Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Todorovic are 15% la linia de pedeapsă după cinci etape!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.10.2012

U Mobitelco Cluj este una dintre echipele care au arătat poate cel mai atractiv baschet colectiv în debutul actualei ediții de campionat. Am vorbit despre acest lucru, pe marginea prestațiilor solide ale lui Derek Wright și a faptului că în pofida problemelor cu care s-a confruntat în ceea ce privește formarea lotului de jucători și a faptului că a avut probleme cu accidentările, echipa de pe Someș a avut nu doar rezultate, dar și un joc foarte bun.

Un aspect despre care am vorbit mai puțin se leagă de faptul că U Mobitelco pare să aibă serioase probleme la capitolul pivoți. Mă refer în special la faptul că cei doi jucători de poziția 5 sunt extrem de impreciși la linia de pedeapsă.

Concret, Ivan Todorovic are 2/13 la linia de pedeapsă după cinci etape. Asta înseamnă 15%! Atunci când a fost anunțat drept noul jucător al Clujului, unul dintre aspectele ce au sărit în evidență au fost problemele cu Todorovic (foto, în stânga) la linia de pedeapsă. În sezonul precedent el a avut 35% la acest procedeu. Acum se află cu 20 de procente mai jos!
De asemenea, Cătălin Baciu are 7/13 la linia de pedeapsă. Cel puțin are peste 50%. Ceea ce e cu mult mai bine decât colegul său. La el e posibil să existe alte probleme mai evidente în jocul propriu zis.

Așadar, cei doi au 9/26 la linia de pedeapsă după cinci etape. Adică 35%. Sau altfel spus, tandemul Todorovic - Baciu a irosit 17 aruncări libere, în vreme ce restul echipei a irosit 11 aruncări. Din 65 de încercări.

Va fi interesant de urmărit dacă problemele la linia de pedeapsă pentru poziția 5 continuă la Cluj. Pentru că în cazul în care ele nu se remediază e posibil ca adversarul să-și facă o strategie în acest sens și să-l trimită pe Todorovic cât mai des la linia de pedeapsă. În alte campionate s-a întâmplat acest lucru. Un exemplu evident în acest sens este Sofoklis Schortsanitis, jucător imposibil de oprit în relația unu la unu. Multe echipe apelează la fault împotriva acestui jucător pentru a-l forța să meargă la linia de pedeapsă. Unde are probleme serioase.

Dacă în alte aspecte ale jocului există posibilități evidente de înbunătățire, se pare că la linia de pedeapsă Todorovic și Baciu se confruntă cu o problemă ce nu poate fi corectată chiar atât de ușor. În special în cazul primului. Dar, vom vedea în ce măsură aceasta va influența echipa.

Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    antrenament
    Din pacate aici s-a pierdut meciul , nu prelungirile!Antrenament suplimentar focalizat pe aceasta problema! Asta imi ziceam si cand s-a terminat meciul!Munca! Concentrare!asta e solutia pt Todorovic! Cu Baciu e ceva mai greu, problemele lui sunt in teren, din pacate. Si va trebui lucrat psihic cu acesti jucatori. Daca nu se imbunatateste situatia in scurt timp, vor avea mari probleme cu publicul, care isi va pierde rabdarea cu ei, presiunea va fii din ce in ce mai mare, si va fii tot mai greu pt ei in teren, mai ales la meciurile de acasa.Totusi e doar inceput de campionat! Mai sunt destule meciuri si pot demonstra de ce au sunt capabili.Nu e usor! Dar cine zice ca e usor sa fii un mare jucator! Derek depune marturie la fiecare meci!

    cu 11 ani în urmă (30.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!