Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București câștigă duelul cu CSU Sibiu și merge în playoff

Dinamo București câștigă duelul cu CSU Sibiu și merge în playoff

Ultimele jocuri din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin au avut loc în cursul serii de sâmbătă, 6 aprilie, Dinamo București și CSM Corona Brașov aflându-se într-o luptă directă pentru calificarea în playoff. Dinamo a jucat pe teren propriu cu CSU Sibiu și a reușit să câștige cu 95-89, rezultat dublat de înfrângerea Brașovului la Constanța. Formația din Capitală a prins astfel ultimul loc disponibil pentru postsezon.

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Sean Evans

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Rareș Uță

Bucureștenii s-au desprins ușor în startul partidei (7-2), dar cu cinci puncte la rând din partea oaspeților scorul a devenit egal la 7. Run-ul celor de la CSU Sibiu a fost oprit de către Grasu la 10-11, moment urmat de o perioadă mai eficientă pentru Dinamo și avantajul maxim a fost de trei lungimi, în multiple rânduri. Ivanov a restabilit egalitatea cu un coș de la distanță (18-18), iar Norfleet și Threatt au marcat ultimii în primul sfert: 20-20.

CSU Sibiu s-a întors la conducere în urma liberelor transformate de Ivanov și în scurt timp diferența a devenit de patru lungimi, astfel că dinamoviștii au cerut time-out la 22-26. Djuric a răspuns pe măsură, după care Mandache a punctat din acțiune și același Djuric a condus-o pe Dinamo spre un parțial de 7-0. Jones a avut sânge rece la linia de fault pentru 33-28, Maticiuc a dus diferența la +6 și în minutele următoare vizitatorii s-au apropiat la o singură posesie. Norfleet a bifat un three-point play prin care s-a ajuns la 43-39, fundașul american fiind cel care a marcat ultimele puncte ale reprizei, pentru 45-39.

Dinamo și-a format un avantaj din două cifre în decurs de câteva zeci de secunde (49-39), Uță responsabil cu prima reușită a Sibiului în al treilea sfert. Norfleet a refăcut ecartul de 10 lungimi la 56-46, dar Ivanov l-a forțat pe Sotiris Manolopoulos să solicite un timp de odihnă la jumătatea actului, după o reușită din spatele arcului de cerc. Djuric a contribuit cu un and-one la 65-54 și a oprit o perioadă de trei minute fără coș din acțiune pentru Dinamo, iar pe finalul sfertului scorul a devenit 69-59.

Edwards a înscris pe faze consecutive și s-a mers la +12 în favoarea alb-roșilor în debutul ultimului sfert, dar Sibiul a înjumătățit diferența datorită coșului marcat de Uță la 76-70. Dinamo a avut cinci puncte fără răspuns pentru +11 la jumătatea actului, iar Jones și Djuric au contribuit cu triple importante pentru 87-74. Barro a fost precis după un time-out al oaspeților și sibienii s-au putut apropia cel mult la 6 puncte în perioada rămasă până la final. Alb-roșii au câștigat cu 95-89, rezultat care le-a asigurat poziția a opta la finalul sezonului regulat. De notat că jocul din Sala Dinamo a putut fi urmărit cu greu pe canalul de YouTube al FRB, transmisia fiind de o calitate foarte slabă.

Brandon Norfleet a ieșit în evidență cu 28 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 8/8 la libere, iar următorul marcator al gazdelor a fost Zarko Djuric, cu 16 puncte, 2 recuperări și 5/6 din acțiune.

În replică, Pavlin Ivanov și Mouhamed Barro au pus 22, respectiv 21 de puncte pe tabelă pentru CSU Sibiu. Galben-albaștrii nu s-au putut baza în partida de la București pe Marc Loving și Aurelian Gavriloaia.

Dinamo revine astfel în playoff după ce anul trecut a ratat participarea în postsezon. Bucureștenii vor juca împotriva lui U-BT Cluj-Napoca, iar pe CSU Sibiu o așteaptă o serie cu CSO Voluntari.

*foto: Răzvan Spechea / Facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!