Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Focar de coronavirus la CSO Voluntari după meciurile de la Memorialul Elemer Tordai

Focar de coronavirus la CSO Voluntari după meciurile de la Memorialul Elemer Tordai

Cel puțin șapte jucători de la CSO Voluntari au fost confirmați pozitiv cu virusul sars-cov2 după participarea la turneul Memorial Elemer Tordai, cu doar câteva zile înainte de startul noului sezon competițional. 

Mai mult, alți doi membri din staff și alte trei persoane, membri de familie ai celor pozitivați au fost la rândul lor confirmați pozitiv cu virusul sars-cov2. 

Oficialii ilfoveni anunță că infectarea a apărut după ce unul dintre cluburile care au participat la turneu ar fi apelat la „scurtături” și nu a respectat regulile pentru competiție.

„Din nefericire, sfârșitul săptămânii trecute nu a adus doar vești bune. După ce câțiva dintre componenții lotului au acuzat simptome (febră, dureri musculare, duse, stare acută de oboseală) în noaptea de vineri spre sâmbătă, întreaga echipă a fost testată în dimineața de luni, 12 octombrie, la fix 7 zile de la ultima testare, realizată înaintea Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu. Rezultatul primit noaptea trecută a fost unul trist: 9 cazuri pozitive, dintre care 7 vin din rândul sportivilor. De asemenea, trei membri ai familiilor noastre au fost depistați pozitivi, totalul ajungând la 12 în acest moment. 

Sportivii și membrii staffului care au fost testați negativ au trecut și ei în izolare și vor repeta testul săptămâna aceasta. CSO Voluntari a informat DSP-ul cu privire la această situație și va urma directivele impuse de această instituție.  Activitatea echipei a fost suspendată începând de aseară. 

Situația noastră reprezintă un semnal de alarmă cât se poate de clar cu privire la strictețea și transparența cu care competițiile trebuie organizate și desfășurate. Măsurile și prevederile legislative trebuie respectate întocmai și toată lumea trebuie să le trateze cu maximă responsabilitate. 

Din păcate, așa cum am comunicat în această dimineață Federatia Romana de Baschet, am observat cu mare dezamăgire și frustrare că unii dintre partenerii noștri de competiție nu au arătat nici grijă, nici transparență, nici respect față de reguli și de oameni. Sperăm că în aceste momente dificile, toată lumea să aibă maturitatea și tăria de a-și asuma greșelile și de a învăța din ele prin calea cea mai grea. În situația actuală, ”scurtăturile”, trecerea cu vederea și omiterea adevărului nu pot fi justificate în fața sportului, a fanilor, a partenerilor și, mai ales, a familiilor tuturor celor implicați în fenomen. 

Ne rugăm pentru sănătatea tuturor și pentru recuperarea cât mai rapidă a celor afectați de acest virus! 

Suntem siguri că ne vom întoarce și mai puternici, gata să continuăm ceea ce am început împreună.”

 

𝟗 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢 𝐂𝐒𝐎 𝐕𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐯 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗 Din nefericire, sfârșitul săptămânii trecute nu a adus doar vești...

Posted by CSO Voluntari - Baschet on Tuesday, October 13, 2020

REVENIM CU DETALII!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!