Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș continuă seria victoriilor în Liga Națională

FC Argeș continuă seria victoriilor în Liga Națională

Primul meci al serii de sâmbătă, 2 decembrie, le-a pus față în față pe FC Argeș și CSM Focșani în Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Piteștenii au câștigat duelul din etapa a 11-a, scor 80-74 și au prelungit astfel seria victoriilor.

Pitești: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Focșani: Derryck Thornton Jr., Rijad Avdic, Dragoș Axinte, Sherwood Brown, Ionuț Berceanu

Gazdele întâlnirii au marcat primele nouă puncte și apoi Douvier a dus scorul la 11-3 după trei minute, iar din acel moment CSM Focșani a început să recupereze ușor deficitul și Berceanu a scăzut diferența la o singură posesie, 11-9. Triplele lui Douvier și Kelly au dus-o pe FC Argeș într-un run de 6-0, de unde vrâncenii au putut din nou să reducă scorul de pe tabelă (19-17). Formația viola s-a dus cel mult la șase puncte în față în restul sfertului inaugural și perioada s-a încheiat cu 25-21.

CSM Focșani a trecut în premieră la conducere cu reușita lui Petrișor, de la semi-distanță, pentru 25-26 și imediat a urmat time-out-ul lui Nebojsa Vidic. Aproape cinci minute pline au trecut din sfertul doi până la primele puncte ale lui FC Argeș, situația ofensivă din această perioadă fiind foarte modestă și tabela s-a blocat pentru multe atacuri la 27-26. Vrâncenii au avut nevoie de câteva minute pentru a prelua din nou conducerea și după un layup semnat de Luca Cârstea a venit încă un timp de odihnă al celor de la FC Argeș. Situația s-a schimbat foarte puțin după acea pauză și la vestiare s-a intrat cu scor egal, 32-32.

Amfitrionii n-au putut să pună mai mult de patru puncte în plus pe tabelă în deschiderea reprizei secunde și CSM Focșani a egalat din nou la 38-38, după care Jevtovic a avut o încercare precisă din căciulă. Cele două formații au avut alte momente proaste în atac, triplele lui Axinte, Avdic și Brown fiind cele care au ajutat-o pe CSM Focșani să se ducă la 42-49, de unde Allen a răspuns cu o altă reușită de la distanță. O perioadă cu opt puncte consecutive i-a permis lui FC Argeș să întoarcă situația de pe tabelă preț de câteva secunde și sfertul al treilea a ajuns la final cu 52-52.

Ambele formații au fost pe rând la conducere în debutul ultimului act, Chițu fiind cel care și-a dus echipa la 60-57, iar diferența de trei puncte s-a repetat și la jumătatea acestui sfert. Berceanu și-a continuat prestația foarte bună în atac și a marcat pentru 62-61, peste câteva secunde fiind rândul lui Brown să nu rateze de la linia de fault și ulterior Jevtovic a înscris o liberă din cele două avute. Corey Allen a dus diferența după foarte mult timp la patru puncte și Focșaniul a cerut imediat time-out, același american fiind cel care a înscris la 72-67. FC Argeș a trăit cu emoții finalul partidei, după ce a condus cu +6, dar a reacționat bine și a putut în cele din urmă să se impună cu 80 la 74.

Nikola Jevtovic (17 puncte, 7 recuperări), Corey Allen (15 puncte, 3 pase decisive, 3/5 de la distanță) și Tudor Fometescu (11 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 3/5 de la distanță) au fost liderii lui FC Argeș.

Rijad Avdic s-a evidențiat cu 21 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 8/10 din acțiune pentru CSM Focșani. Ionuț Berceanu a stat cu 19 puncte și 6 recuperări, iar Pavle Reljic a contribuit cu 15 puncte și 4 pase decisive.

FC Argeș (9-1) merge pe terenul nou-promovatei CS Vâlcea în următoarea rundă, iar pentru CSM Focșani (1-9) vine duelul de acasă cu CSM Constanța.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!