Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș se impune într-o manieră dramatică pe terenul Craiovei

FC Argeș se impune într-o manieră dramatică pe terenul Craiovei

SCM Universitatea Craiova și FC Argeș Pitești s-au întâlnit în cursul serii de sâmbătă, 28 octombrie, în unul dintre meciurile Conferinței B din Liga Națională de Baschet Masculin. Piteștenii au ajuns la a 5-a victorie în șase apariții în campionat, după 82 la 80 în urma unei reprize de overtime în Bănie, coșul decisiv fiind marcat pe sirenă de către Raijon Kelly.

Craiova: Vitaliy Zotov, Javon Green, Nik Dragan, George Blaj-Voinescu, Bogdan Țîbîrnă

Pitești: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Țîbîrnă a deblocat tabela cu o reușită de la distanță și Jevtovic a avut liberele împărțite, după ce piteștenii și-au ratat primele încercări din acțiune, iar Greene a mărit diferența la două posesii: 5-1. Dragan a irosit șansa unui four-point play pe faultul lui Douvier, după care și Greene a fost trimis la linia de fault și peste câteva secunde Țîbîrnă a scuturat din nou plasa de la distanță pentru 12-3. FC Argeș a devenit mai atentă în defensivă pe următoarele posesii și a început să scadă din deficit (16-12), în ultimele două minute și jumătate ale sfertului inaugural doar Milovanovic fiind precis și SCM U Craiova a reușit să conducă cu 18-12.

Smith a fost primul jucător din tabăra Piteștiului cu mai mult de trei puncte marcate și la 20-18 a urmat un timp de odihnă din partea Craiovei, după un început mai bun de sfert pentru FC Argeș. Diferența a urcat la cel mult patru lungimi în dreptul oltenilor pe următoarele atacuri și reușitele consecutive ale lui Zotov l-au forțat pe Nebojsa Vidic să ceară time-out la 26-22. Douvier a putut egala situația cu patru minute înaintea pauzei și tot el a dus-o în premieră pe FC Argeș la conducere, 26-27, de unde s-a trecut la un avans maxim de patru puncte și alb-violeții au avut 28-30 la pauză.

Debutul reprizei secunde le-a adus Leilor Băniei cinci puncte consecutive și s-a făcut 33-30 în decurs de 100 de secunde, iar Casale a prelungit run-ul gazdelor cu un coș de afară. Zotov l-a forțat pe antrenorul piteștenilor să solicite un timp de odihnă la 41-30, oaspeții fiind fără vreo reușită în prima jumătate a sfertului trei, Naje Smith fiind cel care a oprit parțialul de 13-0 în care s-au aflat jucătorii Craiovei. Oltenii au putut să mențină un ecart format din două cifre pentru o bună bucată din timpul rămas în acest act și au ajuns la +12, de unde FC Argeș a coborât puțin, până la 51-42.

Freeman a refăcut un avans de măcar 10 puncte pentru SCM U Craiova după ce a fost lăsat singur în colțul terenului pentru 54-44, de unde FC Argeș a avut o tresărire de câteva zeci de secunde, dar ofensivul lui Kelly le-a dat posesia gazdelor la +9. Zotov a irosit o încercare pretențioasă de la logo și FC Argeș n-a putut să pedepsească, după o triplă ratată și pași fluierați la Smith, astfel că gazdele au urcat la 60-49 prin reușita de la semi-distanță a lui Freeman. Speranțele alb-violeților s-au reaprins cu tripla lui Jevtovic, de la 62-58, și curând Allen a marcat la rândul său de la distanță, iar Zotov a răspuns pentru +3 cu un minut rămas pe cronometru. Piteștenii au comis un fault ofensiv ulterior, dar Craiova n-a profitat și Kelly a redus handicapul la unul minim și tot Jevtovic a înscris de trei puncte pentru a egala situația, intrându-se cu 66-66 în overtime, după ce Țîbîrnă a fost sancționat cu fault ofensiv pe ultima posesie a gazdelor.

Repriza suplimentară a început cu ambele formații în avantaj în diferite momente, Fometescu fiind cel care a dus-o pe FC Argeș la 69-70. După noi puncte ale lui Fometescu, Allen a ajutat la desprinderea oaspeților și apoi Greene a trecut pe la linia de fault pentru 72-74. Craiova a beneficiat de un tip-in pentru a prelua conducerea, iar Allen a întâmpinat la rândul său probleme la aruncările libere, după care Fometescu a aruncat precis din spatele arcului de cerc pentru 75-77. Allen și Zotov n-au greșit apoi la libere, fundașul Craiovei fiind autorul unui three-point play (80-79), dar meciul s-a decis cu reușita lui Raijon Kelly pe sirenă, 80-82.

Nikola Jevtovic a adunat 20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace pentru FC Argeș, Corey Allen l-a urmat cu un double-double format din 15 puncte și 10 pase decisive, alături de 4 recuperări, iar Raijon Kelly a stat cu 12 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

Vitaliy Zotov a răspuns cu 24 de puncte (8/21 din acțiune), iar următorii marcatori ai Craiovei au fost Matt Freeman (13 puncte, 6 recuperări) și Javon Greene (12 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări).

SCM U Craiova (0-3) are parte, în runda viitoare, de o deplasare la Constanța, în timp ce pe FC Argeș (5-1) o așteaptă un weekend liber.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

3 comentarii la aceasta stire:
  • drazenpetrovic :

    Stepanovski
    Meci foarte prost gestionat pe final de antrenorul Craiovei. Cu 3 minute înainte de final, la +11 , toate atacurile Craiovei au fost duse pe limita celor 24 de secunde, pe jucători parând ca nu ii interesează sa mai marcheze sau sperând intr-o minune pe ultimele 2-3 secunde de arac. Minunea nu a venit, Piteștiul și-a intrat in mâna (Jevtovic jucătorul lor nr.1 si azi ca mai întotdeauna) și astfel s-a ajuns la +1 cu 1 minut înainte de final. Craiova e nevoită sa atace și lucrurile cumva și-au revenit, astfel încât cu 13 secunde înainte de final Craiova e la +3 și Pitești are mingea. Cu ambele echipe in penalizare, in loc sa ceara fault rapid după 2-3 secunde, astfel încât sa nu permită Piteștiului o aruncare de 3, Stepanovski nu reacționează (din păcate nici jucatorii) lăsându-l pe Jevtovic cu aruncare deschisă de 3 in ultima secunda si meciul s-a dus in overtime. Mi se pare evident ca intr-un scenariu cu faulturi rapide la 2-3 secunde de o parte si de alta si având +3 cu 13 secunde înainte de final aveam toate șansele sa câștigam.
    In alta ordine de idei, anul asta echipa pare low budget fata de anii trecuți. Chiar si cu revenirea lui Watson nu o văd pe Craiova in primele 8 in acest an, cu atât mai puțin o echipa de primele 4-6 locuri cum ne-a obișnuit in ultimii ani. Probabil anul asta, asa cum par lucrurile, s-a redus semnificativ bugetul de la baschet in favoarea echipei de handbal fete.

    cu 6 luni în urmă (28.10.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    meci cu final dramatic
    Craiova pierzand pe mana ei sau a .....antrenorului. Pe de alta parte sa fie dramatism si la noi nu doar ...la sarbi,

    cu 6 luni în urmă (28.10.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    leii din banie
    au cam ramas fara colți

    cu 5 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!