Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Donatas Tarolis revine în LNBM în sezonul 2022-23

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.07.2022

Donatas Tarolis revine în LNBM în sezonul 2022-23

CSM CSU Oradea a bifat a treia achiziție pentru stagiunea 2021-22. După transferurile lui Tudor Gheorghe și Erick Neal, bihorenii l-au readus în Liga Națională pe Donatas Tarolis.

Lituanianul a evoluat preț de două sezoane pentru U-BT Cluj, fiind numit MVP-ul finalei câștigate în 2021. El a câștigat un titlu de campion și o Cupă a României în țara noastră, după care s-a transferat în Turcia.

El a început sezonul competițional la Afyon Beledyie, unde a avut medii de 10.4 puncte, 5 recuperări și 1.5 pase decisive în aproximativ 24 de minute pe meci. A doua jumătate a stagiunii a petrecut-o la Buducnost Podgorica, în ABA League, unde a avut următoarea linie statistică: 6.2 puncte, 2.6 recuperări și 0.6 pase decisive.

Tarolis evoluează la poziția patru. De-a lungul carierei sale, el a mai jucat pentru Lietkabelis, Arkadia Traiskirchen Lions, Zalgiris Kaunas și Gargzdai-Bremena. La finalul lunii martie, lituanianul a împlinit 28 de ani.

În acest moment, lotul Oradiei este compus din Donatas Tarolis, Tudor Gheorghe, Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu, Nikola Markovic, Stephen Holt și Enzo Vescan. Antrenorul echipei va rămâne Cristian Achim.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

25 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Chapeau bas
    Satisfăcător 🙏🙏🙏

    cu 1 an în urmă (30.07.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Dezamagire
    Nu pot sa cred, il asteptam din nou la Cluj!! Transfer de senzatie al Oradeei, felicitari!

    cu 1 an în urmă (30.07.2022) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Bun
    Bun transfer, fara discutii. Personal as fi preferat Ogden totusi

    cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      Dar
      Este loc și pentru Ogden la poziția 5. Chiar ar fi minunat dacă am mai avea bani și pentru el.

      cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      5
      Pe 5 nu l-as prefera pe ogden. Multe echipe din lnbm ar avea pivoti mai buni asa. Ii lipsesc cateva kilograme din punctul meu de vedere. In schimb pe 4 il vad mai versatil si mai spectaculos decat pe tarolis, desi ambii cam pe la acelasi nivel.

      cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    Raspunde
  • Silvois :

    Damn it
    Tot mai mult cred ca Clujul viseaza cai verzi pe pereti

    cu 1 an în urmă (30.07.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :

    Felicitari!
    Transfer de senzatie, imi pare rau ca nu la luat U.
    Tot astept sa anunte si U ceva
    La Oradea inseamna ca Ogden nu mai ramane? Oricum le mai trebe 2 transferuri, pozitia 5 si 3
    Sunt curios daca aveti ceva informatii despre aceste 2 echipe

    cu 1 an în urmă (30.07.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Surprinzator
    Un transfer neasteptat de bun.

    cu 1 an în urmă (30.07.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Pacat
    Felicitari Oradea pentru achizitie. Personal mi-a placut mult baiatul asta. Poate nu s-a creat "chimia" intre el si Silva. Sa vedem ce surprize ne fac cei de la "U". Nu stiu daca mai pot face ceva ca sezonul trecut.

    cu 1 an în urmă (30.07.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :

    Tamulis
    Tot se aude si am mai citit in cometarii cum ca ar semna Tamulis cu Oradea. Stie careva ceva mai mult

    cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Oradea
      Pare ca deja oradea il urmareste pe instagram pe tamulis.

      cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    • U BT Cluj-Napoca myke:

      ?
      Intrebarea este unde il mai joci pe Tamulis ca nu mai are loc la pozitiile mici !?

      cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Pozitia 3
      Cel putin pe net apare ca pozitia lui principala e pozitia 3. Poate juca si pe pozitia 2 acolo unde e richard si holt.

      cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Asa da!
    In sfârșit un transfer foarte bun, as zice ca e cel mai bun de la Zeno incoace. Sper sa se adapteze repede la tactica lui Achim. In momentul ăsta nu il mai regret pe Ogden.

    cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Tarolis
      Transfer bun reusit de Oradea.Personal cred ca mentinerea lui Ogden ar fi fost o solutie mai buna.
      Mark e un jucator inteligent,acopera bine pozitiile 4 si 5 spre deosebire de Tarolis care e specializat doar pe 4.
      Asteptam cu interes jucatorii de pe pozitiile 3 si 5.
      Pina acum transferurile par OK.

      cu 1 an în urmă (30.07.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    Oradiei pentru acest transfer. Astept sa il revad jucand si sa "notez" progresele facute desi mi-a placut mult ceea ce a aratat in campionatul nostru.
    Ca si alti suporteri ai lui "U" am sperat ca va reveni.

    Pana una alta, la doua saptamani distanta de startul oficial al pregatirilor pentru noul sezon, "U" are cam 60% lot conturat (ma refer in primul rand la straini) ceea ce mi se pare foarte putin.

    Altfel, ma tem ca grupul de whatsapp a lui Gyke a fost "decospirat" si accesul la informatie a fost limitat sau chiar anulat. Asadar nu ne ramane decat sa ne "auzim" dupa 15 august.

    Oricum cred ca noul sezon va aduce meciuri mai disputate si un nivel superior calitativ in campionat. Nu ma pronunt pentru situatia din Cupa Romaniei

    cu 1 an în urmă (31.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      😭😭😭😭😭

      Efectiv mi-e și rușine că nu am decât știri de mâna a doua, precum aceea că Fitzpatrick a semnat cu Steaua..

      cu 1 an în urmă (31.07.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Tarolis...
    Personal mi-a placut foarte mult acest jucator. Cand a plecat a spus ca cu siguranta va mai reveni in Romania....insa nu m-am asteptat sa revina la Oradea...luati-l voi...ticalosilor 😂....cei de la U aparent dorm....

    cu 1 an în urmă (31.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Umblă vorba prin 4 Champions că Silvă l-ar fi refuzat Tarolis acum câteva săptămâni, așa că nu e loc de supărare... Cel puțin până nu vom vedea cine-i va face concurență lui Birce...

      cu 1 an în urmă (31.07.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Despre Doni și de ce...
    ...nu mă supără deloc că nu a revenit la U.

    Ca și caracter, Doni e un tip extraordinar. Cumsecade, bun simț, muncitor, sufletist, tot ce vrei. Din punctul ăsta de vedere nimeni nu-i peste el, eventual e maxim la același nivel. Trec acum la partea sportivă, strict aplicată la contextul U de acum.

    1. Anul trecut când a plecat a fost adus în loc Bircevic. Care, absolut obiectiv, e peste Doni ca nivel al jocului și al impactului ce-l poate avea. Și nu doar ce-l poate avea, dar pe care l-a și avut de fapt în sezonul ce-a trecut. Birce continuă și sezonul următor la noi, lucru care mă bucură foarte mult.

    2. Poate mulți au uitat că între timp a apărut la echipă și Eduard Roschnafsky, care e un 4-5. Părerea mea este că-i peste Grasu ca nivel de joc și potențial, mai ales pe fondul mentalității pe care pare s-o aibă. Așadar, deja un pic din minutele de pe poziția 4 se pot duce către Eduard. Ok, el poate intra și 5, dar acolo sunt Stipe și Cățe, așadar mai greu.

    3. Doni e 4, el nu poate să joace 5 decât în caz de avarie gravă. Cam ca și Birce. Așadar am fi avut deja 3 jucători care se înghesuiau pentru poziția 4.

    4. Suntem la punctul la care așteptăm (suporterii U) cu nerăbdare și curiozitate următorii 3 străini pentru sezonul ce vine. Cam toată lumea își dorește să fie jucători puternici, solizi. Eu îmi doresc mult unii care pot juca eventual mai multe posturi. Un 1-2, un 2-3 și un 3-4 ar fi combinația ideală pentru mine. Dincolo de asta, Doni nu-i, sportiv, la nivelul jucătorilor care cred că pot face diferența pentru noi în Eurocup. L-am văzut în Eurucup anul ăsta, în meciurile pe care le-a avut la Buducnost. Nu este el acela... din păcate.

