Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupele valorice din LNBM, începând cu stagiunea 2018/2019

Eduard Popa

Eduard Popa
23.06.2018

 liga nationala baschet masculin 2018 2019

Începând cu sezonul 2018/2019, Liga Națională de Baschet Masculin va avea un nou format, în stilul unei „Superligi”. Astfel, toate formațiile vor fi înscrise în aceeași ligă, dar vor juca în 3 grupe valorice, în funcție de performanțele din sezonul recent încheiat.

Pe cale de consecință, cele trei grupe valorice, în funcție de rezultatele obținute în sezonul 2017/2018, sunt următoarele:

Grupa valorică A, care coincide cu formațiile care au jucat în playoff-ul Ligii Naționale:

  1. CSM CSU Oradea
  2. CSM Steaua EximBank București
  3. U-BT Cluj-Napoca
  4. BC CSU Sibiu
  5. BC SCM Timișoara
  6. BCM U FC Argeș Pitești
  7. SCM U Craiova
  8. Phoenix Galați

Grupa valorică B – cele 3 echipe care au terminat sezonul 2017/2018, la care se adaugă primele cinci echipe din Liga 1:

  1. Timba Timișoara
  2. Politehnica Iași
  3. Dinamo București
  4. Cuza Sport Brăila
  5. Știința București
  6. Athletic Constanța
  7. Aurel Vlaicu București
  8. CSM Ploiești

Grupa valorică C – restul echipelor de seniori care au participat anul trecut în Liga 1, sau care se vor înscrie în competiție:

  1. CSO Voluntari
  2. CSM Sighetu Marmației
  3. CSM Mediaș
  4. ACS Târgu Jiu
  5. CSU Brașiv
  6. Agronomia București
  7. CSU Ploiești
  8. Rapid București

+ alte echipe care vor juca de anul viitor la nivel de seniori.

Tragerea la sorți și stabilirea programului pe etape se va face pe 25 iulie. Noul sezon de Liga Națională la baschet masculin este programat să înceapă pe 6 octombrie 2018.

Reamintim că în prima fază, în cele 3 grupe valorice se va juca într-un sistem tur-retur, după care va urma faza a doua, cu 4 grupe a câte 6 echipe, grupate astfel:

Prima grupă valorică (Grupa Roșie), adică locurile 1/6 din grupa valorică A în faza 1.

A 2-a grupă valorică (Grupa Galbenă), formată din locurile 7 și 8 din Grupa valorică A, primele trei clasate din Grupa Valorică B și prima clasată din Grupa Valorică C.

A 3-a grupă valorică (Grupa Albastră) – locurile 4/8 din Grupa Valorică B și locul 2 din Grupa Valorică C.

A 4-a grupă valorică (Grupa Verde) – echipele de la locul 3 în sus din Grupa valorică C.

Și în faza a doua se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, fapt ce va consemna alte zece etape. Astfel, în urma sezonului regulat, fiecare echipă urmează să joace câte 24 meciuri, după care urmează playoff-ul.

În playoff se califică Echipele din Grupa Roșie și primele două clasate în Grupa Galbenă.

Ultimele patru clasate în Grupa Galbenă și primele patru din Grupa Albastră vor juca playoff-ul pentru locurile 9-16. Ultimele două din Grupa Albastră și echipele din Grupa Verde vor juca la rândul lor între ele pentru clasificarea după locul 17.

*foto: sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    baschetul in era Don Paun de la Ploiesti...
    Am cautat informatii despre situatia baschetului in Islanda (tara care in acest moment ne este superioara la toate sporturile de echipa importante). Acolo exista o prima liga cu 12 echipe si o a doua cu 9, posibil sa mai existe si alte ligi inferioare. Asadar, o tara cu o populatie cat a Clujului poate avea 12 echipe in prima liga, Romania nu. Aceasta spune multe despre situatia sportului in tara noastra, unde majoritatea federatiilor (si nu numai) sunt conduse de incompetenti. Sunt curios care vor fi regulile privind componenta loturilor, referindu-ma aici mai ales la numarul de straini acceptat. Presupun ca regulile vor fi aceleasi pentru toate echipele din moment ce in faza a doua, in grupa galbena vor evolua echipe provenite din toate cele trei grupe valorice participante in prima faza. Deci, toata lumea cu 5 sau 6 straini. Merita oare, sau isi permite vreo echipa din a treia grupa valorica de exemplu, sa plateasca 5 straini, chiar modesti? Sau joaca in prima faza cu unul-doi, iar apoi mai aduce 4, daca e nevoie, si daca poate?! Inca o data, sustin ca o formula mai buna era cea cu 10 echipe in fiecare grupa valorica,cu 3-4 intalniri fiecare cu fiecare, cu reguli specifice fiecarei grupe si cu promovari si retrogradari. Si, mai ales, cu o strategie de viitor sanatoasa si cu bani directionati catre promovarea baschetului. In acest sistem cred se va crea un haos total. In alta ordine de idei, as aminti ca traim intr-o perioada cand in toate sporturile (ma refer la nivel global si la oameni cu adevarat priceputi sa promoveze sportul si sa faca bani), se incearca o marire a numarului de echipe participante la competitiile premium, pe cand la noi se merge incet,dar sigur, spre dezastru. Sunt curios, daca acesti "gropari" ai baschetului romanesc au reusit ca in 8 ani sa reduca numarul de echipe de la 16 la 8,in cat timp pot ajunge la grupe de 4? Sa se joace doar o luna,cel mult doua pe an, ca la campionatul mondial si restul anului vacanta,cu 10-15000 de Euro salariu lunar. Trai neneaca, pe banii fraierilor.

    cu 5 ani în urmă (23.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      poate o fi bine
      poate o fi rau. Vezi vreo analiza, vreo motivare din partea FRB? Numa zic ca asa va fi si basta. Fara vreo analiza de situatie, vreo predictie de impact financiar, asupra juniorilor, etc. Deci da, lab#reala pe bani multi.

      cu 5 ani în urmă (23.06.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!