Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Emanuel Cățe: „Ne-am dorit să arătăm că putem să jucăm un baschet bun”

Emanuel Cățe: „Ne-am dorit să arătăm că putem să jucăm un baschet bun”

Astăzi, 26 februarie, România a învins-o fără drept de apel pe Cipru, diferența finală fiind de 25 de puncte: 75-50. Vulturii au câștigat trei din cele patru sferturi și au evoluat foarte bine, având 19 pase decisive.

Unul dintre cei mai buni jucători ai naționalei a fost Emi Cățe, care a adunat 9 puncte, 8 recuperări, 2 capace și o pasă decisivă, pentru un indice al eficienței de +16. Iată ce a declarat pivotul lui U-BT Cluj-Napoca:

A fost un meci în care am și aplicat ceea ce ne-am propus la început. Chiar dacă, aparent, meciul nu avea nicio miză, noi ne-am dorit să arătăm că putem să jucăm un baschet bun, să arătăm că am muncit. Le mulțumim tuturor fanilor extraordinari care au venit și ne-au susținut. Am avut o seară frumoasă de baschet.

Întrebat dacă defensiva poate constitui un atu al naționalei în următoarea fază a precalificărilor, Cățe a răspuns următoarele:

Da, partea de apărare e esențială în orice echipă și, în special, pentru a câștiga multe meciuri la rând. Pe atac nu ne putem baza mereu că vom înscrie de la distanță cum am făcut-o, spre exemplu azi. Dar, în apărare, dacă avem același efort, nu vom avea atâtea probleme spre viitor.

În partida cu Cipru, spre deosebire de jocul cu Bulgaria, Emi i-a avut alături și pe Nandor Kuti și Patrick Richard, colegii săi de la echipa de club.

Vă dați seama că, jucând tot anul cu anumiți jucători, avem o oarecare conexiune pe care cred că am pus-o în aplicare. Dar trebuie să ne unim și să avem aceeași idee de joc cu toată echipa, în special cu toți cei care vin noi la echipa națională.

La final, baschetbalistul în vârstă de 25 de ani a spus câteva cuvinte și despre publicul de la Pitești:

A fost o atmosferă memorabilă. E o treabă extraordinară aici, îmi place foarte mult sala. Sunt condiții foarte bune: sala de joc, sala de forță, tot. Sper să fie cât mai multe astfel de proiecte pentru a dezvolta baschetul din România.

România a încheiat faza a doua a precalificărilor cu un bilanț de 2-4, clasându-se pe poziția a treia în grupa F. Tricolorii vor evolua în faza a treia a precalificărilor, având acolo șansa de a accede în preliminariile EuroBasket 2025.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!