    Așadar, 1+2+3+4 = Doni n-ar fi fost, din punct de vedere sportiv, un transfer inspirat pentru noi anul ăsta. Și dacă-i adevărat ce spun unii și alții pe aici prin comentarii, înțeleg și de ce ar fi fost refuzat la o adică.

    cu 1 an în urmă (31.07.2022)
    • pipzn:

      Re
      Daca intr-adevar antrenorul si conducerea echipei nu l-au mai vrut atunci discutia (in directia de ce nu ne-am miscat mai repede decat Oradea) nu isi mai are rostul

      Altfel,
      1. Da, Bircevic este peste dar in ceea ce priveste impactul poate fi si partea cealalta a monedei pe care am vazut-o deja si la el si la Stipanovic sezonul trecut (nervi, faulturi tehnice/antisportive/mult prea usor facute, disputa cu antrenorul). Si astea ne pot costa in jocurile echilibrate, cel putin.

      2. Da, a aparut in echipa E.R. premise bune sunt (de la genetica la impactul formarii intr-un club vestic profesionist) dar eu, care nu l-am vazut inca jucand, as astepta sa vad unele lucruri inainte de a face comparatii in sensul de "mai bun" decat...

      3. In principiu de acord. Ma intrebam doar daca (apropo si de punctul 4 scris de dvs.) daca Tarolis nu ar putea juca pe pozitia 4 si putin pe 3. (Chiar am vazut si faze in care s-a descurcat bine). Probabil nu, dar recunosc ca mie mi-a placut mult cum a jucat la noi in trecut + atitudinea) deci sunt prea subiectiv.

      4. Cum ziceam in alt comentariu eu astept 15 august cu ceva emotii pentru ca jocul acesta cu amanatul pana in ultima clipa este riscant. Da, acum stim ca (in buna masura) asa a ajuns Stewart dar la fel de bine putem ajunge in situatia de a aduce jucatori cu cv dar care sa nu treaca examenul medical sau sa se accidenteze rapid in jocurile din presezon pe fondul unor probleme medicale preexistente.

      Iar prezenta lui Tarolis, la nivel de "impact" (in meciurile interne), vom vedea in partidele cu Oradea, ca avem destule exemple din trecut cu Watson care a pus umarul serios la castigarea campionatului de Oradea sau ne-a scos singur dintr-o editie de Cupa Romaniei. Sau (pentru cei mai nostalgici) Zoran Krstanović care, ne-a dat la Craiova +30 puncte

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    A venit si raspunsul
    U a anuntat inlocuitorul lui Stewart, din ce vad eu acelasi profil de jucator. Daca zic ca e mai slab decat Stewart, iar imi sare lumea in cap, asa ca imi voi tine parerile pt mine. Sper sa fie ce trebuie.:)

    cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      Free agent
      A venit ca free agent, fiind dat afara de la Venezia, pt condus pe contrasens pe autostrada. Ce bine ca la noi nu prea are unde:))

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      Inlocuitori
      Sanders si Taylor sunt 1-2 - vin inlocuitori pentru Watson si Brown. Nu cred ca a/au venit inca jucatorul/jucatorii in locul lui Stew (pozitia 3).

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    • Benjamin:

      ..
      Nici eu nu il vad ca fiind inlocuitorul lui Stew. Joaca pe alta pozitie. E mai degraba un jucator care sa ajute pe pozitia 1 (si 2, dar acolo mai sunt optiuni) si pe care sa-l poti folosi cate de mult cu putinta in campionat.
      Nu e un transfer spectaculos, dar sincer cred ca e nevoie de rabdare sa vedem si celelalte 2-3(sper eu) transferuri si dupaia putem sa ne gandim mai clar care o sa fie aportul lui in echipa.

      cu 1 an în urmă (01.08.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!