Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș încheie seria de trei înfrângeri în ultimul meci din 2023

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.12.2023

FC Argeș încheie seria de trei înfrângeri în ultimul meci din 2023

FC Argeș a trecut peste cele trei meciuri pierdute la rând și a învins-o pe SCM U Craiova în prologul etapei cu numărul 15 din Liga Națională de Baschet Masculin. Vulturii au dominat categoric repriza a doua pentru a își consolida locul al doilea în grupa B, iar la final tabela indica 91-62.

FC Argeș: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

SCM U Craiova: Vitaliy Zotov, Nik Dragan, Amedeo Casale, Matt Freeman, Bogdan Țîbîrnă

Oaspeții au avut controlul asupra startului de partidă și au transformat două triple fără răspuns în primele minute, prin Casale și Dragan. Fometescu și Kelly au adus câte două puncte din interior pentru argeșeni, dar Casale a adus imediat un nou coș de trei. Alb-violeții răspundeau cu un run de 8-0, dirijat de Jevtovic, prin care conduceau pentru prima oară în meci, 14-9. Milovanovic a oprit acest moment bun de joc printr-un layup și două libere transformate, înainte ca Gavrilă să aducă primul coș de afară al gazdelor. După 10 minute, tabela indica 20-17.

Preț de patru minute, formația pregătită de Nebojsa Vidic a traversat o secetă ofensivă și a reușit să înscrie un singur punct, printr-o aruncare liberă a lui Allen. În acest timp, Zotov a marcat șapte puncte pentru Leii din Bănie pentru a duce scorul la 21-24. Fometescu a întrerupt run-ul ucraineanului cu un coș de trei prin care egala la 24. Casale a răspuns cu aceeași monedă, reușind a treia astfel de reușită în acest joc. Jevtovic și-a readus echipa la conducere prin cinci puncte la rând. La pauza mare, vulturii conduceau cu 37-29, scor stabilit de stop-șutul de la semi-distanță al lui Allen.

Diferența a intrat pentru prima oară în double-digits, după ce Douvier a reușit un coș de trei la prima posesie a reprizei secunde. Casale a răspuns cu același procedeu. Jevtovic și Douvier au marcat cinci puncte fără răspuns, dar Zotov și-a ținut echipa în joc cu două reușite consecutive din interior. Andrieș a dus scorul la 49-36 și a forțat timeout-ul lui Stepanovski. Trupa din Trivale a continuat să își crească avansul prin liberele lui Jevtovic și Fometescu. Înaintea actului decisiv, scorul era 61-46.

Debutul sfertului patru a fost sărac în realizări ofensive, iar singurele puncte din primele două minute și jumătate au fost semnate de liberele lui Jevtovic. Zotov a reușit să puncteze la rândul său de la linia de pedeapsă. Primul coș din acțiune al parțialului i-a aparținut lui Zotov, care a reușit un slam-dunk. Andrieș a mai adăugat la agonia oltenilor printr-un coș cu fault. Formația pregătită de Nebojsa Vidic a avut parte de un final liniștit de partidă și s-a impus cu 91-62.

Nikola Jevtovic a fost aproape de double-double și a avut 19 puncte și 9 recuperări. Corey Allen a adus 18 puncte pentru argeșeni. Vitaliy Zotov a fost principalul marcator al oltenilor, cu 13 puncte, urmat de Amedeo Casale și Milan Milovanovic cu câte 12.

FC Argeș încheie anul calendaristic cu un bilanț de 10-4, în timp ce adversarii lor de la SCM U Craiova se situează la 5-7. În prima rundă din 2024, oltenii vor da piept cu CSM Constanța, în timp ce vulturii vor sta pe tușă.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • drazenpetrovic :

    Craiova
    Se pare ca epoca când Craiova a reprezentat o echipa de luat in seama in campionatul nostru s-a încheiat, sau cel puțin asta este situația sezonul asta. Echipa de la inceputul anilor 2010 (LeVar, Dzambic, Dragusin, etc), entuziasmul de la sala din acei ani (chiar dacă publicul din Craiova nu a fost niciodată foarte avizat pe baschet) și chiar și un conducator gen Tomita (cu toate ale lui) par ceva wow in acest moment.
    Stepanovski la inceput a părut un profesionist și o mâna de fier, pentru ca in partea a doua a anului trecut și mai ales sezonul asta sa își arate adevarata fata, adică nimic altceva decât un pripășit care abia așteaptă sa își ia salariul și sa stea cât mai departe de razboiul de la el de acasă. Limbaj de lemn, nici un pic de demnitate in a-și asuma ceva, decizii de neînțeles in a folosi jucatori care par ca își bat joc (Tibarna) sau sunt veniți aici sa își facă “cifrele” pentru viitorul transfer (Zotov) “arestând” mingea pe faza de atac și neconstruind nimic cu cap sau, pur și simplu, o grămada de jucatori ieftini și de o mediocritate colosala (personal cred ca doar Casale ar putea fi un jucător interesant). Nu a ieșit niciodată sa critice ceva, sa para ca își dorește ceva cu adevărat sau sa spună ca el a greșit. Ce poți spera de la un astfel de antrenor?
    Pe de alta parte, echipa pare a nimănui. Dincolo de salariile care vin la timp, nimănui nu ii pasa ca echipa va ieși pe locul 6,10 sau 14. Pentru ca, din păcate, asta se întâmpla când nu este un profesionist la conducere, caruia sa ii pese de ce se intampla si care sa aibă puterea de a schimba ceva. Spectatorii s-au împuținat enorm și atunci te intrebi, care e sensul unei astfel de echipe? Din păcate, așa cum se întâmpla de multe ori pe la echipele primăriilor, întrebarea mea va rămâne aproape sigur fără răspuns. Nu sunt deloc optimist in ceea ce privește aceasta echipa. Din punctul meu de vedere sezonul asta e compromis (chiar si cu o calificare in extremis in Top 10), anul viitor vom vedea clar dacă mai e vreo speranța pentru o echipa competitiva la Craiova. O echipa gen Pitești ieri, ca sa dau un exemplu.

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!