Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Era Prokhorov a luat sfârșit la Brooklyn Nets, după ce magnatul rus și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni într-o tranzacție record

Eduard Popa

Eduard Popa
14.08.2019

Era Prokhorov a luat sfârșit la Brooklyn Nets, după ce magnatul rus și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni într-o tranzacție record

Mikhail Prokhorov era unul dintre cei mai exotici și controversați patroni din NBA. Magnatul rus a cumpărat New Jersey Nets în 2010, în schimbul sumei de 365 de milioane de dolari. Chiar dacă rezultatele au fost mixte de-a lungul acestui deceniu, rusul a reușit să facă o super afacere cu formația care s-a mutat în Brooklyn.

Potrivit Yahoo News, miliardarul Joseph Tsai, cofondatorul companiei de e-commerce Alibaba a cumpărat și pachetul majoritar de acțiuni de la Prokhorov. Asta după ce în 2017, Tsai a achiziționat 49% din acțiunile Brooklyn Nets, în schimbul a 1 miliard de dolari. El a activat zilele acestea o clauză prin a cumpărat și celelalte 51% din acțiuni, pentru 1,35 miliarde. Cu cele 2,35 miliarde primite de la Tsai, Prokhorov depășește recordul din NBA, stabilit după vânzarea celor de la Houston Rockets cu 2,2 miliarde de dolari.

Joseph Tsai are 55 de ani, este vicepreședintele Alibaba, a terminat dreptul la Yale și are o avere estimată de Bloomberg la 10,2 miliarde de dolari.

Investiția făcută de Tsai s-ar putea să fie una profitabilă, dat fiind faptul că în această vară au semnat cu Nets superstarurile Kyrie Irving și Kevin Durant, plus pivotul DeAndre Jordan, fost First Team All-NBA. Durant are însă șanse infima să joace în noul sezon pentru Nets, dată fiind accidentarea suferită în finala NBA pierdută de Golden State Warriors cu Toronto Raptors.

Cât despre timpul petrecut de Prokhorov la conducerea Nets, acesta a reușit să aducă o singură victorie într-o rundă de playoff, în sezonul 2013/2014. Prețul pentru această singură victorie în playoff a fost însă amanetarea viitorului francizei, după trade-ul făcut la începutul sezonului prin care Nets i-a adus în echipă pe veteranii Paul Pierce și Kevin Garnett, să joace alături de Deron Williams, Joe Johnson și Brook Lopez.

Cu toate acestea, formația din Brooklyn nu a reușit să confirme statutul de „super team”. În 2014/2015 Nets au terminat pe locul 8 și au pierdut în șase meciuri în fața lui Atlanta Hawks. Brooklyn a revenit în playoff abia sezonul trecut, fiind conduși de All-Star-ul D’Angelo Russell, după mai multe sezoane extrem de dificile.

*foto: ibtimes.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!