Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

De ce nu a fost păstrat parchetul de la Eurobasket 2017. Reacție oficială

Eduard Popa

Eduard Popa
07.12.2018

bt arena parchet nou

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, denumită din motive de sponsorizare „BTarena”, va avea parte de un nou parchet. Autoritățile din Cluj au anunțat deja când va avea loc licitația pentru schimbarea suprafeței de joc la polivalentă, dar și costurile care se vor ridica la 200.000 de euro.

Într-un articol recent am reamintit faptul că BTarena putea fi „mobilată” cu parchetul de la FIBA EuroBasket 2017, care a costat 30.000 de euro, dar pe care administratorii sălii l-au refuzat. Pe cale de consecință, am întrebat dacă s-a făcut vreo greșeală în acest sens, prin faptul că acum se montează un parchet mai scump.

Ionuț Rusu, administratorul BTarena, a fost cel care mi-a răspuns următoarele: „Parchetul pe care îl aveam noi va ieși din garanție, iar primăria ne-a făcut acest cadou de Moș Niculae și a început achiziția unui nou parchet. Suprafața de joc este una de cea mai bună calitate, similară celor din NBA, care poate fi demontată foarte ușor, pe care se pot juca și alte sporturi, cum ar fi handbalul. Vrem să avem cele mai bune condiții pentru sportivii noștri. Referitor la parchetul pe care s-a jucat Eurobasket 2017, vă pot spune că niciunul dintre orașele care au găzduit competiția nu l-au păstrat. Nici noi, nici Helsinki, Tel Aviv sau Istanbul. Așadar, cred că vă puteți face o opinie. Noul parchet sperăm să îl avem montat începând cu primăvara anului viitor”, a spus oficialul clujean.

20 de milioane de euro este costul total al Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, cea care a găzduit, pe lângă EuroBasket 2017, și campionatul European de Gimnastică din 2016, meciuri de Cupa Davis și Fed Cup sau mai multe concerte.

*foto:  monitorulcj.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • viking33 :

    Las vegas
    Rusu asta nu a fost prin State in vara ca da caute parchet? Coincidență, de ziua lui. Si cu amanta . Se pare ca l-au găsit :) ma gandesc ca excursia aia a costat cat jumătate din parchetul de la euro. Plus ca cel vechi mai era utilizabil, ma gandesc ca si la inaugurarea salii au zis ca ala e cel mai bun parchet. Da no, nu is banii lui; isi permite

    cu 5 ani în urmă (07.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!