Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Demonstrație de forță pentru CSU Sibiu în prima etapă din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.02.2023

Demonstrație de forță pentru CSU Sibiu în prima etapă din Top 10

BC CSU Sibiu urcă la un bilanț de 3-6 în LNBM după prima etapă din Top 10. Ardelenii au avut o prestație de senzație, în special la capitolul defensiv, și au trecut de SCM Timișoara cu scorul de 95-63. Leii din Banat au trei victorii și șase înfrângeri la acest moment.

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Monyea Pratt

SCM Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Laszlo Lazar, Igor Kesar

Partida a început cu un coș pe recuperare ofensivă al lui Pratt. Blumbergs a majorat avantajul în tranziție. Năsturescu a lovit primul pentru oaspeți, înainte ca Whelan să transforme două aruncări libere. Gajic a răspuns printr-o reușită de la semi-distanță. Defensiva ardelenilor a continuat să își facă treaba excelent și a permis ofensivei să construiască un run de 11-0. Acesta a fost oprit de liberele lui Maticiuc. Manchon a stabilit scorul după primul sfert, 20-6, cu prima triplă a confruntării.

Al doilea parțial a debutat cu reușitele din interior ale lui Gavriloaia și Mirkovic. McClellan a înscris cu un stop-șut de la semi-distanță pentru a reduce deficitul și a forța un timeout al gazdelor. Vulturii au replicat cu șase puncte consecutive, reușite de Ionescu printr-o triplă și Blumbergs cu un and-one (28-12). Whelan a majorat diferența la 19 lungimi, înaintea unui dunk al lui Kesar. Gajic a transformat două aruncări libere, înaintea triplei lui Blumbergs. Kesar a marcat din nou, printr-un and-one, dar Blumbergs nu s-a lăsat mai prejos și a lovit din nou de afară. Diferența gazdelor a continuat să crească, iar la pauza mare tabela indica 48-26.

Dragoste și Barro au marcat rapid patru puncte în debutul părții secunde pentru formația de pe malul Cibinului. Blumbergs și Whelan au reușit să sape și mai mult groapa bănățenilor, care marcau primul coș din acțiune din a doua jumătate după trei minute, printr-o triplă a lui McClellan. Blumbergs nu a ezitat să răspundă prin același procedeu, înainte ca Lazar să înscrie din interior. Barro a reușit să majoreze diferența la 30 de lungimi, astfel că înaintea actului decisi, scorul era 73-42, stabilit de un layup pe sirenă al lui Manchon.

Ultimul act a debutat cu un slam-dunk de toată frumusețea al lui Blumbergs. Uță a mărit avansul cu un coș-fault din căciulă. Kesar a replicat cu cinci puncte consecutive. Momentul său bun a fost oprit de omologul său, Uță, dar pivotul bănățenilor a lovit și de la distanță. Blumbergs a venit în replică cu un coș-fault. Diferența s-a păstrat constantă până la finalul partidei, iar elevii lui Tomas Rinkevicius s-au impus în cele din urmă cu 95-63, după o triplă spectaculoasă a lui Barro.

Roberts Blumbergs a fost din nou cel mai valoros jucător al echipei sale și a totalizat 31 de puncte și 6 recuperări. Monyea Pratt a înscris doar 4 puncte, dar s-a remarcat cu 11 recuperări și 11 assist-uri. De partea cealaltă, singurul remarcat a fost Igor Kesar, cu 19 puncte și 8 recuperări.

Pentru SCM Timișoara urmează manșa retur a dublei cu Dabrowa Gornicza din Alpe Adria Cup, programată marți, 7 februarie, de la ora 18:30. Următorul joc al celor de la BC CSU Sibiu este cel cu CSO Voluntari, programat miercuri, 8 februarie, de la ora 17:30.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    penibil
    un singur lucru vreau sa stiu,ca suporter,ce sa intamplat in decembrie
    de ce a fost adus. Radoje Vujošević,si unde e --a jucat 5min.in toate competitiile?
    de ce nu se implica mai mult presa locala?
    Драганe, ако желиш фанове, мораш бити искрен према њима

    cu 1 an în urmă (04.02.2023) Raspunde
  • KK Partizan Belgrad GROBARI GROBARI :

    Dragane, ako želiš fanove, moraš biti iskren prema njima
    Foarte adevărat. !!

    cu 1 an în urmă (05.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!