Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Frederic Fauthoux s-a întors în România după mai bine de 30 de ani

Frederic Fauthoux s-a întors în România după mai bine de 30 de ani

JL Bourg a întrerupt miercuri, 11 ianuarie, o serie de patru înfrângeri consecutive și s-a impus cu 88 la 79 pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca. Datorită acestui succes, francezii au ajuns la un bilanț de 7-3 în EuroCup și au revenit pe prima poziție a grupei A.

Iată ce a declarat Frederic Fauthoux, antrenorul lui Bourg, în legătură cu victoria echipei sale:

În primul rând, suntem foarte fericiți, fiindcă știam că e foarte dificil să câștigi în Cluj. Au câștigat trei meciuri acasă și au marcat o mulțime de puncte de fiecare dată. Am arătat o defensivă agresivă și au înscris sub 80 de puncte. Aceasta a fost cheia jocului. La finalul anului am fost obosiți, probabil, atât fizic, cât și mental, fiindcă am avut multe meciuri dificile. Am pierdut multă energie, iar pauza a fost bună pentru noi. După ce jucătorii au revenit, am muncit foarte mult, ne-am regăsit energia și entuziasmul de care aveam nevoie pentru a juca baschet cu un ritm bun.

Pentru Fauthoux nu este prima oară când se află în Cluj-Napoca. În urmă cu mai bine de 30 de ani, în stagiunea 1991-1992, Universitatea Cluj-Napoca a primit vizita lui Pau Orthez, într-o dublă manșă din FIBA European Cup, iar actualul antrenor al lui Bourg făcea parte din lotul francezilor. L-am întrebat pe Fauthoux despre acel moment, iar tehnicianul alb-roșiilor ne-a povestit ce își mai amintește din acea deplasare:

Mulțumesc pentru întrebare! A fost un moment extraordinar pentru Pau Orthez și pentru mine. A fost prima oară când am jucat împotriva lui Ghiță Mureșan, iar în următorul an ni s-a alăturat. Îmi amintesc atmosfera, fumul din sală, fanii au fost extraordinari și sunt foarte fericit că m-am întors în Cluj.

Întrebat dacă mai ține legătura cu Ghiță Mureșan, Fauthoux a răspuns următoarele:

Nu prea ținem legătura. El s-a întors de două sau trei ori în Pau însă eu eram în Paris atunci.

Universitatea Cluj-Napoca a pierdut atunci seria cu Pau Orthez, cu toate că, în tur, s-a impus cu 107 la 101. Din acea echipă a alb-negrilor mai făceau parte jucători precum Mircea Cristescu, Dorin Pintea, Bruno Roschnafsky, Horea Rotaru, Mihai Sinevici sau Marcel Țenter.

Frederic Fauthoux s-a arătat impresionat și de atmosfera din prezent, făcută de fanii lui U-BT în Sala Polivalentă:

A fost o atmosferă fantastică. Fani extraordinari. Atât jucătorii, cât și noi, ca staff, ne dorim meciuri cu o asemenea atmosferă.

Conform unui chestionar realizat la jumătatea sezonului, 55% dintre managerii generali ai formațiilor din EuroCup au votat-o pe JL Bourg drept cea mai surprinzătoare echipă din actuala stagiune a competiției. Iată ce a spus Fauthoux cu privire la acest aspect:

E doar jumătatea sezonului. Vom vedea la final.

Pentru JL Bourg urmează meciuri cu Umana Reyer Venezia, Lietkabelis și Brescia în 7DAYS EuroCup.

*foto: lequotidiendusport.fr, lexpress.fr

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer
    clar nu mi-l amintesc pe Frederic. Dar imi amintesc de fumul din sala. Citat " Îmi amintesc atmosfera, fumul din sală, fanii au fost extraordinari și sunt foarte fericit că m-am întors în Cluj."
    Pentru cei mai tineri trebuie spus ca fumul din sala NU se datora petardelor sau fumigenelor ci tigarilor. Se fuma pe hol sau sub tribune, iar de obicei repriza a doua era calvar pentru oaspeti, ( presupunind ca sportivii locali erau obisnuiti) fumul tigarilor invada sala si practic exista ca o picla. Asta a fost remarcat si de celebra delegatie a echipei Primigi Vicenza in Cupa Campionilor la feminin, dar nu numai. Practic devenise parte din "tactica". Cu sincer regret anunt ca am contribuit si eu la atmosfera asta... :)
    Intre-timp m-am lasat de "sportul" asta ( e vorba de fumat, ca la cos ma mai "chinui" sa arunc).

    cu 1 an în urmă (12.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!