Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Javon Greene este al cincilea străin din lotul lui SCM U Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.08.2023

Javon Greene este al cincilea străin din lotul lui SCM U Craiova

Contingentul de străini de la SCM Universitatea Craiova prinde contur după cel mai nou transfer anunțat de olteni. Javon Greene, baschetbalist care a bifat primul său sezon la nivel de profesioniști în stagiunea anterioară, sosește în Bănie.

Jucătorul american în vârstă de 24 de ani evoluează pe pozițiile 2-3. El măsoară 1.93 metri, iar în sezonul trecut a jucat în primul eșalon din Slovenia, la LTH Castings. Acolo a jucat în 14 meciuri, dintre care patru din postura de titular, având medii de 14.7 puncte, 3.4 recuperări și 1.1 pase decisive în 24.7 minute.

Procentajele sale în Slovenia au fost de 48% din acțiune, 43% de la distanță și 86% de la linia de libere. Înaintea de experiența sa pe Bătrânul Continent, Greene a mai jucat în NCAA pentru echipele Universităților George Mason și South Florida, între 2017 și 2022.

Până la acest moment, SCM U Craiova are cinci jucători străini în lot: Matt Freeman, Nik Dragan. Vitaliy Zotov și Milan Milovanovic. Pe lângă aceștia, nucleul de jucători autohtoni este format din Amedeo Casale, Alex Agapie, George Blaj-Voinescu, Bogdan Țîbîrnă și Giordan Watson. Vitaly Stepanovski rămâne principalul echipei.

*foto: gousfbulls.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!