Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

„Dedicație pentru Mihai Silvășan” – un film realizat de echipa de marketing a lui U-BT

„Dedicație pentru Mihai Silvășan” – un film realizat de echipa de marketing a lui U-BT

„Eu nu cred că pleacă din Cluj. N-aș vrea. Cel puțin, cât trăiesc eu, aș vrea să știu că e aici. Să n-audă că se supără. Ar face față peste tot. Dar aici e iubit. Eu de unde am fost iubit n-am plecat” – aceste cuvinte ale lui Voicu Moldovan, antrenorul lui Mihai Silvășan de la juniori, au încheiat un film publicat duminică de U-BT Cluj-Napoca, dedicat antrenorului principal al echipei.

Echipa de marketing a campioanei României a muncit în ultimele luni la un documentar despre viața și cariera lui Mihai Silvășan, care a ajuns la șase sezoane ca antrenor principal al alb-negrilor și la nouă trofee cucerite din această postură.

Filmul are trei secțiuni. Prima îl arată pe Silvă ca junior, alături de Tudor Jucan, Paul Chetreanu și Mihai Racovițan, o generație care a câștigat multiple titluri naționale, sub comanda lui Voicu Moldovan. O surpriză pentru fanii lui U este reprezentată de utilizarea unor filmări vechi, de peste 20 de ani, cu faze din duelurile pe care CSS Viitorul le disputa în acea perioadă.

De asemenea, Sabina Silvășan, mama lui Mihai, povestește despre cum fiul ei a renunțat la karate și s-a apucat de baschet, spunând că „trebuie să facă un sport mai serios”. Silvă își amintește cum a beneficiat de susținerea părinților lui, iar ca dovadă aceștia i-au permis să rateze sesiunea inițială de bacalaureat, pentru a merge la un camp de baschet în Italia.

Treptat, trăirile pe care le oferă filmul se schimbă, iar voioșia și nebunia specifică junioratului este înlocuită de seriozitatea și pasiunea pentru baschet, care a caracterizat atât cariera lui Silvășan de jucător, cât și cea de antrenor.

Sunt abordate subiecte precum accidentările și operațiile fostului căpitan al ardelenilor, precum și momentul în care conducerea lui U-BT a luat decizia de a-l promova pe Mihai Silvășan în calitate de antrenor principal, după o discuție cu Tudor Jucan.

„Nu avem timpul nostru niciodată dacă are el de lucru. Și lucrează foarte, foarte mult. Nu am așa mare tangență cu antrenorii de Liga Națională, dar bag mâna în foc acuma că nu este niciunul care să se apropie ca timp dedicat baschetului cât își dedică Silvă”, afirmă Mihai Racovițan.

În ultima secțiune a filmului, persoanele intervievate vorbesc despre impactul pe care U-BT Cluj-Napoca îl are în comunitate în ultima perioadă și despre efectele succesului obținut în Basketball Champions League.

„Basketball Champions League nu sunt așa de ușor de impresionat”, spune Adina Oșan, jurnalistă la news.ro. „În momentul în care se aude în Europa, primești tag-uri, vezi pe social media, nu de la BCL, ci de la simpli fani din alte țări și oamenii încep să te urmărească și încep să caute pe site și încep să vadă filme... Deci aici se construiește o poveste care nu se putea fără această echipă, dar nu se putea nici fără Silvă”.

Întregul documentar care, conform lui Paul Olar, producătorul filmului, „e mai degrabă o poveste, o poveste despre un om care și-a dedicat toată cariera Clujului”, poate fi urmărit pe canalul de YouTube al lui U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!