSM Târgu Mureș și CSA Steaua București, iar turneul de pregătire de o să fie închis prin meciul dintre CSU Sibiu și SCM U Craiova, de la ora 19.00.

*foto: Bogdan Isailă

13 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    curaj
    s-a terminat frumos ce a inceput prost, cel putin azi.
    Deocamdata ma rezum la o lauda, surpriza placuta pentru mine, Ionescu.

    cu 1 an în urmă (20.09.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ziua 1
    Mures vs Craiova
    Un meci destul de slab, fara ritm. Mures fara Santa si noul pivot, a pus mari probleme si a condus o mare parte din meci. Rotatia scurta si-a spus cuvantul si au cedat pe final. Martinic e acelasi jucator, ma astept sa-l vad si peste 10 ani pe teren, jucand 30 de minute fara sa transpire, in timp ce da 20 de puncte. Craiova o echipa complet schimbata, mult mai asezata, dar valoarea individuala a jucatorilor mi s-a parut mai modesta. Oricum, scurti si ei, nu pot duce sezonul in formula asta.
    Steaua vs Sibiu
    Sibiul a inceput exact de unde ramasese in celelalte meciuri de pregatire, cu o organizare deficitara a jocului si modesti in aparare. Steaua a controlat fara mari probleme, cu Jovanovic foarte inteligent. In sfertul 3, MAH a pus un lineup de cosmar in teren si Steaua s-a dus repede la 15p. Apoi, ceva s-a schimbat, am trecut la o aparare extrem de agresiva la omul cu mingea pe tot terenul, i-am fortat la multe turnoveruri, am jucat foarte repede pe tranzitie, iar ei au facut prostia sa incerce sa joace la fel; nu au reusit, noua ne-a iesit totul si lor nimic si cam asta a fost.
    Individual imi place mult Bulmbergs, dar din pacate nu este pus cum ar trebui in valoare, Walton are anumite calitati, dar si slabiciuni, inca are nevoie de timp de adaptare. Manchon a facut un sfert 4 excelent, dar per ansamblu nu ma convinge, iar sarbul este inexistent. Ionescu, de acord, o surpriza placuta, aparare foarte buna, sut, control bun pe minge.
    Ramane de vazut daca si alte echipe ne vor permite tipul asta de joc si astfel de reveniri. Partea buna este ca nici alte contracandidate nu impresioneaza deloc, pare sa se fi cascat o falie intre echipele de prim rang si restul.
    Sa vedem ce conducator de joc vom aduce si cum ar putea fi rezolvat sarbul, care pare momentan cel mai slab strain.

    cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • Soare:

      Turcul...
      Mie turcul mi se pare cel mai slab jucător, dacă excludem copii (care nici n-au prea jucat).

      cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soare
      Turcul e la si altii, iar din pacate e singurul jucator de pozitia 1 din lot... momentan.
      Dar de la el nu aveam deloc pretentii, de-aia nici nu l-am luat in discutie.

      cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      @gyke
      Ionescu nu tot 1 joaca?

      cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Ionescu
      joaca pe 1 dar faptu ca mi-a depasit asteptarile si poate si-a depasit conditia in contextul de ieri, nu ne coafeaza prea mult daca ne uitam la celelalte echipe si la evolutia in intreg campionatul. Un guard bun il/ne poate anihila.

      cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Basti nu e 1, e un combo guard; de acord, a jucat ieri mult pe 1 si a facut-o foarte bine, dar nu ar trebui sa fie optiunea principala la pozitia 1.

      cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    conducator de joc
    deci nu va fi inlocuire pe pozitie pentru Mendicote?
    Suntem deficitari la fundasi (si eu cred ca problema cea mai mare e acolo) dar ma asteptam ca locul lasat liber sa fie si cel ce vor sa-l umple, ca atfel e ca o recunoastrere slabiciunilor, ceea ce per total ar fi de bun augur. Ozkan e executat ieri prost cam tot, nu prea mult Pe de alta parte, Djordjevic si Aurica au acumulat cred ca 8 PF si vad o alta vulnerabilitate.
    Ce e cu Baro ?

    cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      din ce se vehicula ieri la sala, va fi adus un jucator de pozitia 1; e semn ca cineva si-a dat seama ca selectia a fost proasta; din pacate, mi-e greu insa sa cred ca vor putea fi facute si alte modificari, asa ca asta e...
      Barro a facut o usoara intindere la Timisoara, asa ca momentan e protejat pentru ca miercurea viitoare sa fie pe teren cu Pitesti.

      cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Se poate
    Vedea un live undeva?
    Pentru cei ce nu reușesc să ajungă la sală
    Dacă nu, așteptăm părerile detaliate ale celor prezenți

    cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • enel:

      Palmi Topias
      Uite ca au adus international finlandez: Palmi Topias.
      https://www.facebook.com/SCMCRAIOVA.RO/posts/pfbid02ButbiJfmjo3rfhsCeUQR91qdnAvTshNwhdQpsynsoUDheE5JrkzL6ZozXiBPLvG7l

      cu 1 an în urmă (22.09.2022)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @gyke ziua 1
    Te salut,colega!Intuiesc totusi ca ai fost destul de diplomat in observatiile facute la adresa Craiovei...De ce spun asta?Pai intai am citit comentariile laudative ale colegului de la Pitesti dupa memorialul Ziguli.Apoi am vazut personal meciurile cu Balkan,unde nu am sesizat mai nimic din ce spunea colegul,exceptand partea remarcata de noi toti trei ce am comentat Craiova,anume ca e radical schimbata ca stil.In cele din urma,comentariul tau a fost aproape identic cu al meu dupa primul meci cu Balkan,deloc imbucurator,dar redat in termeni foarte eleganti,ceea ce ma face,coroborand impresiile,sa fiu ceva mai putin ezitant in a fi mai aspru in aprecieri,fie macar ca semnal de alarma.Ca atare,exceptand castigul Gicu si ca sa fiu corect si obiectiv integral faptul ca nici nu mai avem totusi nicio petarda in lot in materie de straini,realitatea e cam nasoala la noi,celebra mediocritate si vrajeala parand a-si reintra serios in rol,suparator rau fiind ca pe bani multi nemeritati,evident posibil sifonati,tot in buna traditie!Asta daca nu,tot cum cu cuvinte diferite am mentionat amandoi,mai aduc doi straini net superiori astora de acum,situatie in care din nefericire nu cred catusi de putin!

    cu 1 an în urmă (21.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Buzestii
      poate ca a iesit mai diplomatic, chiar daca nu am cautat asta...
      din pacate, nu am ajuns la finala aseara, asa ca nu prea am amanunte, doar din ce am discutat cu oameni care au fost la meci. meciul a fost relativ strans, ati condus in permanenta, pana in ultimul sfert, cand am revenit noi si am condus cu 8p in ultimul minut; am reusit sa pierdem cu brio, din prostia noastra, dar si cu concursul arbitrilor si al mesei (neesential rezultatul final, importanta abordarea).
      ce mi s-a parut mie destul de clar este faptul ca diferentele nu sunt asa mari cum credeam eu. nivelul unor echipe precum craiova, pitesti, ploiesti, sibiu, chiar si mures (ca sa ma refer doar la conferinta noastra) este foarte apropiat, dar usor in scadere fata de sezonul trecut, urmeaza sa ne edificam in saptamanile care urmeaza, in functie si de cum se vor completa unele echipe.

      cu 1 an în urmă (22.09.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!