Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Mă bucură doar victoria, nu mă bucură foarte mult și jocul”

David Istrate, Mara Mihăilescu

David Istrate, Mara Mihăilescu
11.02.2019

Luni, 11 februarie, în sala Trivale din Pitești a avut loc confruntarea dintre BCM U FC Argeș și SCM Timișoara. Gazda partidei a reușit să se impună cu scorul de 86-85 și astfel, a egalat-o în clasament pe adversara din acest joc.

La final, antrenorul argeșenilor s-a arătat bucuros de victorie, însă a observat mai multe greșeli în jocul prestat de elevii săi.

Da, un meci de care noi am spus de la început că este foarte greu. E un meci împotriva unor jucători imprevizibili care, nu neapărat prin organizarea jocului, dar prin acțiunile de unu la unu pot aduce puncte ușoare, iar acest lucru s-a și întâmplat. Mă bucură doar victoria, nu mă bucură foarte mult și jocul, nici ceea ce am discutat cu băieții. Am avut prea multe situații, deciziile noastre nu au fost cele pe care noi le-am pregătit. Am încercat să ne punem în valoare jucătorii pe anumite poziții și nu am respectat de la început acest lucru. După aceea, era firesc să facem schimbări prin care să aducem prospețime celor din teren și sigur că de pe bancă trebuie să vină cu o altă atitudine, o apărare mai bună. Am greșit prea mult la recuperări și chiar dacă este doar o recuperare ofensivă, noi trebuia să avem cel puțin șase-șapte recuperări peste ei pentru că noi suntem o echipă pe care o preocupă acest lucru. Însă, astăzi, se pare că nu am fost concentrați așa cum ne-am obișnuit de fiecare dată. Mă bucură victoria, este o victorie importantă. Timișoara confirmă că este o echipă pe val, o echipă care nu întâmplător a învins primele două echipe din campionat. Sigur că trebuie să ne punem la punct anumite lucruri și să evoluăm din ce în ce mai bine.”

În continuare, Florin Nini a vorbit și despre ceea ce urmează pentru formația sa în pauza destinată jocurilor echipelor naționale.

Urmează o perioadă în care iar vom fi văduviți de jucătorii de națională. Mă bucur și pentru Ciotlăuș că a primit convocarea astăzi, deci nu vom fi nici măcar opt la antrenamente. E un lucru care, din păcate, nu ne dă voie să ne creem continuitatea în omogenitate și să ne punem la punct ceea ce avem nevoie. Dar, e o situație pe care trebuie să o gestionăm. Urmează o perioadă în care trebuie să ne recuperăm anumiți jucători și sigur să reușim să avem o altă evoluție în următoarele două meciuri. Următoarele două meciuri vor fi extrem de importante, la Oradea și la Cluj, dacă nu mă înșel, în deplasare. Deci două meciuri din care vrem să venim cu o victorie. Suntem o echipă care are potențial, care poate să evolueze mult mai bine, important este să avem constanță în evoluțiile bune din timpul jocului.”

La final, Nini l-a lăudat pe Vladan Vukosavljevic, baschetbalist ce a înscris 31 de puncte în acest duel.

Da, este un jucător care știe să-și folosească procedeele și în primul rând, gabaritul. Atunci când am pregătit ceea ce trebuia și am avut rotația la timp nu a fost cel care a finalizat acțiunea. Însă, de fiecare dată, sigur că noi, prin ritmul nostru și prin anumite situații am permis să aducă la fel de multe puncte. Era unul din jucătorii pe care sigur că încercam să îi limităm numărul de puncte, dar așa cum ați văzut, sunt și alți jucători la Timișoara care pot aduce puncte. Este un jucător valoros, a demonstrat acest lucru, nu este doar un meci, în fața diferiților jucători de diferite talii și gabarituri și sigur că este un jucător de care trebuie să avem grijă.”

În acest moment, BCM U Pitești împarte pozițiile 5-6 cu SCM Timișoara, având 8 victorii și 10 înfrângeri. În următoarea etapă, echipa piteșteană va juca la Oradea împotriva campioanei en-titre.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Nini
    No, bravo, Nini. Bravo, Pitesti. Cam greu cu pivotul lor care se pare ca face legea in campionat.

    cu 5 ani în urmă (11.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!