Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu inedit cu Amedeo Casale. Ce ar alege un ”italiano vero” între pizza și paste, la ce job nu s-ar descurca deloc și cum ar descrie el România

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
07.02.2019

Amedeo Casale este unul dintre tinerii de perspectivă ai Ligii Naționale de Baschet Masculin. Deși nu are o lungă experiență în cariera de senior, având în vedere vârsta de  21 de ani, acesta a jucat la echipe precum U-BT Cluj Napoca, CS Dinamo, Timba Timișoara, iar acum SCM U Craiova.

Dacă ar trebui să descrii România în trei cuvinte pentru cineva care nu a mai fost niciodata aici, care ar fi acelea?

Un diamant neșlefuit

Una din cele mai amuzante amintiri din cariera ta baschetbalistica de pana acum?

Sunt atâtea amintiri amuzante din “baschet” încât nici nu știu pe care să o aleg...să spunem că una dintre ele este de pe vremea când eram încă la Cluj, eram în deplasare la Timișoara și eram cazați undeva în afară orașului, iar din cauza faptului că ne plictiseam am căzut toți de acord să jucăm “de-a v-ați ascunselea”. Ce face amintirea să fie amuzantă este că Muri (Andrei Mureșan) s-a ascuns într-un copac, și fiind seară era greu să îl vezi, iar când cel care trebuia să îl găsească îl caută, Muri scotea sunete că o pasăre, făcându-l pe respectiv să nu înțeleagă de unde se aude “pasărea” care scoate sunete ciudate.

Mâncarea tradițională preferata?

Come si dice aici la voi...varza con carne...glumesc. Sarmalele, desigur.

La ce job crezi că nu te-ai descurca deloc?

De multe ori am stat și m-am gândit cum pot medicii chirurgi să facă ceea ce fac și am ajuns la concluzia că nu aș putea niciodată să fac asta. Nu aș putea să fac așa numită “incizie” , să “umblu” unde pacientul are o anumită problema, sau chiar să știu că viață lui depinde de mine. În plus, nu am o stare tocmai plăcută când văd o hemoragie deoarece am avut un accident la vârsta de 12 ani în care am pierdut destul de mult sânge și de atunci nu îmi mai este tocmai plăcut să văd așa ceva.


NBA sau Euroligă?

NBA-ul este o ligă spectaculoasă, la care toți visam încă de mici. Jucătorii sunt atleți extraordinari, cu niște calități fizice impresionante și care reușesc cu mare ușurință să facă faze spectaculoase, pe care le vezi doar în liga lor. Dar cu timpul, ajungi să îți dai seama că este defapt un imens business, în care totul se axează pe atac. În schimb în Euroligă baschetul este mult mai tactic, în care apărarea și atacul sunt  importante în egală măsură. În plus, baschetul pe care îl jucăm noi se apropie cel mai mult de cel din Euroliga, așa că voi merge pe Euroligă.

Pizza sau paste?

Asta îmi sună un pic a întrebare capcană. E greu să fac o alegere, dar având în vedere că am ales să îmi tatuez o felie de pizza și nu o farfurie de paste, să spunem pizza.

Fifa sau shooting games?

Fifa categoric. Și dacă cineva alege Juve în locul meu, nu joc.

Cafea sau ceai?

Un caffé per favore

Vara sau iarna?

Ambele îmi plac în mod egal, cu toate avantajele și dezavantajele pe care le au. Poate singurul lucru care ar “duce în avantaj” vara față de iarnă, ar fi că am parte de mai multe zile libere. Așa că dacă trebuie să aleg, vara să fie.

Cheescake sau tort de ciocolata?

Cheesecake, mai ales dacă este cu Oreo.

Cărți sau filme?

Filme

Cardio sau ridicare de greutăți?

Ridicare de greutăți și cardio la sfârșit.


Să fii invizibil sau să fii capabil sa zbori?

Să fiu capabil să zbor

Harry Potter sau Lord of the Rings?

Harry Potter

McDonalds sau Burger King?

Burger King

România sau Italia?

E greu să aleg...Italia o să rămână întotdeauna țara în care m-am născut și am crescut. În schimb, România este țara în care m-am dezvoltat că persoană. Jumătate din familie o am acolo, jumătate o am aici, lucru care face această alegere și mai grea. Pentru mine ambele înseamnă “acasă” . Poate dacă stau să mă gândesc, stilul de viață de acolo și modul oamenilor de a fi, în viața de zi cu zi, mi se potrivește mai mult. Pe lângă asta, încă de când am început baschetul, am spus că visul meu este să ajung jucător și cândva să mă întorc în Italia pentru a juca acolo, așa că pentru “a ține visul în viață” aș alege Italia. Dar iubesc România și nu m-ar deranja deloc să rămân aici pentru totdeauna.

În acest sezon al LNBM, Amedeo Casale a adunat medii de 3.5 puncte, 2.0 recuperări și 0.6 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +3.8 pe meci.

 

*foto: Fiba.basketball.com

          Fiba3x3.com

          Facebook SCM U Craiova Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!