Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Danemarca, Marea Britanie și Elveția merg și ele în calificările pentru EuroBasket 2021

Danemarca, Marea Britanie și Elveția merg și ele în calificările pentru EuroBasket 2021

Faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021 s-au încheiat în cursul zilei de ieri, 21 august. Astfel s-au decis cele patru naționale care completează tabloul calificărilor pentru Campionatul European. Danemarca, Marea Britanie, România și Elveția vor lupta pentru un loc la competiția europeană din 2021.

Danemarca a câștigat categoric Grupa E din care au mai făcut parte Belarus și Albania. Nordicii au câștigat toate cele patru meciuri și nu au avut emoții la calificare.

La fel s-a întâmplat, după cum bine știți, și în grupa României. „Vulturii” au câștigat clar meciurile jucate în compania Slovaciei și a Cirpului.

În Grup G s-a respectat parcursul din primele două grupe. Marea Britanie nu a avut emoții în partidele cu Kosovo și Luxembourg și merge la rândul ei în calificarile pentru EuroBasket 2021.

Grupa H a fost singura echilibrată. Elveția, Islanda și Portugalia au terminat fiecare cu un bilanț de 2 victorii și 2 înfrângeri. Echipa din țara cantoanelor a reușit o revenire de senzație în ultimul meci cu Islanda, când avea nevoie de o victorie la minim 20 de puncte. Elveția a fost condusă la un moment dat la 8 lungimi dar trupa condusă din teren de Clint Capela de la Houston Rockets a revenit și a câștigat la final cu scorul de 109-85, asigurându-și astfel prezența în calificările pentru EuroBasket 2021.

România va juca în Grupa B în calificările pentru EuroBasket 2021, alături de Spania, Polonia și Israel. Primele trei echipe din grupă se califică mai departe. Tabloul complet al calificărilor arată astfel:

foto: fiba.basketaball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!