Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Georgescu este noul scouter al lui Betis Sevilla

Ionuț Georgescu este noul scouter al lui Betis Sevilla

În cursul acestei zile, Ionuț Georgescu a anunțat, prin intermediul paginii sale de Facebook, că a ajuns la un acord cu Real Betis, devenind scouterul echipei spaniole pe zona de Europa de Est. Colaborarea cu formația andaluză a început în luna noiembrie a anului trecut, iar proiectul se va desfășura pe o perioadă de mai mulți ani.

Conform lui Ionuț Georgescu, unul dintre obiectivele sale este ca „tinerii jucători de baschet din România să beneficieze de a avantajul de a avea o ușă în permanență deschisă spre o școală de baschet cu rezultate impresionante”.

Managerul lui BC CSU Sibiu a anunțat că parteneriatul său cu Betis Sevilla implică și organizarea unor campuri de baschet în țara noastră, primul urmând să aibă loc la Sibiu, în perioada 27 iulie – 1 august. De asemenea, Ionuț Georgescu va lansa în curând o platformă, prin intermediul companiei de management sportiv „IG Hoops”.

Iată comunicatul complet:

Dragi prieteni ai baschetului,

Sunt foarte fericit să vă anunț că astăzi am ajuns la un acord de colaborare cu Real Betis Baloncesto, un club cu o istorie de 33 de ani, acesta fiind cel de-al treizecilea sezon pentru gruparea din Sevilla în puternica ligă ACB.

Parteneriatul vizează un proiect pe mai mulți ani, rolul meu fiind acela de scouter pe zona Europa de Est și, în particular, în România. Prin această colaborare, puternicul club spaniol își deschide porțile pentru tinerii talentați, cu potențial, care vor primi o șansă de a face parte din ”cantera” (Academia de Tineret) a clubului Real Betis Baloncesto.

Încă din luna noiembrie, am început să monitorizez atent și aprofundat mișcarea juvenilă din România, trimițând rapoarte de scouting către managementul clubului spaniol. Prin această colaboare, tinerii jucători de baschet din România vor beneficia de avantajul de a avea o ușă în permanență deschisă spre o școală de baschet cu rezultate impresionante, așa cum este cea spaniolă.

Dacă la nivel de seniori, Real Betis Baloncesto se poate lăuda cu participări în Euroligă și Eurocup - jucând finala acestei competiții în 2011, la nivel de juniori și tineret Academia clubului din Sevilla a primit îndrumarea unor antrenori cu reputații și rezultate extraordinare la nivel de seniori, care au vizat dezvoltarea unei pepiniere proprii – Juan Plaza, Aito Garcia Rennes sau Pedro Martinez. Astfel, printre jucătorii produși sau dezvoltați de Real Betis Baloncesto se numără: Kristaps Porzingis (Draftat al 4lea de New York Knicks în 2015, după ce a câștigat Eurocup Rising Star și a fost numit ACB All Young Players Team în tricoul alb-verde), Willy Hernangomez (acum la Charlotte Hornets) sau Tomas Satoransky (5 ani la Real Betis Baloncesto, acum la Chicago Bulls). De asemenea, Beka Burjanadze, Joan Sastre sau Ondrej Balvic sunt doar câțiva dintre jucătorii pe care Betis i-a lansat către baschetul mare și care evoluează acum în ACB. Totodată, în alb-verde a fost îmbrăcat pentru un sezon și Emi Câțe, ”tricolorul” nostru fiind foarte apreciat de toți cei din club.

Am vizitat Academia Real Betis Baloncesto și am rămas impresionant de atenția pe care clubul i-o acordă fiecărui jucător. În afara autohtonilor, am remarcat un număr în creștere al jucătorilor internaționali. Sunt acolo copii cu vârste între 13 și 18 ani, veniți din Franța, China, Ucraina, Danemarca, Portugalia sau Africa. Fiecare dintre aceștia este îndrumat pentru a se dezvolta atât din punct de vedere baschetbalistic cât și educațional. Atenția la detalii în ceea ce privește organizarea și planul de pregătire, cât și grija față de latura umană a fiecăruia dintre ei, au fost argumentele supreme care m-au convins că Real Betis Baloncesto este un club spre care aș avea încrederea de a-i îndruma pe copiii și părinții din România.

Secția de baschet se află sub umbrela clubului de fotbal Real Betis Balompie, iar proiectele de viitor care vizează, de exemplu, și construirea celui mai modern complex sportiv din Europa, reprezintă dovezi clare că în frumosul oraș din Andaluzia sportul este cu adevărat o prioritate.

Voi reveni cu detalii despre acest parteneriat, care va cuprinde, printre altele, organizarea unui camp anual sub egida și metodologia Real Betis Baloncesto, un eveniment prin care ne dorim să ridicăm ștacheta – organizatoric, sportiv și educațional – față de tot ceea ce s-a realizat până acum în România și în zona balcanică. Primul camp va fi la Sibiu, în perioada 27 iulie – 1 august, anul curent.

În curând, IG Hoops, compania de management sportiv pe care o administrez, va lansa o platformă dedicată tuturor proiectelor în care sunt implicat.

Vreau să le mulțumesc pentru încredere oficialilor clubului Real Betis Baloncesto – domnii Miguel Angel Jimenez (General Manager), Andres Garcia (Asistent General Manager), Juanma Rodriguez (Director Sportiv), Asier Alonso Sainz (Asistent Director Sportiv), Juanma Pino (Director de Cantera) și Pastor Planelles (Coordonator Cantera).

Așa cum i-am transmis și domnului Curro Segura, antrenorul echipei de seniori Coosur Real Betis Baloncesto, mi-aș dori foarte mult ca peste câțiva ani să regăsim în puternicul campionat spaniol, în tricoul alb-verde al lui Real Betis Baloncesto, jucători români talentați, care să aibă o șansă unică de a-și fructifica talentul într-un sistem profesionist, care să le ofere atât un nivel superior de pregătire baschetbalistică, o concurență sportivă care să-i scoată din zona de confort, motivându-i să se autodepășească, cât și un stil de viață de o calitate superioară celui din România.

Vamos!”

*foto: Facebook – Ionuț Georgescu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Nicolae demea :

    seguir adelante
    Bravo, Ionuț! Chiar dacă timid, deocamdata, baschetul românesc începe să producă manageri, specialisti, sper ca in curând si jucători valoroși. Ionuț Georgescu e, de departe, cel mai pregătit manager din tara. Cu tot respectul pentru oamenii care au activat sau activează în acest sport la nivel de management, e timpul să facă un pas în spate. Mult succes.

    cu 4 ani în urmă (03.04.2020) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    @nicolae demea
    Cu tot respectul pt parerea ta, dl Georgescu e departe de cel mai bun manager. Un bun manager nu e caracterizat doar de pregatire profesionala ci si de caracter. Din pacate, asa cum a reieșit si din comentariul la meciului Asesoft-ului, inca duce dorul "epocii Asesoft" si e unul dintre putiniicare continua sa o elogieze. Pt majoritatea iubitirilor de baschet din Romania acea "epoca" e una de trista amintire. Iar dl Georgescu a crescut in umbra lui iacobescu, impreuna au distrus atatea si atatea sezoane din campionatul intern. Degeab au avutrezultate in Europa, cand si-au batit joc de munca jucatorilor si antrenorilor din campionatul intern. Se putea face performanta si altfel (vezi West Petrom, echipa pe care am sustinut-o).
    Sibienii i-au uitat trecutul si acum il ridica in slavi. Eu nu pot face acest lucru.

    cu 4 ani în urmă (03.04.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!