Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dwight Howard a revenit la Los Angeles Lakers după ce și-a încheiat contractul cu Memphis Grizzlies

Dwight Howard a revenit la Los Angeles Lakers după ce și-a încheiat contractul cu Memphis Grizzlies

În urmă cu aproximativ o săptămână, Adrian Wojnarowski anunța faptul că DeMarcus Cousins și-a rupt ligamentul încrucișat anterior la un antrenament, suferind una dintre cele mai grave accidentări din baschet. Prin urmare, Los Angeles Lakers a fost nevoită să se reorienteze și să găsească rapid o soluție pentru poziția de pivot.

Conform jurnaliștilor americani, formația californiană a ajuns la o înțelegere cu Dwight Howard, sportiv ce va juca al 16-lea sezon al carierei. Acesta a fost unul dintre cei mai promițători pivoți din NBA în primii 10 ani petrecuți în acest sport. Howard și-a început cariera la Orlando Magic și, în 8 ani, a reușit să ajungă de 5 ori în prima echipă a ligii nord-americane. În 2009, baschetbalistul de 2.11 m a condus-o pe formația din Florida până în finala NBA, acolo unde Orlando Magic a fost învinsă de Los Angeles Lakers.

Trei sezoane mai târziu, Dwight Howard a fost trimis chiar la Los Angeles Lakers, acolo unde acesta urma să joace alături de alți baschetbaliști de top precum Kobe Bryant, Steve Nash, sau Pau Gasol. Entuziasmul suporterilor lui Lakers a ajuns la niște cote uriașe, însă jocul de pe teren nu s-a ridicat la același nivel. Decimată de accidentări, formația din Los Angeles s-a calificat în extremis în playoff, de unde a ieșit din primul tur, după un 0-4 sec, cu San Antonio Spurs.

În acea perioadă, Dwight Howard a fost criticat dur de către mai multe personalități din mediul baschetbalistic american, care au susținut că acesta este responsabil pentru relațiile proaste din vestiarul lui Lakers. Cu toate acestea, suporterii californieni și-au dorit foarte mult ca pivotul american să continue la echipă. Aceștia chiar au pus numeroase afișe în oraș, prin care îl rugau pe Dwight Howard să rămână la Los Angeles Lakers.

Sportivul originar din Atlanta nu s-a lăsat înduplecat și a decis să plece la Houston Rockets, acolo unde a format un duo foarte periculos cu James Harden. După trei sezoane fără succes, Howard a petrecut câte un an la Atlanta Hawks și Charlotte Hornets, intrând pe o cale descendentă. În ediția 2018/2019, jucătorul de 33 de ani a jucat pentru Washington Wizards, însă a evoluat în doar 9 partide, din cauza mai multor accidentări.

În această vară, Dwight Howard a fost trimis la Memphis Grizzlies, formație care a început să caute modalități de a scăpa de contractul acestuia. Odată cu interesul arătat de Los Angeles Lakers a apărut și oportunitatea mult așteptată de trupa din Memphis. Aceasta a ajuns la o înțelegere cu Howard, sportiv ce a renunțat la o parte importantă din banii pe care trebuia să îi primească.

În cele din urmă, multiplul All-Star a semnat un contract negarantat cu Los Angeles Lakers pentru sezonul 2019/2020. Acesta a impresionat prin forma fizică arătată în probe, dar și prin atitudinea arătată în discuțiile cu antrenorii și jucătorii echipei californiene. Dincolo de joc, principalele întrebări legate de Howard vizau reputația proastă pe care acesta și-a construit-o în ultimii 8 ani ai carierei. Totuși, contractul fiind negarantat, cei de la Lakers pot să renunțe oricând la pivotul american.

Rămâne de văzut în ce măsură va putea Dwight Howard să o ajute pe Los Angeles Lakers în cursa lor spre câștigarea titlului NBA. Acesta a promis în 2013 că va încerca să se revanșeze față de suporterii echipei ce evoluează în Staples Center.

*foto: Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!